-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 02

Hjustonas nepasiduoda – „Rockets“ Donatui Motiejūnui planuoja atsakomąjį ėjimą

„Houston Rockets“ neatiduos Donato Motiejūno be kovos. NBA klubo direktorius Darylas Morey prabilo, kad tikisi išlaikyti Hjustone 25-erių lietuvį ir laukia, koks bus „Brooklyn Nets“ pasiūlymas.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

D.Morey patvirtino, kad penktadienį „Nets“ greičiausiai pateiks lietuviui oficialų pasiūlymą, kuriam pagerinti „Rockets“ turės tris paras. Jei per 72 valandas Hjustonas nepasiūlys D.Motiejūnui analogiškos sutarties, puolėjas oficialiai taps Bruklino klubo žaidėju.

„Mes – didžiuliai Donato gerbėjai, – Hjustono žiniasklaidai tikino D.Morey. – Tikimės jį išvysti komandoje. Bet iki kol nesužinosime oficialaus pasiūlymo, neturime suvokimo, kokia tai gali būti sutartis.“

Viskas priklausys nuo to, kiek „Nets“ ketina pakloti už D.Motiejūną. Spekuliuojama, kad tai gali būti 3-4 metų kontraktas, kurio vertė siektų mažiausiai 10 milijonų JAV dolerių per metus.

Du pirmieji šio sandorio metai turėtų būti garantuoti, nes D.Motiejūnas anksčiau jau atmetė „Rockets“ pasiūlymą, kurio vertė siekė apie 7-8 milijonus per metus, bet po kiekvieno sezono NBA ekipa tada būtų pasilikusi teisę spręsti lietuvio ateitį komandoje.

„Scanpix“/AP nuotr./Darylas Morey ir Jamesas Hardenas
„Scanpix“/AP nuotr./Darylas Morey ir Jamesas Hardenas

Akivaizdu, kad D.Motiejūnas iš „Nets“ vadovų turėjo išgirsti pažadą pasirašyti garantuotą sutartį bent dviem pirmiesiems sezonams Brukline.

„Visi tikimės, kad susitarti pavyks, – Donatą Hjustone norėtų matyti ir „Rockets“ treneris Mike'as D'Antoni. – Mums jis vis dar patinka ir kaip žaidėjas, ir kaip žmogus. Bet reikia pažiūrėti sutarties sąlygas, o sprendimą priims Darylas Morey. Jis padarys organizacijai geriausią sprendimą. Bet būtų šaunu, jei pavyktų išlaikyti Motiejūną.“​

D.Motiejūnas Brukline sėkmingai praėjo medicininę patikrą patvirtindamas, kad jo karjerai NBA šiuo metu grėsmę keliančių nugaros problemų nebėra. Tą byloja ir „Nets“ noras pasiekti ilgalaikį susitarimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius