-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 27

Klaiki NBA čempionų gynyba – smulkmena ar pavojaus signalas?

Sekmadienį „Cleveland Cavaliers“ 115:127 nusileido „Washington Wizards“ ir pademonstravo dar vieną itin prastą pasirodymą gynyboje. NBA čempionai per pirmąją rungtynių pusę praleido 71 tašką, leido varžovams atakuoti net 59,8 proc. taiklumu, o Johnas Wallas šiame susitikime pelnė net 37 taškus ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.
LeBronas Jamesas ir Kylie Irvingas
LeBronas Jamesas ir Kylie Irvingas / „Scanpix“ nuotr.

Tačiau tai jau nėra naujiena. „Cavaliers“ yra antra prasčiausia NBA komanda gynyboje, jeigu skaičiuosime rungtynes nuo „Visų žvaigždžių“ savaitgalio. Klivlando klubas lenkia tik „Lakers“ komandą, kuri pralaimėti stengiasi tyčia, kad gautų geresnius žaidėjus naujokų biržoje. Kas pasikeitė Klivlando klube? Kaip tai aiškina patys žaidėjai?

Iš pradžių „Cavaliers“ kaltino tai, kad ekipą užpuolė traumos, todėl sudėtis nėra pajėgiausia. Tačiau šeštadienį galėjome įsitikinti, jog tai nėra pagrindinė problema.

„Labiausiai džiaugiuosi, kad atkrintamosiose varžybose nežaisime dvi dienas iš eilės, – teigė 7 pralaimėjimą per pastarąsias 12 rungtynių patyręs Tyronnas Lue. – Ką tik kalbėjausi su treneriais ir aptarėme, jog atkrintamosiose sužaidėme 21 susitikimą per du mėnesius. Šį mėnesį turėjome net 17 mačų, o toks tvarkaraštis tikrai nėra lengvas“.

Panašu, kad „Cavaliers“ vis dar išgyvena „pagirias“ po triumfo NBA čempionate, o tai, iškovojus titulą, atsitinka labai dažnai. 2001-ųjų „Lakers“, 1995-ųjų „Rockets“ ar net 1993-iųjų „Bulls“ reguliariajame sezone atrodė ne itin įspūdingai, tačiau aukštesnį bėgį įjungė vos prasidėjus atkrintamosioms.

Verta prisiminti ir tai, jog kai kurie „Cavaliers“ komandos krepšininkai buvo sudėtyje prieš kelerius metus, kai sezonas buvo pradėtas laimėjus vos 19 mačų iš 39 susitikimų. Vėliau LeBronas Jamesas su komanda vis tiek nukeliavo į NBA superfinalą, o praėjusiais metais panaikino 1-3 deficitą.

Tačiau T.Lue auklėtinių žaidime spragos gynyboje yra labai rimtos, o papildomos dienos gali jų ir neišspręsti. Vyriausiasis ekipos treneris dažniausiai naudoja 10 žaidėjų rotaciją, o bent jau penki iš jų yra nekokie krepšininkai ginantis: K.Irvingas, K.Love'as, K.Korveris, D.Williamsas bei C.Frye.

Problemos su prastai besiginančiais žaidėjais nesibaigia, nes pastangų nededa ir geriau dirbantys gynyboje. L.Jamesas dažniausiai taupo jėgas, kad būtų naudingesnis puolime, J.R.Smithas vis dar neįsivažiavo, o I.Shumpertas gauna mažiau minučių dėl pastarojo sugrįžimo bei K.Korverio atsiradimo rotacijoje. Suprastėjo net ir patikimojo T.Thompsono skaičiai. Jis atliko vos 4 blokus per pastarąsias 6 rungtynes ir tik sykį surinko dviženklį atkovotų kamuolių skaičių.

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas, Carmelo Anthony ir Tristanas Thompsonas
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas, Carmelo Anthony ir Tristanas Thompsonas

„Tristanui yra sunku kautis prieš didesnius už save vidurio puolėjus, – turėdamas galvoje Marciną Gortatą, Hassaną Whiteside'ą ar Andre Drummondą kalbėjo T.Lue. – Nėra gerai, kad jam vienam reikia kiekvieną naktį su jais varžytis. Tačiau turime tik vieną aukštaūgį, kuris gali su jais galynėtis.“

Ar tikrai pavyks įjungti aukštesnę pavarą prasidėjus svarbiausioms sezono kovoms?

„Nėra dėl ko nerimauti, tačiau tikrai norime būti geresnė komanda gynyboje. Ypač rungtynių pabaigoje“, – teigė L.Jamesas.

„Šiuo metu nesu labai užtikrintas mūsų gynyba, todėl ji turi būti geresnė, – tvirtino T.Lue. – Privalo būti geresnė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius