-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 08 19

Greggo Popovichiaus vadovaujamoje rinktinėje – bendros vakarienės be telefonų

JAV rinktinės treneris Greggas Popovichius pastarosiomis savaitėmis išgirdo daug „ne“ iš garsiausių šalies krepšininkų, o dabar perėjo į kitą stadiją – pasiruošimą pasaulio čempionatui. Itin patyręs strategas susidūrė su jam neįprasta užduotimi – komandą suklijuoti jam reikia per itin trumpą laiką.
Greggas Popovichius
Greggas Popovichius / „Scanpix“ nuotr.

Garsus treneris neslepia, kad su komanda daug užklasinės veiklos jis neturi.

„Žinote, viskas, ką mes galėjome padaryti, tai kartu pavakarieniauti. Neturėjome daug laiko. Treniruotės yra labai svarbus dalykas, nes jų neturime daug. Vis tik nueiti pavakarieniauti, praleisti laiko už aikštės ribų, sužinoti daugiau apie jų šeimas yra labai svarbu.

Mes nežinome vieni kitų žmonų ar merginų, vaikų taip, kaip žinome savo komandose NBA. Procesas yra lėtas, tačiau mes vieni prie kitų kasdien vis labiau priprantame“, – pasakojo G.Popovichius.

Mes nežinome vieni kitų žmonų ar merginų, vaikų taip, kaip žinome savo komandose NBA

Strategas atskleidė, kad bendrose vakarienėse žaidėjai koncentruojasi į bendravimą, nes paprasčiausiai negali naudotis mobiliaisiais telefonais.

„Mes vakarieniaujame be telefonų, žmonės tiesiog kalbasi tarpusavyje, klausinėja klausimų ir sužino vienas apie kitą. Tai yra visiškai nauja krepšinio komanda, tad reikia praleisti kai kuriuos žingsnius ir mokytis vieniems apie kitus, bandyti nueiti kuo toliau per trumpą laiką“, – kalbėjo G.Popovichius.

„Scanpix“/AP nuotr./Kemba Walkeris ir Greggas Popovichius
„Scanpix“/AP nuotr./Kemba Walkeris ir Greggas Popovichius

Nuo 1996-ųjų „San Antonio Spurs“ treneriu dirbantis 70-metis neslėpė, jog rinktinės iššūkiu jis mėgaujasi.

„Mes pradedame nuo pradžių ir kuo greičiau aiškinamės, kas kuriems žaidėjams yra tinkamiausia: kuris žaidėjas kurią puolimo schemą supranta geriausiai, kokią gynybą mes galime naudoti kaip komanda? Žiūri į žaidėjus ir bandai kuo greičiau išsiaiškinti kai kuriuos dalykus. Iššūkis yra gan malonus, jei atvirai. Tai gan linksma, nes reikia labai susikoncentruoti ir greitai viską atlikti“, – sakė JAV rinktinės treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius