Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 03

Finikse – galingas dėjimas per Joną Valančiūną ir lietuvio pergalė

Jonas Valančiūnas pateks į gražiausių NBA vakaro epizodų dešimtuką, tačiau ne kaip efektingo epizodo autorius, bet galingo dėjimo auka. Tačiau NBA svarbiausia pergalės, o ją „Toronto Raptors“ išsivežė iš Finikso, kur palaužė kraujuojančius „Suns“ krepšininkus 104:97 (28:32, 24:13, 26:26, 26:26).
Markieffo Morriso dėjimas per Joną Valančiūną
Markieffo Morriso dėjimas per Joną Valančiūną / „Scanpix“/AP nuotr.
NBA | „Phoenix Suns“ – „Toronto Raptors“ 97:104 | Valančiūnas 14+6

Pirmojo kėlinio viduryje virš J.Valančiūno galvos pakilo „Suns“ puolėjas Markieffas Morrisas. Amerikietis gražiai sugrūdo kamuolį į krepšį nepaisant lietuvio gynybos. Iš viso puolėjas per 12 pirmųjų minučių pelnė net 14 taškų.

Dėjimas kiek apkartino neblogą J.Valančiūno kėlinį – rungtynių pradžioje J.Valančiūnas pelnė 7 taškus.

VIDEO: Galingas Markieffo Morriso dėjimas per Joną Valančiūną

Iš viso per 19 minučių JV pelnė 14 taškų (5/8 dvit., 4/5 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir prasižengė 2 kartus.

Beje, pats J.Valančiūnas trečiajame kėlinyje rungtynes papuošė gražiu dėjimu į „Suns“ krepšį.

VIDEO: Jono Valančiūno dėjimas Finikse

Kitoje aikštės pusėje abu „Suns“ centrai Tysonas Chandleris ir Aleksejus Lenas kartu sukrapštė tik du taškus.

Beje, jiedu antrajame kėlinyje susirinko po 3 asmenines pražangas ir vienu metu dengti lietuvį stojo bosnis Mirza Teletovičius, kuriam labiau patinka mėtyti tritaškius, nei gintis ir dar po krepšiu.

Būtent antrajame kėlinyje įvyko lemiamas rungtynių lūžis. „Raptors“ spurtavo 15:1 ir atitrūko 46:35. Nuo tos akimirkos Toronto krepšininkai daugiau nebeužleido šeimininkų į priekį.

Finikso ekipos gretose buvęs žalgirietis Sonny Weemsas per 12 minučių pelnė 2 taškus. Į NBA sugrįžęs puolėjas šį sezoną per 11 minučių renka 2,9 taško.

„Raptos“ pasiekė 12-ąją pergalę per 13 pastarųjų rungtynių. Beje, su į rikiuotę grįžusiu J.Valančiūnu „Raptors“ nuo gruodžio 28-osios šventė 13 pergalių ir patyrė 4 pralaimėjimus.

„Raptors“ (33-16): ​Kyle'as Lowry 26, DeMaras DeRozanas 22, Terrence'as Rossas 16, Jonas Valančiūnas 14, Cory Josephas 10.

„Suns“ (14-36): Markieffas Morrisas 30 (11 atk. kam.), Devinas Bookeris 27, Archie Goodwinas 18 (12 rez. perd.), P.J.Tuckeris 10.

Problemų maišas

„Suns“ komanda Toronto krepšininkus sutiko pasikeitusi. Prieš porą dienų „Suns“ atleido trenerį Jeffą Hornačeką ir laikinai perdavė vairą į buvusio jo asistento Earlo Watsono rankas.

36-erių amerikietis tik 2014 metais baigė karjerą. NBA jis praleido 13 sezonų.

„Scanpix“/AP nuotr./Markieffas Morrisas ir Jonas Valančiūnas
„Scanpix“/AP nuotr./Markieffas Morrisas ir Jonas Valančiūnas

Fynikse treneriui bus ką veikti – „Suns“ pralaimėjo 20 iš 22 pastarųjų rungtynių, potencialus lyderis Ericas Bledsoe dėl traumos šį sezoną nežais, kitas starto penketo gynėjas Brandonas Knightas traumuotas iki Visų žvaigždžių rungtynių, o pagrindinis vidurio puolėjas Tysonas Chandleris žaidžia vieną prasčiausių savo sezonų NBA.

Bet problemų netrūko ir „Raptors“. Po 11 pergalių iš eilės Toronto krepšininkai Denveryje beviltiškai pralaimėjo 93:112.

Tai buvo juodas vakaras ir J.Valančiūnui. Lietuvio panosėj 20-metis serbas Nikola Jokičius pelnė 27 taškus ir atkovojo 14 kamuolių.

Vis dėlto J.Valančiūnas reabilitavosi rezultatyviu žaidimu ir pergale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius