Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 09

Lietuvių akistata: M.Kuzminskas pranoko J.Valančiūną, bet laimėjo „Raptors“

Sekmadienį Niujorko „Madison Square Garden“ arenoje Jonas Valančiūnas susitiko akis į akį su Mindaugu Kuzminsku. „Knicks“ lietuvis pranoko tautietį asmenine statistika, tačiau „Toronto Raptors“ (50-31) ketvirtą kartą šį sezoną 110:97 (23:29, 29:26, 24:20, 34:22) palaužė „New York Knicks“ (30-51).
Mindaugas Kuzminskas ir Jonas Valančiūnas
Mindaugas Kuzminskas ir Jonas Valančiūnas / 15min.lt montažas

M.Kuzminskas per 22 minutes pelnė 12 taškų (3/4 dvitašk., 2/6 tritašk.), atkovojo vieną kamuolį, po kartą suklydo ir prasižengė.

Ketvirtą kėlinį tradiciškai ant atsarginių suolo praleidęs J.Valančiūnas per 20 minučių pelnė 6 taškus (3/8 dvitašk.), atkovojo 7 kamuolius, perėmė vieną kamuolį, kartą suklydo ir kartą prasižengė.

Toronto klubą į pergalę atvedė 35 taškus surinkęs D.DeRozanas, kuris vien per 17 minučių pirmoje rungtynių dalyje pelnė 26 taškus.

Antrą sezoną iš eilės Toronto klubas iškovojo 50 pergalių per sezoną. Ši pergalė jiems užtikrino trečiąją vietą Rytų konferencijoje. „Raptors“ dar gali pakilti į antrąją vietą, jei paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse nugalės „Cavaliers“, o Bostono ekipa pralaimės abejas likusias rungtynes.

J.Valančiūnas rungtynes pradėjo „Raptors“ starto penkete, tačiau sunkiai tvarkėsi su pirmamečiu M.Kuzminsko draugu Willy Hernangomezu. Lietuvis triskart iš eilės nepralaužė ispano gynybos, o šis greitai susirinko 9 taškus. Dwane'as Casey įpusėjus kėliniui sodino Joną ant suolo, o Jeffas Hornacekas tuo pat metu į aikštę įleido M.Kuzminską. Po pirmojo kėlinio „Knicks“ pirmavo 29:23.

Antrojo kėlinio pradžioje aikštėje buvo abu lietuviai. M.Kuzminskas pabandė atakuoti per J.Valančiūną, bet jo metimas buvo netaiklus. Kėlinio pabaigoje abu lietuviai sėdo ant atsarginių suolo.

J.Valančiūnas per du kėlinius tepelnė 2 taškus, M.Kuzminskas – penkis. Prieš didžiąją pertrauką „Knicks“ pirmavo 55:52.

Trečiajame kėlinyje aikštėje pasirodęs J.Valančiūnas padidino savo taškų sąskaitą iki šešių. „Knicks“ atitrūko 67:62 ir J.Valančiūnas sėdo ant suolo. Aikštėje vėl pasirodė M.Kuzminskas. Lietuvis netrukus pašokdino Serge Ibaką ir pataikė iš po krepšio. Po trečio kėlinio „Raptors“ pirmavo 76:75.

„Raptors“ ketvirtajame kėlinyje atitrūko 84:77, bet M.Kuzminsko tritaškis sugrąžino intrigą. Tiesa, neilgam. J.Valančiūnas nuo suolo stebėjo, kaip jo komandos draugai 12:0 ir užtikrino pergalę.

Carmelo Anthony ir Kristapas Porzingis rungtynes stebėjo pasipuošę kostiumais ant atsarginių suolo.

Abiems komandoms tai buvo priešpaskutinės reguliariojo sezono rungtynės. Toronto ekipa sezoną pabaigs akistata su „Cleveland Cavaliers“, o „Knicks“ susitiks su „Philadelphia 76ers“.

„Knicks“: W.Hernangomezas 24, C.Lee 14, M.Kuzminskas 12, R.Bakeris 11, J.Holiday 10.

„Raptors“: D.DeRozanas 35, K.Lowry 17, P.Pattersonas 15, S.Ibaka 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius