Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 17

Keisto J.Hardeno raginimo sulaukęs D.Motiejūnas paliko aikštę nuleidęs galvą

Nepaisant blauzdos skausmų Donatas Motiejūnas išbėgo į aikštę, tačiau vaizdo aikštelėje nepakeitė. Negana to, gavo velnių dėl gynybos ne nuo bet ko, o Jameso Hardeno – NBA žvaigždės, kuri pati kritikuojama už vangų žaidimą savo aikštės pusėje. Lietuvis baigė mačą nepelnęs nė taško, o „Houston Rockets“ turėjo pripažinti „Los Angeles Clippers“ pranašumą 106:122 (26:35, 24:37, 25:25, 31:25).
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA | „Houston Rockets“(34-34) – „Los Angeles Clippers“(43-24) 106:122 | Motiejūnas 0

J.Hardenas smarkiai kepštelėjo D.Motiejūnui per užpakalį ir susiraukęs šūktelėjo šiam ragindamas greičiau grįžti į gynybą antrąją rungtynių minutę, kai „Rockets“ atsiliko 2:5. Vos prieš akimirką lietuvis atliko rezultatyvų perdavimą Dwightui Howardui.

D.Motiejūnas iš pradžių nustebo pats, bet paspartino žingsnį ir kažką pamurmėjo J.Hardenui.

Būtent jau rungtynių pradžioje griuvo „Rockets“ gynybos planas. Ketvirtąją minutę „Clippers“ įgijo dviženklę persvarą (17:7) ir Hjustono komandos treneris J.B.Bickerstaffas pasodino D-Mo ant suolo, leisdamas žemą penketą.

25 metų 213 cm ūgio krepšininkas iš viso gavo pasireikšti 8 minutes, per kurias prametė po dvitaškį ir tritaškį, atliko rezultatyvų perdavimą ir sykį prasižengė.

D.Motiejūnas rungtyniavo nepaisydamas blauzdos skausmų, kuriuos jaučia jau ketvirtose rungtynėse iš eilės.

Beje, mikrotrauma nesutrukdė lietuviui praėjusiame mače sužibėti puolime – prie triuškinančios pergalės prieš „Memphis Grizzlies“ puolėjas prisidėjo 18-a taškų (antros rezultatyviausios rungtynės šį sezoną).

Tiesa, prieš dvikovą su „Clippers“ nebuvo aišku, ar D.Motiejūnas tikrai galės pasirodyti aikštėje.

Su D.Motiejūnu ar be D.Motiejūno „Rockets“ vis tiek neapsigynė. Dar iki pertraukos „Clippers“ Hjustone įmetė net 72 taškus (72:50). Tiek per du kėlinius „Rockets“ šį sezoną dar nebuvo praleidę.

„Tai – nepriimtina, – piktinosi „Rockets“ treneris J.B.Bickerstaffas. – Trūko ir žaidėjų intensyvumo. Į aikštę žengėme visiškai nenusiteikę gintis“.

Gynyba jau seniai didžiausias „Rockets“ Achilo kulnas. Nepaisant to, kad jau devintą mačą iš eilės įveikė 100 pelnytų taškų ribą, patys praleidžia beveik po 107 taškus per rungtynes, o tai yra prasčiausias „Rockets“ gynybos rezultatas nuo 1989-ųjų.

Svarbią mikrodvikovą pralaimėjo „Rockets“ vidurio puolėjas Dwightas Howardas, tepelnęs 6 taškus ir atkovojęs 7 kamuolius, kaip „Clippers“ aukštaūgis DeAndre Jordanas atsakė šešiais dėjimais, 23 taškais ir 16 atkovotų kamuolių.

„Rockets“ laviruoja ant atkrintamųjų varžybų ribos, kur Vakarų konferencijoje 7-8 vietose stumdosi su „Dallas Mavericks“. Laimei, Dirko Nowitzkio ekipa pralaimėjo Klivlande, todėl liko su analogišku pergalių ir pralaimėjimų balansu kaip „Rockets“. „Clippers“ situacija solidesnė – ketvirtoji vieta.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 33 (8 rez. perd.), Michaelas Beasley ir Trevoras Ariza po 16, Jasonas Terry 11.

„Clippers“: J.J.Redickas 25, DeAndre Jordanas 23 (16 atk. kam.), Chrisas Paulas 15 (16 rez. perd.), Jamalas Crawfordas 14, Lucas Mbah a Moute, Austinas Riversas ir Wesley Johnsonas po 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius