Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 22 /2017 06 23

Kupina talento NBA naktis: didžiuliai mainai, lietuvio nerimas ir žalgiriečio nusivylimas

2017 metų NBA naujokų biržoje stipriausią pasaulio krepšinio lygą papildė 60 naujų žaidėjų. Tai vadinama viena stipriausių visų laikų biržų, todėl kiekvienos ekipos pasirinkimas gali nulemti kitus 10–15 klubo metų.
Adamas Silveris ir Markelle'is Fultzas
Adamas Silveris ir Markelle'is Fultzas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmasis pašauktųjų trejetas labai nenustebino – kaip ir buvo planuota, pirmuoju šaukimu į NBA pateko Markelle'is Fultzas („Philadelphia 76ers“), antruoju – Lonzo Ballas („Los Angeles Lakers“), o trečiuoju Jaysonas Tatumas („Boston Celtics“).

Lietuviai, kaip ir planuota, naujokų biržoje nebuvo pašaukti, tačiau lietuviškas akcentas atsidūrė tik sąrašo apačioje.

Nors žalgiriečiui Isaiah Hartensteinui prognozavo 20–30 šaukimą, JAV ir Vokietijos pilietybę turintis talentas į NBA pateko tik 43-iuoju – jį pasirinko „Houston Rockets“.

Naujokų biržos naktį intrigavo ne tik būsimi NBA talentai, bet ir mainai. Jų apsuptyje „Toronto Raptors“ ieškojo naujos komandos Jonui Valančiūnui, tačiau lietuvis liko Kanados ekipoje.

Didžiausi mainai sukrėtė „Chicago Bulls“, kurie iškeitė savo žvaigždę Jimmy Buttlerį.

Pirmasis penketas

1. Markelle'is Fultzas, „76ers“

„76ers“ pirmuoju šaukimu oficialiai pasirinko M.Fultzą likus 30 minučių iki NBA naujokų biržos pradžios, o šis sprendimas tikrai nenustebino nieko. Filadelfijos komandos vadovai mainų būdų tam ir gavo patį pirmąjį pasirinkimą, nes norėjo šio įžaidėjo savo komandoje.

„76ers“ dabar savo sudėtyje turi M.Fultzą, Beną Simmonsą, Dario Šaričių, Joelį Embiidą bei Jahlilą Okaforą, o tai yra perspektyvi sudėtis, kuri siaubs NBA ateityje.

Krepšininkas į NBA naujokų biržą atvyko su ypatingais, krepšinio kamuolius primenančiais batais.

Teigiama, jog M.Fultzas yra visiška Jameso Hardeno kopija bei geriausiai kamuolį besivarantis krepšininkas šioje naujokų biržoje. Jis gali pataikyti iš toli ir draskyti varžovų gynybą prasiveržimais.

Vašingtono universitetui jis per rungtynes pelnydavo net po 23 taškus, o, Jaleno Rose'o nuomone, jis panašesnis į Bradley Bealą.

Tai ketvirtasis „76ers“ kartas, kai naujokų biržoje jie renkasi pirmi. Prieš tai Filadelfijos klubas pirmuoju pasirinkimu šaukė Dougą Collinsą, Alleną Iversoną bei B.Simmonsą.

Beje, naujoji Filadelfijos komanda jau turi ir naują pavadinimą.

2. Lonzo Ballas, „Lakers“

Šią savaitę Los Andželo klubas išmainė savo pagrindinį įžaidėją D'Angelo Russellą, todėl šis „Lakers“ sprendimas yra logiškas. Magicas Johnsonas vis dar ieško savo ateities žvaigždės ir tikėsis, jog ja taps būtent L.Ballas.

Krepšininko tėvas LaVaras Ballas visą tą laiką nemelavo ir pasirodo žinojo geriau nei visi kiti NBA gerbėjai.

L.Ballas yra vadinamas ateities žvaigžde, o jis gali puikiai perduoti kamuolį, todėl dažnai būna lyginamas su Jasonu Kiddu. Įžaidėjo metimas gal ir neatrodo labai gražiai (iš tikrųjų, atrodo labai baisiai), tačiau, žaisdamas universitete, jis metė stabiliai.

3. Jaysonas Tatumas, „Celtics“

J.Tatumas yra vadinamas bene labiausiai NBA pasiruošusiu krepšininku ir yra lyginamas su Harrisonu Barnesu. Iš pradžių „Celtics“ žadėjo trečiuoju šaukimu pasirinkti Joshą Jacksoną, tačiau jis nesutiko bendradarbiauti ir neatvyko į treniruotę.

Danny Ainge'as nusprendė nerizikuoti ir pasirinko žaidėją, kurį jis matė dirbantį savo akimis.

4. Joshas Jacksonas, „Suns“

Labai atletiškas ir perspektyvus krepšininkas, kuriam atvykus į NBA reikia pradėti tobulinti metimą. Universitete jis tritaškius mėtė stabiliai, tačiau kol kas tai kelia nerimą.

J.Jacksonas yra atletiškas ir ilgomis rankomis, todėl puikiai darbuojasi gynyboje. Jis gali uždengti beveik bet kokios pozicijos krepšininką.

5. De'Aaronas Foxas, „Kings“

D.Foxas kai kurių krepšinio apžvalgininkų yra vadinamas pačiu geriausiu krepšininku šioje NBA naujokų biržoje. Jis yra neįtikėtinai greitas aikštėje bei charizmatiškas už jos ribų.

D.Foxas NBA gali būt labai panašus į J.Wallą, o daug kas priklausys nuo to, kaip jis išvystys savo tolimus metimus.

Įžaidėjas atvyks į daugelio primirštą Sakramento klubą, kuris verčia naują puslapį savo komandos istorijoje po to, kai išmainė DeMarcusą Cousinsą. „Kings“ turi Buddy Hieldą, o jam į porą atvyko D.Foxas.

Mainai

„Timberwolves“ į savo klubą mainų būdu gavo J.Butlerį, o į Čikagą išsiųs Zachą LaVine'ą, Krisą Dunną bei septintąjį naujokų biržos šaukimą.

„Kings“ išmainė savo 10 šaukimą į „Blazers“ 15 ir 20 šaukimus.

„Jazz“ išmainė savo 24 šaukimą ir Trey Lylesą ir 13 šaukimą.

6. Jonathanas Isaacas, „Magic“

J.Isaacas primena Anthony Davisą tuo, kad nuo mažens nuolat žaisdavo įžaidėjo pozicijoje, todėl yra labai vikrus bei moka varytis kamuolį. Tiesa, laikui bėgant krepšininkas paaugo iki sunkiojo krašto puolėjo, bet tai jam leidžia būti labai universaliu dabar.

7. Lauris Markkanenas, „Bulls“

Čikagos klubas išmainė Jimmy Butlerį į Minesotą, todėl jiems atiteko šis šaukimas. Teigiama, jog L.Markkaneno prieš šią biržą labai norėjo Philas Jacksonas, jeigu būtų išmainytas Kristapas Porzingis.

Tiesa, potencialo krepšininkas turi gerokai mažiau nei minėtasis latvis, tačiau galbūt jis sugebės nutildyti kritikus. Tai aukštaūgis iš Suomijos, kuris yra vadinamas geriausiu savo pozicijos metiku šioje biržoje.

8. Frankas Ntilikina, „Knicks“

Įdomu, kad krepšininkas šiuo metu dalyvauja Prancūzijos čempionato atkrintamosiose, o po naujokų biržos iš karto skris atgal į Europą. Jam dar vos 18 metų, tačiau jis yra gynėjas, kuris neblogai meta iš toli, o savo žaidimu primena George'ą Hillą.

9. Denisas Smithas, „Mavericks“

Vienas iš tų krepšininkų, kuris, mano nuomone, turėtų tapti žvaigžde. Stiprus, atletiškas ir vikrus įžaidėjas, kuris mums padovanos ne vieną gražų dėjimą savo karjeroje.

Krepšininkas vadinamas kiek tingiu, tačiau Rickas Carlisle'as Dalase tikrai su tokiu elgesiu susitvarkys. Tai situacija, kai atrodo, jog žaidėjas pateko į tinkamą komandą.

10. Zachas Collinsas „Blazers“

Portlando klubas specialiai atidavė savo 15 ir 20 šaukimus Sakramento ekipai, kad galėtų pasirinkti būtent Z.Collinsą.

11. Malikas Monkas, „Hornets“

Vienas taikliausių gynėjų šioje biržoje, tačiau yra kiek žemesnis nei standartiniai atakuojantys gynėjai. Daugelis nustebo, jog M.Monkas buvo pasirinktas 11 šaukimu, nes bėgant metams jo vardas buvo minimas ir pirmame penketuke.

12. Luke'as Kennardas, „Pistons“

L.Kennardas yra puikus metikas bei nuostabiai varosi kamuolį. Negana to, gynėjas yra kairiarankis, kuris meta dešine, o tai reiškia, kad judesius jis lengvai atlieka bet kuria ranka.

Patikimas krepšininkas puolime, kuris gali padėti vos kartą per aštuonerius metus atkrintamosiose rungtyniavusiai Detroito ekipai.

13. Donovanas Mitchellas, „Jazz“

Gynėjas sustiprins Jutos komandos sudėtį, kurią vasarą gali palikti įžaidėjas George'as Hillas. Gali būti, kad jausdami krepšininko išvykimą „Jazz“ vadovai ir atliko mainus, kad gautų aukštesnį šaukimą biržoje.

14. Bamas Adebayo, „Heat“

Atletiškas vidurio puolėjas, kuris bet kurią ataką stengiasi užbaigti dėjimu. Dabar jis galės mokytis iš Hassano Whiteside'o ir padėti jam grumtis po krepšiais Majamyje.

Likęs NBA naujokų sąrašas

15. Justinas Jacksonas, „Kings“;

16. Justinas Pattonas, „Timberwolves“;

17. DJ Wilsonas, „Bucks“;

18. TJ Leafas, „Pacers“;

19. Johnas Collinsas, „Hawks“;

20. Harry Gilesas, „Kings“;

21. Terrance'as Fergusonas, „Thunder“;

22. Jarrettas Allenas, „Nets“;

23. Ogugua Anunoby, „Raptors“;

24. Tyleris Lydonas, „Nuggets“;

25. Anžejus Pasečnikas, „76ers“;

26. Calebas Swaniganas, „Blazers“;

27. Kyle'as Kuzma, „Lakers“;

28. Tony Bradley, „Jazz“;

29. Derrickas White'as, „Spurs“;

30. Joshas Hartas, „Lakers“.

Antrasis ratas

31. Frankas Jacksonas, „Hornets“;

32. Davonas Reedas, „Suns“;

33. Wesley Iwundu, „Magic“;

34. Frankas Masonas, „Kings“;

35. Ivanas Rabbas, „Grizzlies“;

36. Jonahas Boldenas, „76ers“;

37. Semi Ojeleye, „Celtics“;

38. Jordanas Bellas, „Warriors“;

39. Juwanas Evansas, „Clippers“;

40. Dwayne'as Baconas, „Hornets“;

41. Tyleris Dorsey, „Hawks“;

42. Thomasas Bryantas, „Lakers“;

43. Isaiah Hartensteinas, „Rockets“;

44. Damyeanas Dotsonas, „Knicks“;

45. Dillionas Brooksas, „Grizzlies“;

46. Sterlingas Brownas, „76ers“;

47. Ike Anigbogu, „Pacers“;

48. Sindariusas Thornwellas, „Bucks“;

49. Vlatko Cancaras, „Nuggets“;

50. Mathiasas Lessortas, „76ers“;

51. Monte Morrisas, „Nuggets“;

52. Edmondas Sumneris, „Pelicans“;

53. Kadeemas Allenas, „Celtics“;

54. Alecas Petersas, „Suns“;

55. Nigelis Williamsas-Gossas, „Jazz“;

56. Jabari Birdas, „Celtics“;

57. Aleksandras Vezenkovas, „Nets“;

58. Ognjenas Jaramazas, „Knicks“;

59. Jerome'as Blossomgame'as, „Spurs“;

60. Alpha Kaba, „Hawks“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius