-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 01

Kobe Bryanto vaikystės idealas papasakojo apie judviejų ryšį

Sraigtasparnio katastrofoje žuvęs Kobe Bryantas buvo legenda, į kurią lygiavosi ir jo judesius su kamuoliu kopijavo daugybė krepšininkų – nuo mažų vaikų iki NBA žvaigždžių. Tačiau nedaug kas pamena, kas buvo pavyzdžiu pačiam K.Bryantui.
Oscaras Schmidtas
Oscaras Schmidtas / „Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Oscaro Schmidto karjera
  • Karjerą pradėjo Brazilijoje, daugiausiai metų (1982-1990 m.) atstovavo Italijos klubui Kazertos „JuveCaserta“.
  • 205 cm ūgio puolėjas 8 sezonus tapo rezultatyviausiu Brazilijos lygos, 7 sezonus Italijos lygos ir kartą rezultatyviausiu Ispanijos lygos žaidėju.
  • O.Schmidtas žaidė penkiose olimpinėse žaidynėse, jose Brazilijos rinktinei pelnė po 28,8 taško. 1988 metais Seule jo taškų vidurkis siekė 42,3.
  • Brazilas yra rezultatyviausias visų laikų pasaulio pirmenybių žaidėjas, pasaulio čempionatuose rinkęs po 26,7 taško.

Kai Kobe Bryantas buvo vaikas, didžiausias idealas jam buvo ne NBA žaidėjas.

Ne Michealas Jordanas, ne Magicas Johnsonas ir ne Larry Birdas. Praėjusį sekmadienį sraigtasparnio katastrofoje žuvusio krepšininko dievaitis buvo Oscaras Schmidtas – legendinis Brazilijos krepšininkas.

K.Bryantas augo Italijoje, kur tuo metu spindėjo O.Schmidtas – beveik 50 tūkst. taškų per karjerą pelnęs Brazilijos snaiperis.

K.Bryanto tėvas Joe rungtyniavo Italijoje nuo 1984 iki 1991 metų, o šioje Europos šalyje Kazertos komandoje didžiąją karjeros dalį žaidė ir O.Schmidtas.

1982-1993 metais Italijoje rungtyniavęs brazilas ne kartą varžėsi aikštėje su Joe Bryantu, tad Kobe galėjo stebėti O.Schmidto žaidimą iš labai arti.

„Kartą išgirdau kaip Joe bendražygiai jam pasakė, kad turėčiau pasikalbėti su Kobe apie Magicą Johnsoną ir Michaelą Jordaną. Bet vaikas atsakė: „Oscaras yra dievas, jis visada prieš tave laimi, – seną istoriją prisiminė O.Schmidtas. – Kobe mane vadindavo „La Bomba“. Brazilijoje mane visi vadindavo „Šventąja ranka“ dėl mano metimų, bet man labiau patiko pravardė, kurią man suteikė Kobe.“

„Scanpix“ nuotr./Oscaras Schmidtas
„Scanpix“ nuotr./Oscaras Schmidtas

Buvęs Brazilijos rinktinės krepšininkas pripažino, jog niekada nesikalbėjo su Kobe Bryantu, kol šis dar buvo vaikas, bet pamena, kaip jis tribūnose palaikydavo tėvą.

„Jis buvo kamuolius paduodantis berniukas. Kartą per „Visų žvaigždžių“ rungtynes Italijoje jis įbėgo į aikštę prieš rungtynes ir likusį laiką praleido mėtydamas į krepšį, kol kažkas jį patraukė. Jam buvo 7 ar 8 metai. Jis pats nepasitraukdavo iš aikštės, kol kas nors nenutempdavo“, – pasakojo brazilas.

Dabar 61 metų O.Schmidtas nebesutiko K.Bryanto iki pat karjeros pabaigos, kuri įvyko 2003 metais.

„Po kelerių metų aš pamačiau vaizdo įrašą, kuriame jis pasakė daug gražių dalykų apie mane. Pirmą kartą su juo pasikalbėjau per 2008 metų olimpines žaidynes Pekine. Aš buvau sužavėtas, jis taip pat. Buvo gera jį matyti, nes jis užaugo teisingu žmogumi“, – pasakojo O.Schmidtas.

Jis svarstė, kodėl K.Bryantas vaikystėje jį, o ne NBA žvaigždes, pasirinko pavyzdžiu.

„Metimai iš tolimų distancijų buvo kažkas šokiruojančio Italijoje, kur buvo žaidžiamas labai fiziškas krepšinis. Aš niekada nebuvau pats atletiškiausias žaidėjas, bet buvau apsėstas metimais iš toli, iš vidutinio nuotolio. O jis treniravosi ir mėtydavo lyg išprotėjęs. Galbūt todėl jis mane ir pamėgo“, – kalbėjo O.Schmidtas.

„Scanpix“ nuotr./Oscaras Schmidtas
„Scanpix“ nuotr./Oscaras Schmidtas

Po susitikimo žaidynėse Kinijoje, K.Bryantas dar lankėsi San Paulo mieste 2014 metais per pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje. O.Schmidtas ir K.Bryantas vėl susitiko ir keliavo vakarieniauti, jiedu šnekučiavosi angliškai ir itališkai.

„Jis prisiminė daug dalykų iš mano karjeros, kokių aš jau pats nebepamenu. Jis pasakojo, kokį įspūdį jam palikau, kai viename mače įmečiau 19 taškų iš eilės. Turėčiau pasitikslinti, bet tai galėjo nutikti 1988 metais“, – sakė O.Schmidtas.

Paskutinį kartą jie susitiko per 2019 metų pasaulio krepšinio pirmenybes Kinijoje.

„Kobe, kurį pažinau kaip vaiką, jau buvo Kobe, kuris buvo pelnęs 81 tašką per vieną NBA mačą, o savo paskutinę karjeros dieną pelnęs 60 taškų, – pasakojo legendinis Brazilijos krepšininkas. – Unikalus talentas, kurį visi norėjo stebėti. Jis mėgo turėti kamuolį rankose būdamas vaikas, mėgo turėti kamuolį ir būdamas žvaigžde.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryanto piešinys
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryanto piešinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius