Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 17

Geležinė kantrybė: 5 NBA komandos, kurios ilgiausiai laukia čempionų titulo

NBA istorijoje yra trys komandos, kurios niekada savo istorijoje nėra iškovojusios čempionės titulo bei dvi ekipos, kurios pagrindinio trofėjaus nematė jau daugiau nei 50 metų. Pateikiame 5 NBA klubus, kurių sirgaliai ilgiausiai laukia, kol jų klubas taps lygos nugalėtojais.
Predragas Stojakovičius
Predragas Stojakovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

5. „Los Angeles Clippers“, 46 metai

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Blake'as Griffinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Blake'as Griffinas

„Clippers“ komanda NBA žemėlapyje atsirado 1970-1971 m. sezone, o tais laikais ji vadinosi „Buffalo Braves“. 1978 metais ekipa persikėlė į San Diegą ir tapo „Clippers“, o dar po šešerių metų apsistojo Los Andžele.

Ši komanda ne tik nelaimėjo NBA čempionų žiedų savo gyvavimo istorijoje, tačiau net nebuvo labai arti tikslo. Nuo to laiko, kai komanda rungtyniauja Los Andžele iki 2011 m. sezono „Clippers“ atkrintamosiose rungtyniavo vos keturis kartus ir laimėjo vos vieną seriją.

Klubą daugelį dešimtmečių persekiojo godūs savininkai, prasti vadovai, o aukšto kalibro krepšininkų niekaip nepavykdavo prisivilioti.

Gera žinia ta, kad pastaraisiais metais „Clippers“ komanda net penkis kartus iš eilės pateko į atkrintamąsias, tačiau faktas nesikeičia – klubas 46 metus gyvuoja neiškovojęs nė vieno titulo.

4. „Phoenix Suns“, 48 metai

„Scanpix“ nuotr./Devinas Bookeris
„Scanpix“ nuotr./Devinas Bookeris

„Suns“ yra viena iš trijų komandų, kurios neturi nė vieno Larry O'Brieno trofėjaus savo kolekcijoje. Skirtumas tik tas, kad „Suns“ NBA praleido dvejais metais daugiau, nes lygoje debiutavo 1968-1969 m. sezone.

Priešingai nei „Clippers“, Fynikso klubas atkrintąmosiose žaidė nemažai. „Suns“ per 48 metus tarp aštuonių stipriausių savo konferencijos komandų nepateko tik 19 kartų.

„Saulės“ du kartus žaidė NBA finale. 1976-aisiais ekipa pralaimėjo „Celtics“ klubui, o 1993 metų superfinale nusileido legendinei Michaelo Jordano „Bulls“ komandai.

„Suns“ Vakarų konferencijos finale dalyvavo tris kartus 2005-2010 m. laikotarpyje, tačiau nuo to laiko nepateko į atkrintamąsias varžybas. Pagal dabartinę ekipos sudėtį nepanašu, kad Fynikso komanda artimiausiu metu matuosis NBA čempionų žiedus.

3. „Denver Nuggets“, 49 metai

AFP/„Scanpix“ nuotr./Danilo Gallinari
AFP/„Scanpix“ nuotr./Danilo Gallinari

„Nuggets“ savo istorijoje neturi nė vieno NBA čempionų titulo, tačiau ekipa prie NBA prisijungė tik 1976 metais. Tiesa, klubas įsikūrė ir žaidė ABA nuo 1967 m., todėl teoriškai praėjo jau 49 metai.

Vos tik prisijungusi prie NBA „Nuggets“ ekipa demonstravo neblogus rezultatus. Per pirmus 14 savo sezonų ji atkrintamosiose varžybose rungtyniavo 12 kartų, tačiau į superfinalą patekti jiems taip ir nepavyko.

Nuo 1990-1991 m. sezono Denverio klubo pasirodymai įspūdžio nekelia. Tiesa, 1994 metais jie laimėjo fantastišką seriją prieš pirmąją vietą Vakaruose užėmusią „Sonics“, o vėliau su Carmelo Anthony pagalba net 10 kartų iš eilės pateko į atkrintamąsias.

Verta paminėti, kad iš tų dešimties kelionių net devynios baigėsi jau pirmame etape. „Nuggets“ atkrintamąsias varžybas praleido pastaruosius trejus metus ir net nepanašu, kad artimoje ateityje komanda galėtų kautis dėl titulo.

2. „Atlanta Hawks“, 59 metai

„Scanpix“/AP nuotr./Kyle'as Korveris
„Scanpix“/AP nuotr./Kyle'as Korveris

„Hawks“ yra iškovojusi čempionės titulą, tačiau tai įvyko dar 1958 metais. „St. Louis Hawks“ vedami Bobo Pettito triumfavo NBA finale, o šis vidutiniškai per rungtynes rinko po 24,6 taško ir atkovojo po 17,2 kamuolio.

Žinai, kad senokai laimėjai pagrindinį trofėjų, kai tavo ekipos žvaigždei, iškovojusiai titulą jau yra 83-eji. Nuo to laiko „Hawks“ pasirodymai NBA buvo pakankamai blankoki.

Į Atlantą „Hawks“ persikraustė 1968 metais. Nors „vanagai“ neretai rungtyniaudavo atkrintamosiose, tačiau Rytų konferencijos finalą šiemet jie pasiekė pirmą kartą per 59 metus.

Atlantoje puikias karjeras turėjo Dominique Wilkinsas, Dikembe Mutombo, Mookie Blaylockas ir Steve'as Smithas, tačiau „Hawks“ visuomet buvo labai gera, tačiau nepakankamai, kad triumfuotų lygoje.

1. „Sacramento Kings“, 66 metai

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./DeMarcusas Cousinsas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./DeMarcusas Cousinsas

„Karaliai“ NBA egzistuoja nuo 1949-1950 m. sezono, kai vadinosi „Rochester Royals“. Savo čempionų titulą klubas iškovojo dar po vienerių metų 1951-aisiais, tačiau nuo to laiko triumfo pakartoti nepavyko.

Verta paminėti, kad „Kings“ žiedus laimėjo prieš ketverius metus nuo 24 sekundžių atakai laikrodžio atsiradimo, todėl sunku įsivaizduoti kaip seniai tai buvo.

Komandos pavadinimas keitėsi daugybę sykių: „Cincinnati Royals“, „Kansas City-Omaha Kings“, „Kansas City Kings“ ir galiausiai tapo „Sacramento Kings“.

Nuo persikėlimo į Sakramentą „Kings“ turėjo kelias visai neblogas komandas. Ko gero geriausiai atsimenama yra Chriso Webberio ir Vlade Divaco vedama ekipa šio tūkstantmečio pradžioje. Tačiau net ir šioms krepšinio legendoms titulo į Sakramentą parvežti nepavyko, o kitais kartais pralaimėjimai būdavo patirti jau pirmuose etapuose.

„Kings“ fanai trofėjaus nematė jau 66 metus ir nepanašu, kad jis bus iškovotas artimiausioje ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius