Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 10

Jamesas Hardenas serijoje su „Spurs“: pasitempęs gynyboje, bet pavargęs puolime?

„San Antonio Spurs“ bei „Houston Rockets“ NBA gerbėjams kol kas dovanoja vieną įdomiausių serijų šiose atkrintamosiose varžybose, o Greggo Popovichiaus auklėtiniai jau yra per vieną pergalę nuo Vakarų konferencijos finalo. Kodėl taip sunkiai praėjusią naktį pratęsime sekėsi Jamesui Hardenui? Ar pagerinęs gynybą jis pavargo puolime?
Jamesas Hardenas
Jamesas Hardenas / „Scanpix“/AP nuotr.

J.Hardenas penktose serijos rungtynėse su „Spurs“ turėjo puikią progą padėti savo komandai nugalėti. Kawhi Leonardas dėl patirtos traumos buvo priverstas ilsėtis pratęsime, o tai turėjo būti šansas vienam realiausių MVP kandidatų.

Tačiau J.Hardenas rungtynių pabaigoje atrodė išsekęs, o jo metimą galų gale blokavo 39-erių veteranas Manu Ginobilis. Žinoma, „Rockets“ gynėjas baigė mačą atlikęs trigubą dublį (33-10-10), tačiau pratęsime jis prametė visus tris metimus ir padarė tris klaidas.

„Man viskas gerai. Tiesiog pramečiau kelis metimus, – savo nuovargį bandė slėpti J.Hardenas. – Nepadariau pakankamai, kad mano komanda šiandien laimėtų. Akivaizdu, kad šį kartą labiau pasisekė kitiems krepšininkams.“

„Rockets“ vyriausiasis treneris Mike'as D'Antoni po pralaimėjimo San Antonijaus ekipai pripažino, kad jo rotacijos žaidėjai turėjo pavargti, nes iškritus Nene ant parketo pasirodė vos 7 krepšininkai.

Strategas atskleidė, kad labai retai duoda savo žaidėjams poilsio dienas, tačiau dieną prieš penktąjį mačą su „Spurs“ Hjustono krepšininkai ilsėjosi.

M.D'Antoni vengė klausimo apie J.Hardeno sveikatą ir pabrėžė, kad rungtynių pabaigoje buvo pavargę visi. Tiesa, jis dar sykį pakartojo, jog jų komandai dabar kaip niekad reikės lyderio indėlio.

Tačiau tai tikrai ne naujiena. J.Hardenas reguliariajame sezone buvo atsakingas už daugiausiai savo komandos taškų visoje NBA istorijoje. Jis pats pelnė arba asistavo 56,2 „Rockets“ komandos taškams.

Anksčiau J.Hardenas gynyboje buvo „slepiamas“, nes šalia jo yra tokie šios srities specialistai kaip Patrickas Beverley ir Trevoras Ariza. Tačiau dabar rotacija mažėja ir tai padaryti bus gerokai sunkiau. „Rockets“ lyderis turės žymiai daugiau jėgų eikvoti ne tik puolime, bet ir gynyboje.

Įdomu tai, kad labai prastai besiginančiu krepšininku laikomas J.Hardenas pakėlė savo žaidimą į aukštesnį lygį penktame serijos mače. Žinoma, Danny Greenas labai svarbią akimirką pralėkė pro „Rockets“ gynėją ir pelnė taškus, tačiau be kelių apmaudžių klaidų jo pasirodymą galima vadinti solidžiu.

Pagrindiniu komandos besiginančiu krepšininku J.Hardenas buvo net 20 atakų, o „Spurs“ pelnė taškus tik septyniose. Susikeisti ginamaisiais bandę K.Leonardas ir L.Aldridge'as prieš „barzdočių“ nepataikė nė karto (0/8).

„Tik bandau būti agresyvus ir padėti komandai viskuo, kuo galiu“, – teigė J.Hardenas.

Tačiau atrodė, kad šios pastangos gynyboje jam galų gale neleido puikiai pasirodyti pratęsime. Anksčiau baudos aikštelę terorizavęs krepšininkas per pratęsimą metė tik tris metimus ir visus nuo tritaškio žymos.

„Niekaip nepajaučiau ritmo, – apgailestavo J.Hardenas. – Turėjau geras progas, bet nepataikiau. Taip jau būna. Ir toliau mesiu bei būsiu agresyvus.“

J.Hardenui kitose rungtynėse reikia labai pagalvoti apie savo aikštėje išnaudojamas jėgas, tačiau sėkmingu žaidimu lemiamomis akimirkomis „Rockets“ žaidėjas tikrai dar kol kas pasigirti negali. Tai yra vienas didžiausių argumentų, kodėl šį sezoną MVP titulo labiau nusipelnė K.Leonardas ar tas pats Russellas Westbrookas.

Lemiamomis mačo akimirkomis „Rockets“ plius-minus santykis su J.Hardenu aikštėje šį sezoną yra -27. Jis krepšį atakuoja vos 35,3 proc. taiklumu, o tolimus metimus meta 27,3 proc. taiklumu. Verta paminėti ir tai, jog klaidų tomis minutėmis jis surinko tiek pat, kiek rezultatyvių perdavimų (20).

Praėjusią naktį J.Hardenui reikėjo paneigti visus šiuos skaičius, tačiau jis tiesiog nebeturėjo jėgų. „Rockets“ lyderis buvo priverstas organizuoti lėtas atakas prieš vieną geriausių ir klampiausių gynybų visoje NBA.

„Privalome rasti jėgų ir pasiruošti kitoms rungtynėms Hjustone, – teigė M.D'Antoni. – Mes žaidėme pakankamai gerai, jog iškovotume pergalę, tačiau prastai pabaigėme susitikimą.“

Šeštosios serijos rungtynės Hjustone vyks naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, 3 valandą Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius