Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 15

Galingai startavęs Jonas Valančiūnas patyrė traumą

Jonui Valančiūnui tai turėjo būti puikus vakaras, bet sėkmingą lietuvio pasirodymą sustabdė nelemta trauma. „Toronto Raptors“ dvikovoje su „Chicago Bulls“ 23 metų krepšininkas patyrė piršto traumą, dėl kurios nebaigė rungtynių, o be savo pranašumo po krepšiu „Raptors“ krito prieš „Bulls“ 107:109 (29:34, 23:24, 25:26, 30:25).
Nikola Mirotičius ir Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA | „Toronto Raptors“(44-21) – „Chicago Bulls“(33-32) 107:109 | Valančiūnas 8

J.Valančiūnas rungtynes pradėjo per 9,5 minutės pelnydamas 8 taškus, bet susižeidė lapkritį sulaužytą kairės rankos bevardį pirštą ir su rankšluosčiu ant jo nuskubėjo į rūbinę. Dėl ankstesnės traumos jam teko praleisti 17 rungtynių.

Bet pirminis rentgeno tyrimas buvo neigiamas, nustatytas stiprus sumušimas. Galima kiek atsipūsti – skelbiama, kad trauma nėra rimta, bet J.Valančiūnas gali praleisti artimiausias rungtynes su „Milwaukee Bucks“.

„Pirštas nelūžo. Tiesiog žaidybinėje situacijoje jį sumušiau ir pajutau didžiulį skausmą. Gydytojas rekomendavo nebetęsti rungtynių“, – po dvikovos susikrimtęs kalbėjo J.Valančiūnas.

VIDEO: Jono Valančiūno interviu po traumos

Bet „Raptors“ treneris Dwane'as Casey patikino, kad trauma nėra rimta ir jis keliaus su komanda į Milvokį. Tik ar ten žais, dar nėra tiksliai aišku.

Nelemta trauma nutraukė rekordinę J.Valančiūno seriją. Septyniolika rungtynių iš eilės jis rinko dviženklį taškų skaičių.

Iš viso per 9,5 minutės be 8 pelnytų taškų (3/3 dvit., 2/2 baud.) 213 cm ūgio „centras“ dar atkovojo 2 kamuolius, blokavo metimą ir kartą suklydo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Toronte viešėjęs J.Kazlauskas džiaugėsi pokalbiu su „Raptors“ vadovu

VIDEO: J.Valančiūnas patyrė traumą ir nebaigė rungtynių su „Bulls“

J.Valančiūnas naudojosi ūgio pranašumu, nes „Bulls“ žaidė be pagrindinio vidurio puolėjo Pau Gasolio. Beje, ir be gynėjo Derricko Rose'o bei snaiperio Mike'o Dunleavy.

Tačiau J.Valančiūno trauma sujaukė kortas ir „Bulls“ nugalėjo „Raptors“ jau net devintą susitikimą iš eilės, nepaisant blankios pastaruoju metu rodomos formos. Pastarąjį kartą „Raptors“ Čikagos ekipą nugalėjo 2013-ųjų gruodžio 31-ąją.

„Bulls“ jau rungtynių pradžioje susikrovė 9 taškų persvarą ir kontroliavo žaidimo eigą visas 48 minutes. Paskutinę minutę po spurto „Raptors“ buvo priartėję iki 3 taškų, bet nebeišsigelbėjo. 

Tiksint paskutinėms sekundėms pratęsimą galėjo išplėšti DeMaras DeRozanas, bet kai „Raptors“ puolimo lyderis atsidūrė šalia krepšio, jį meistriškai sustabdė Jimmy Butleris, iškrapštęs kamuolį iš rankų taip, kad šis nuo varžovo skriejo į užribį.

Daugiausiai problemų „Raptors“ gynybai pridarė ne pagrindinė „Bulls“ taškų mašina Jimmy Butleris, kuris po traumos grįžo į aikštę, bet pataikė tik 5 metimus iš 18 (13 tšk.). Vienas geriausių karjeros rungtynių sužaidė atsarginis snaiperis Dougas McDermottas, pataikęs 5 dvitaškius iš 6 ir 4 tritaškius iš 5.

„Raptors“: Kyle'as Lowry 33 (11 atk. kam., 7 rez. perd.), DeMaras DeRozanas 22, Patrickas Pattersonas 13.

„Bulls“: Dougas McDermottas 29, Nikola Mirotičius ir E'Twaunas Moore'as po 17, Tajus Gibsonas (10 atk. kam.) ir Jimmy Butleris (5/18 met.) po 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius