-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 07

Grandiozinių mainų šalutinis poveikis: pagrindinė D.Motiejūno komandos problema

DeMarcuso Cousinso mainai „New Orleans Hornets“ ekipai suteikė vilties. Tai turėjo sustiprinti vis dar dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas besikaunančią ekipą, o naujasis jo ir Anthony Daviso tandemas ketino varyti iš proto bet kokį varžovą. Tačiau Donato Motiejūno klubas kol kas sunkiai randa savąjį žaidimą, o problema paprasta – žaidėjai niekaip negali pataikyti kamuolio į krepšį.
DeMarcusas Cousinsas
DeMarcusas Cousinsas / „Scanpix“/AP nuotr.

Pirmadienio rungtynėse su „Jazz“ ši problema pasimatė labai ryškiai. „Pelicans“ pademonstravo prasčiausią savo pataikymo procentą šį sezoną (35,7) ir nusileido Jutos ekipai 83:88.

Naujojo Orleano klubas šį sezoną iškovojo 25 pergales ir patyrė 39 nesėkmes, o D.Cousinso „eroje“ laimėjo vos dvejas rungtynes iš septynių.

„Puolime kol kas nesuprantame, ką darome, todėl iškovoti pergalę yra labai sunku, – pripažino vyriausiasis treneris Alvinas Gentry. – Mes privalome pataikyti į krepšį.“

„Pelicans“ savo komandos snaiperiams sukuria nemažai gerų progų atakuoti, nes baudos aikštelėje visą gynybos dėmesį sutraukia A.Davisas ir D.Cousinsas. Tačiau prieš pirmadienio mačą „pelikanai“ per pastarąsias 6 rungtynes būdami laisvi prie tritaškio žymos pataikė vos 21 proc. savo metimų.

Kalbant apie visą reguliarųjį sezoną, tai „Pelicans“ iš toli atakuoja vos 30,1 proc. taiklumu, o tai yra antras blogiausias rezultatas visoje NBA. Startinio penketo krepšininkai Solomonas Hillas ir Hollisas Thompsonas po „Visų žvaigždžių“ savaitgalio pertraukos nuo tritaškio žymos meta vos 21 proc. taiklumu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Solomonas Hillas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Solomonas Hillas

„Pelicans“ bando spręsti šią situaciją, todėl pasirašė 10 dienų sutartį su Jordanu Crawfordu, kuris savo NBA karjeroje iš toli meta 31 proc. taiklumu. Pirmadienį debiutavęs gynėjas savo komandai pataikė daugiausia tritaškių (3).

„Nežinau priežasties. Mes tiesiog neįmetame iš gerų padėčių, – pripažino A.Davisas. – Mūsų vyrukai kiekvieną dieną treniruotėse šiuos metimus pataiko, tačiau rungtynėse viskas apsiverčia aukštyn kojomis.“

Nepaisant prasto pataikymo, „Pelicans“ pirmadienį metė daugiausia tritaškių per pastarąsias septynerias rungtynes (33). Tačiau „Jazz“ gynyba jiems tai daryti leido, o D.Cousinsą ir A.Davisą prilaikė neprastai. Šis duetas, kartu sudėjus, pelnė vos 35 taškus ir atakavo vos 38 proc. taiklumu.

Jrue Holiday pirmadienį sužaidė, ko gero, prasčiausias savo rungtynes šį sezoną. Jis pataikė vos 1 metimą iš 9, o tai leido net 20 minučių žaisti komandos naujokui J.Crawfordui.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jrue Holiday
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jrue Holiday

Pagrindinis komandos įžaidėjas nerungtyniavo paskutines 17 rungtynių minučių.

„Tai trenerio sprendimas. Jis, ko gero, matė, kad aikštėje esantys vyrukai atrodo geriau, – po rungtynių aiškino J.Holiday. – Palaikau bet kokį sprendimą, kuris mums atneš pergalę.“

Tačiau kol kas bene geriausią priekinę liniją turintys „Pelicans“ pergalių neiškovoja, o tarp gynėjų ir toliau ieškomas geriausias variantas, nors itin didelio pasirinkimo ir nėra.

Žinoma, „Pelicans“ smarkiai laimėjo mainų būdu gaudami D.Cousinsą, tačiau negalima ignoruoti fakto, kad Naujajame Orleane metimai dažniausiai skrieja pro šalį.

„Labai sunku, kai tavo komanda prameta vieną metimą po kito, – teigė A.Gentry. – Jeigu taip atakuosime krepšį ir toliau, tai vargu ar iškovosime pergales. Nesvarbu, tai tritaškis ar dvitaškis, tačiau privalome įmesti kamuolį į krepšį.“

„Pelicans“ šiuo metu užima vos 13 vietą Vakarų konferencijoje, tačiau nuo aštuntosios pozicijos atsilieka vos 4,5 rungtynėmis. Teorinių galimybių vis dar yra, tačiau situacija turi pasikeisti iš esmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius