-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 08

Kitas žingsnis Johnui Wallui ir „Wizards“ – konferencijos finalas?

Johnas Wallas kartu su „Washington Wizards“ klubu praeityje patyrė ne vieną skaudžią nesėkmę NBA atkrintamosiose varžybose, tačiau šiemet jie turi šansą patekti į Rytų konferencijos finalą. Kokios JAV sostinės ekipos perspektyvos? Ar vikrusis įžaidėjas su savo komanda yra pasiruošęs žengti kitą žingsnį?
Johnas Wallas
Johnas Wallas / „Scanpix“/AP nuotr.

Praėjusią savaitę prieš trečiąsias serijos rungtynes su „Wizards“ Bradas Stevensas buvo labai atsargus: „Mūsų vyrukai tikrai nebus pasipūtę, jog yra priekyje. Manau, kad vienas su kitu atkakliai kovėmės penkis kėlinukus iš aštuonių.“

Tai buvo „Celtics“ trenerio nuomonė po pirmųjų dviejų susitikimų, kai jo klubas serijoje iki keturių pergalių pirmavo 2-0. Nuo to laiko Bostono krepšininkai patyrė dvi nesėkmes svečiuose ir dabar rezultatas jau yra lygus.

„Wizards“ aikštėje kol kas atrodo geresnė komanda, nors seriją pradėjo dviem pralaimėjimais. Vašingtono klubas rungtynes nuolat pradeda žymiai geriau, o J.Wallo reidai bei perdavimai neretai atima žadą.

„Pirmose rungtynėse pirmavome 20 taškų pirmame kėlinuke. Antrame mače turėjome 16 taškų persvarą pirmoje pusėje, – prisiminė Markieffas Morrisas. – Mums reikia nesustoti ir toliau rungtyniauti aukščiausia pavara, nes esame geresnė komanda.“

„Jaučiame, kad kontroliuojame šią seriją, – atskleidė J.Wallas. – Dabar esame ant bangos. Žinome, kad galime nugalėti. Mums tiesiog reikia geriau pasirūpinti savo turima persvara ir užtikrintai sužaisti lemiamomis akimirkomis.“

Šį sezoną „Wizards“ reguliariajame sezone iškovojo 49 pergales, o tai buvo jų sėkmingiausias sezonas nuo 1978 metų. Tačiau atkrintamosiose varžybose didelių pergalių „burtininkai“ dar neiškovojo, o šansų tam buvo ir praeityje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Markieffas Morrisas ir Bradley Bealas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Markieffas Morrisas ir Bradley Bealas

2014 metais J.Wallas su „Wizards“ konferencijos pusfinalio seriją su „Pacers“ pradėjo triuškinama pergale prieš „Pacers“. Vašingtono ekipa atrodė greitesnė, stipresnė bei geresnė.

J.Wallas tuomet atrodė, kaip naujoji NBA superžvaigždė, o šalia jo rungtyniavo vienas perspektyviausių lygos krepšininkų Bradley Bealas. Atrodė, kad naujieji „Wizards“ netrukus šturmuos Rytų konferenciją, tačiau jie pralaimėjo kitas trejas rungtynes.

Martellas Websteris ir Trevoras Ariza šaudė pro šalį, Nene ir Marcinas Gortatas buvo neutralizuoti Roy'aus Hibberto, o J.Wallas ir B.Bealas buvo per jauni. „Wizards“ pralaimėjo seriją 2-4.

2015-aisiais „Wizards“ kovėsi su „Hawks“, o J.Wallas buvo patyręs rankos traumą. Tuomet be jo žaidęs Vašingtono klubas sugebėjo išlyginti serijos rezultatą 2-2, tačiau vėliau sugrįžęs į aikštę įžaidėjas stebėjo du savo komandos pralaimėjimus paeiliui.

Tai nėra akmenys į „Wizards“ daržą, o tik priminimas, kad ši ekipa yra patyrusi skaudžių nesėkmių atkrintamosiose varžybose. Jie pralaimėdavo rungtynes, kuriose buvo svarbūs nedideli dalykai: atsarginių žaidėjų rotacija, atkovoti kamuoliai ir pan.

VIDEO: Neįskaitytas Paulo Pierce'o tritaškis

„Wizards“ niekuomet negarsėjo tuo, kad pasinaudojo rimta varžovų spraga žaidime, o visai priešingą žaidimo filosofiją turi „Celtics“. Jie labai primena 2015-ųjų „Hawks“. Jų treneris yra puikus strategas, žaidėjai rungtyniauja aukščiau savo galimybių ribos, o jų atakų organizatorius gali išnaudoti kiekvieną spragą gynyboje.

Norėdami iškovoti pergalę Bostone „Wizards“ krepšininkai turės atlaikyti milžinišką Bostono gerbėjų palaikymą bei neleisti varžovams rinkti greitų taškų po savo klaidų. Jiems ir vėl reikės po visą aikštę vaikytis Isaiah Thomasą, o jų superžvaigždės privalės užtikrintai sužaisti lemiamomis mačo akimirkomis.

J.Wallas ketvirtame ketvirtyje užstrigti neturėtų, tačiau jam labai reikia B.Bealo pagalbos. Pastarasis išvykų rungtynėse savo kolegai nė kiek nepadėjo lemiamomis akimirkomis, todėl „Wizards“ neiškovojo pergalių, kurios buvo ranka pasiekiamos.

Tuo „Wizards“ ir išsiskiria pastaraisiais metais. Tai yra komanda, kurios visi nuolat laukia pakylant į aukštesnį lygį, tačiau tai niekad neįvyksta.

Scottas Brooksas šiemet atliko nuostabų darbą, o jo superžvaigždės rungtyniavo taip, kaip ir tikėtasi. Jeigu ir yra skirtumas, lyginant su praeitimi, tai šiemet Vašingtono klubą treniruoja visai kitas strategas.

J.Wallas šį sezoną taip pat fenomenalus. Galbūt jis ir nėra LeBronas Jamesas, tačiau Rytuose retas krepšininkas yra toks talentingas puolime. Jis nesunkiai gali pats pelnyti taškus, o aikštę mato bene geriausiai lygoje. Tai NBA superžvaigždė, kuri šiemet gauna tikrai per mažai dėmesio už savo nuostabų žaidimą.

Tačiau visa tai tik ir liks kalbomis, jeigu „Wizards“ nežengs kito žingsnio savo komandos istorijoje ir vėl iškris konferencijos pusfinalyje. Jeigu J.Wallas pagaliau nori užsitarnauti visos NBA pagarbą, tai jis turi puikų šansą tai padaryti serijoje su „Celtics“, o dėmesio nuo šiol jis tikrai sulauks nemažai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius