Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 29

Jonui Valančiūnui – nematoma užduotis ir ryžtingas trenerio nurodymas

„Toronto Raptors“ krepšininkai šiąnakt gali žengti istorinį žingsnį – nugalėti „Indiana Pacers“ ir pirmą kartą laimėti septynerių rungtynių seriją NBA atkrintamosiose varžybose. Kad tai įvyktų Indianoje, „Raptors“ reikės didelės Jono Valančiūno pagalbos. Prieš šeštąjį serijos mačą Toronto ekipos strategas Dwane'as Casey užsiminė apie nematomą, bet labai svarbią užduotį J.Valančiūnui ir davė ryžtingą nurodymą puolime.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA atkrintamosios | „Indiana Pacers“ – „Toronto Raptors“ | 2:30 | Serija 2-3

„Jonas turi dominuoti po krepšiu. Nesvarbu, ar perdavimais, ar taškais“, – drąsiai kalbėjo D.Casey.

Per trejas pirmąsias serijos rungtynes rinkęs vid. 14,6 taško ir po 16 kamuolių, per du pastaruosius mačus J.Valančiūnas rinko vid. 13,5 taško ir tik 5,5 atkovoto kamuolio.

Treneris paaiškino, kaip „Pacers“ pavyko pažaboti po krepšiu karaliavusį vidurio puolėją.

„Ianas Mahinmi puikiai nubloškia jį iš jo mėgstamų vietų. Pirmuosiuose mačuose jis žaidė puikiai įsitvirtindamas po krepšiu. Turime keletą derinių, kai jis leidžiasi giliai krepšio link. Bet dabar jis kažkodėl leidžia jį stumdyti. Jonas turi kovoti dėl savo pozicijos. Negalima nusileisti nykštukams ir leisti jiems išstumti iš geros pozicijos“, – kalbėjo D.Casey.

Amerikietis pridūrė, kad J.Valančiūnui žaisti vis sunkiau, nes „Pacers“ gerokai pakėlė žaidimo tempą.

Tačiau jis nepraranda tikėjimo J.Valančiūno galimybėmis. Beje, nuo lietuvio labai priklauso ir dviejų puolimo lyderių – Kyle'o Lowry ir DeMaro DeRozano žaidimas.

D.Casey: „Jonas turi dominuoti po krepšiu“

Todėl D.Casey „centrui“ turi statistikos protokoluose nematomą, bet labai svarbią užduotį – statyti tvirtas užtvaras, kurios suteiktų D.DeRozanui ir K.Lowry laisvas erdves atakuoti krepšį.

D.DeRozano rezultatyvumas atkrintamosiose krito nuo 23,5 taško reguliariajame sezone iki vos 17,4. Krepšį jis atakuoja tik 33,3 proc. taiklumu.

21,2 taško reguliariajame sezone rinkęs K.Lowry atakavo krepšį 42,7 proc. tikslumu. Dabar šie rodikliai smuko iki 15,2 taško ir tik 31,4 proc.

„Jiems reikia erdvės. Geresnių užtvarų. Jonas gali puikiai statyti užtvaras. Man užtvara yra ne ką mažiau nei geras perdavimas. „Pacers“ puikiai ginasi, žaidžia kontaktinį krepšinį, todėl turime padėti savo metikams“, – kalbėjo D.Casey.

VIDEO: Neįskaitytas „Pacers“ metimas su sirena ir sunki J.Valančiūno pergalė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius