Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 10

Philas Jacksonas kišasi į Mindaugo Kuzminsko ir kitų „Knicks“ krepšininkų žaidimą?

Tituluočiausias NBA treneris Philas Jacksonas vadovauja „New York Knicks“ kaip klubo prezidentas. Tačiau 71-erių specialistas vis dar linkęs nutraukti derinį, žengti į aikštę ir išaiškinti, kaip turi vykti jo mylima ir titulus nešusi trikampio puolimo sistema. Niujorke prieš sezoną pasklido kalbos: Ph.Jacksonas kišasi į „Knicks“ žaidimą, o tai nelabai patinka krepšininkams?
Philas Jacksonas
Philas Jacksonas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Knicks“ žvaigždė Derrickas Rose'as atvirai pareiškė, kad trikampio puolimo sistema jam svetima ir nepatogi. Paprastai krepšininkai tokiais pareiškimais nesimėto, jeigu tai nėra didelė problema.

D.Rose'o nepasitenkinimas suprantamas. Krepšininkas mėgsta būti su kamuoliu, o trikampio puolimo sistema neparanki įžaidėjams, kadangi ten derinio baigtį dažniausiai lemia aukštaūgis po krepšiu.

Be to, trikampis puolimas pastatytas ant lėtesnio, pozicinio krepšinio. O Niujorke užtektinai žaidėjų, kurie nori lėkti į priekį ir nesivaržyti.

Tuo tarpu NBA apžvalgininkai atkreipė dėmesį į griežtą Ph.Jacksono toną treniruotėse dėl naujų „Knicks“ žaidėjų negebėjimo tinkamai žaisti pagal trikampį puolimą. Esą treniruotes įdėmiai stebėdavęs Ph.Jacksonas kartais piktokai įsiterpdavo ir nurodydavo, kaip „Knicks“ turėtų žaisti.

Tad Niujorko klubo treneris Jeffas Hornacekas suskubo gesinti galimą gaisrą.

ESPN rašo, kad, jų šaltinių teigimu, kai kurie Niujorko klubo nariai skundėsi dėl lėto, nuspėjamo ir neefektyvaus puolimo.

„Jis nesikiša ir mums padeda, – pareiškė J.Hornacekas, kuris perėmęs „Knicks“ vairą bandys mažinti trikampio puolimo įtaką. – Jis puikus. Jacksonas tikrai nebando perimti kontrolės ir nieko neverčia. Pavyzdžiui, ankstyvas mūsų puolimas neatitinka trikampio puolimo pagrindų, bet jis tam neprieštarauja“.

Tiesa, J.Hornacekas prasitarė, kad kartais Ph.Jacksonas įsiterpia ir pasako, kas negerai, ką reikėtų pagerinti, duoda nurodymus.

„Tačiau viskas gerai. Jis neateina ir nepasako, kad ei, būtinai tai keiskite. Jis tiesiog duoda papildomos informacijos“, – pridūrė M.Kuzminsko treneris.

Pagrindinis J.Hornaceko filosofijos skirtumas – šiek tiek greitesnės atakos su bandymais greičiau surasti lengvų taškų ir paprastais metimais. Pasak J.Hornaceko, Ph.Jacksonui naujos idėjos patiko.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jeffas Hornačekas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jeffas Hornačekas

Su trikampio puolimo sistemos pagrindais „Knicks“ per du pastaruosius sezonus iškovojo tik 49 pergales. ESPN rašo, kad, jų šaltinių teigimu, kai kurie Niujorko klubo nariai skundėsi dėl lėto, nuspėjamo ir neefektyvaus puolimo.

Pagal žaidimo greitį „Knicks“ praėjusį sezoną NBA buvo vieni lėčiausių. Todėl J.Hornacekas stengiasi šiek tiek padidinti puolimo spartą. Ypač, kai komandoje yra tokios atominės musės kaip Derrickas Rose'as bei Brandonas Jenningsas.

J.Hornacekas pridūrė, kad „Knicks“ šį sezoną trikampį puolimą naudos priklausomai nuo situacijos ir kiek jis bus efektyvus.

Kaip trikampis puolimas kol kas paveikė M.Kuzminsko žaidimą? Pirmiausia, jo pagrindų pirmosiose draugiškose rungtynėse pernelyg nebuvo matyti.

Be to, M.Kuzminskas taškus susirinkdavo arba greitose atakose, arba ankstyvose atakos fazėse. Kitaip tariant, M.Kuzminskas nežaidė pagal trikampį puolimą.

VIDEO: M.Kuzminsko pasirodymas su „Nets“

„Dauguma žaidėjų, kurie kritikuoja trikampį puolimą, tiesiog nemėgsta lėto žaidimo. Juk tada sunkiau išsimesti paprastus metimus, tenka vykdyti ilgą derinį. O NBA žaidėjai nelabai tą mėgsta. Juolab, taip sunkiau išsimesti greitus lengvus metimus. O šių dienų NBA tie ankstyvi metimai yra smagus dalykas“, – pasakojo J.Hornacekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius