Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 17

Jonas Valančiūnas – tarp 10-ies geriausių NBA europiečių

Jau antradienį prasidedantis NBA sezonas stebins iki šiol neregėta Europos žaidėjų gausa. Iš viso stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje žais 74 senojo žemyno atstovai, trys iš jų – lietuviai, o Jonas Valančiūnas patenka ir į 10-ies geriausiųjų sąrašą.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

„Toronto Raptors“ ekipoje rungtyniaujantis aukštaūgis „Eurohoops.com“ sudarytame NBA europiečių reitinge užėmė 10-ąją poziciją.

2,13 m ūgio lietuvis apibūdinamas kaip nuolat tobulėjantis, nors besikeičiančios krepšinio tendencijos ir apkarpė jo minutes aikštėje.

„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas

Praėjusiame sezone JV rinko po 12 taškų ir 9,5 kamuolio per 25 minutes, o vasarą tapo rimtu Lietuvos rinktinės ramsčiu Europos čempionate.

Tiesa, jau per pasiruošimą artėjančiam sezonui „Raptors“ treneris J.Valančiūnui negailėjo daugybės pagyrų.

Lietuvį dešimtuke aplenkė Juodkalnijos atstovas Nikola Vučevičius, taip pat vokietis Dennisas Schroderis, broliai Pau ir Marcas Gasoliai, Europos čempionu tapęs Goranas Dragičius, kylanti serbų žvaigždė Nikola Jokičius, latvis Kristapas Porzingis ir prancūzas Rudy Gobertas.

Pirmąją vietą reitinge užėmė graikas Giannis Antetokounmpo. Šis keturiose pozicijose rungtyniauti galintis monstras jau praėjusiais metais rinko po 22,9 taško, 8,8 kamuolio ir 5,4 rezultatyvaus perdavimo. Manoma, kad šiemet G.Antetokounmpo pretenduoja ir į MVP titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius