Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 23

Jonas Valančiūnas ant trenerio danties negriežia: „Viskas vardan komandos“

Ketvirtosiose NBA atkrintamųjų varžybų serijos su „Milwaukee Bucks“ rungtynėse „Toronto Raptors“ aukštaūgis Jonas Valančiūnas gavo kitokį vaidmenį. Lietuvis pirmą kartą šį sezoną turėjo mačą pradėti ant suolo. Po rungtynių 12 taškų pelnęs „centras“ teigė suprantantis tokį trenerio Dwane'o Casey sprendimą.

Po mačo žurnalistų kalbintas lietuvis atrodė gana atsipalaidavęs, o sulaukęs klausimo apie reakciją į pasikeitusį vaidmenį, šyptelėjo. Joną starto penkete pakeitęs Normanas Powellas pripažino, kad apie tai žinojo likus dienai prieš rungtynes.

„Tai žaidimo dalis, treneris pakeičia planą ir turi jo laikytis. Nepriimu to asmeniškai – tai dėl komandos gerovės“, – sakė visus penkis dvitaškius įmetęs J.Valančiūnas.

Anot lietuvio, rungtynėse jis turėjo konkrečią užduotį – sustabdyti „Bucks“ vidurio puolėją Gregą Monroe.

Amerikietis privertė lietuvį dukart suklysti, pats atkovojo 9 kamuolius (Jonas – 5), tačiau nugalėtoju po rungtynių buvo lietuvis. J.Valančiūnui būnant aikštėje „Raptors“ pelnė 11 taškų daugiau nei varžovai, ši G.Monroe statistika – minusinė (-8).

„Žinojau, kad turėsiu stabdyti G.Monroe, turėsiu žaisti, kai jis įeis į aikštę. Buvau susikoncentravęs ties juo. Jis yra geras žaidėjas, neblogas metikas, ypač dominuoja kaire ranka. Turėjau sustabdyti jo judesius. Manau, kad su juo susitvarkėme gerai“, – sakė JV.

„Antroje pusėje mes žaidėme laisviau, kamuolys judėjo geriau, žaidimas klostėsi. Gerai, kad mes laimėjome. Pavyko sustabdyti jų metimus, tačiau vieną vakarą jie mes gerai, kitą prasčiau. Turime išlaikyti tokią pačią koncentraciją namuose“, – kalbėjo J.Valančiūnas.

„Raptors“ treneris D.Casey po mačo pagyrė lietuvį už žaidimą ir profesionalumą, tačiau apie starto penketo planus kitoms rungtynėms nesakė nieko.

Penktosios serijos rungtynės dabar bus žaidžiamos Toronte, po to ekipos grįš į Milvokį, o lemiamas mačas, jeigu jo reikės, vėl vyks „Raptors“ tvirtovėje.

VIDEO: Ketvirtųjų „Bucks“ – „Raptors“ rungtynių apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius