Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 05

LeBrono Jameso evoliucija: trys „karaliaus“ žaidimo etapai bėgant metams

„Cleveland Cavaliers“ lyderis LeBronas Jamesas savo gyvenime išgyveno nemažai skirtingų etapų, tačiau karjeroje galima išskirti tris: jaunas ir nepatyręs Klivlande, čempionas Majamyje bei namo sugrįžęs veteranas. NBA „karalius“ kol kas keitėsi du kartus, o tai gali būti ne paskutinis jo karjeros etapas.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“/AP nuotr.

Komanda ant LeBrono pečių

ESPN nuotr./L.Jameso rezultatyvumas bei žaidimo minutės
ESPN nuotr./L.Jameso rezultatyvumas bei žaidimo minutės

Prieš išvykdamas į Majamį L.Jamesas dažnai turėjo būti dominuojanti jėga puolime, o tai reiškė nemažas „karaliaus“ žaidimo minutes. Užsivilkęs „Heat“ marškinėlius jis galėjo pelnyti jau gerokai mažiau taškų bei buvo supažindintas su protingu bei apgalvotu lyderiu ilsinimu.

Tai tęsėsi ir jam sugrįžus namo į Klivlandą, nes žaidimo bei taškų krūvį jis galėjo dalintis su Kyrie Irvingu bei Kevinu Love'u.

Dalinimasis kamuoliu

ESPN nuotr./L.Jameso rezultatyvūs perdavimai
ESPN nuotr./L.Jameso rezultatyvūs perdavimai

Nepaisant silpnos sudėties Klivlande 2003-2010 metais L.Jamesas vis tiek sugebėjo rinkti net 7 rezultatyvius perdavimus per rungtynes. Per tą patį laikotarpį tokį rodiklį pasiekė tik Steve'as Nashas, Chrisas Paulas, Jasonas Kiddas, Deronas Williamsas bei Baronas Davisas.

Atvykus į Majamį „karaliaus“ rodiklis kiek nukrito, nes Dwyane'as Wade'as bei Chrisas Boshas progas metimui galėjo susikurti patys.

Tačiau sugrįžus į Klivlandą „Cavaliers“ sudėtis buvo lipdoma aplink L.Jamesą, todėl jį supo krepšininkai, kurie puikiai pataiko iš toli. Dėl šios priežasties LeBronas šį sezoną rinko net po 8,7 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Žaidimas arčiau krepšio

ESPN nuotr./L.Jameso metimai iš vidutinio nuotolio
ESPN nuotr./L.Jameso metimai iš vidutinio nuotolio
ESPN nuotr./L.Jameso metimai baudos aikštelėje
ESPN nuotr./L.Jameso metimai baudos aikštelėje

Būdamas jaunas L.Jamesas tiek pat dažnai verždavosi po krepšiu, kiek ir mesdavo iš vidutinio nuotolio. Majamyje „karalius“ pasimokė, jog gerokai efektyvesnis jis yra žaisdamas po krepšiais, o sugrįžęs į Klivlandą tik dar labiau susikoncentravo ties baudos aikštele.

Dabar L.Jamesas du kartus daugiau krepšį atakuoja iš baudos aikštelės nei iš vidutinio nuotolio. Pagal savo metimų pasirinkimą jis primena „Rockets“ krepšininkus, kurie pasižymi visišku šūvių iš vidutinio nuotolio ignoravimu.

Svarbiausios akimirkos

ESPN nuotr./L.Jameso tritaškių pataikymas lemiamomis akimirkomis
ESPN nuotr./L.Jameso tritaškių pataikymas lemiamomis akimirkomis

L.Jamesas nebuvo pats patikimiausias krepšininkas lemiamos rungtynių minutėmis (kai iki mačo pabaigos lieka penkios minutės ir persvara yra 5 taškai arba mažiau). Įdomu tai, kad jo pataikymas šiomis akimirkomis smarkiai nukrito Majamyje, nors bendras tritaškių pataikymo procentas pakilo.

Tačiau sugrįžęs į Klivlandą jis iš toli meta net 36,9 proc. taiklumu lemiamomis rungtynių akimirkomis, o tai netgi geresnis rodiklis už pastarųjų dvejų metų MVP Stepheną Curry per tą patį laikotarpį (34,8 proc.).

Baudų metimai

ESPN nuotr./L.Jameso baudų metimo procentai
ESPN nuotr./L.Jameso baudų metimo procentai

Būdamas jaunas L.Jamesas dažnai stengdavosi išnaudoti savo atletiškumą, o tai lėmė dažnas jo keliones prie baudų metimo linijos (9,2). Tuo metu pagal šį rodiklį jis pirmavo lygoje, tačiau atvykęs į Majamį pradėjo mesti gerokai mažiau baudų metimų, bet taikliau (75,8 proc.).

Deja, ši tendencija neprasitęsė jam sugrįžus į Klivlandą, o tai gali būti viena iš priežasčių, kodėl „karalius“ pradėjo rečiau veržtis po krepšiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius