Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 18

Mike'as Brownas ir Greggas Popovichius: strategai, kurių keliai susidūrė jau ne pirmą sykį

Šiuo metu Vakarų konferencijos finale tarpusavyje kaunasi „Golden State Warriors“ bei „San Antonio Spurs“, o komandoms vadovaujantys Mike'as Brownas ir Greggas Popovichius yra jau daugelį metų vienas kitą pažįstantys bičiuliai. Kokie tai strategai? Ar jų stilius panašus?
Greggas Popovichius
Greggas Popovichius / „Scanpix“/AP nuotr.

Po pirmųjų Vakarų konferencijos finalo rungtynių „Warriors“ ir „Spurs“ komandų rūbinėse nuotaikos buvo skirtingos. M.Brownas apie incidentą, kuriame traumą patyrė Kawhi Leonardas kalbėjo labai ramiai, o tuo tarpu G.Popovichius vos tvardė savo emocijas.

„Warriors“ strategas prisiminė ne vieną kartą, kai gynėjo koja buvo specialiai pakišama jo krepšininkams, o Zazos Pačulijos veiksmus jis pavadino netyčiniais. Tuo tarpu „Spurs“ treneris sunkiai tvardė savo emocijas ir gruziną pavadino nešvariu žaidėju, o jo elgesį – nedovanotinu.

Tiesa, G.Popovichius išsakęs labai „aštrią“ kalbą galų gale pajuokavo, o tai leido suprasti, kad galbūt strategas apie visa tai kalba ne visai rimtai. Tačiau tai juk Popas. Jis nuolat mėgsta paerzinti jį apklausiančius žurnalistus.

G.Popovichius ir M.Brownas yra geri bičiuliai jau nuo seno, o tarpusavyje bei vienas prieš kitą jie kovėsi jau ne kartą.

„Popas ir Mike'as yra labai skirtingi žmonės, – teigė abiejų šių trenerių mentorius Hankas Eganas. – Vienas iš jų mėgsta tvarką bei sistemą, o kitas yra labiau spontaniškas.“

„Scanpix“/AP nuotr./Mike'as Brownas
„Scanpix“/AP nuotr./Mike'as Brownas

Abiejų šių trenerių argumentai dėl minėtojo incidento tik įrodo, kokie jie iš tikrųjų yra skirtingi. G.Popovichius buvo agresyvus, bet tuo pačiu ir teisingas, o M.Brownas apie šią situaciją kalbėjo paprastai ir stengėsi vadovautis logika.

„Galbūt aš esu šiek tiek labiau pamišęs nei Mike'as, – pripažino G.Popovichius. – Jis daugiau žiūri į statistiką bei yra kiek senamadiškas. Jis tiki tuo, ką daro ir visuomet liks prie savo nuomonės. Tai labai geros savybės, bet aš manau, kad esu kiek kitoks.“

Minėtasis H.Eganas 1999 metais buvo G.Popovichiaus asistentu ir su juo laimėjo NBA titulą. Vėliau jis prisijungė prie M.Browno Klivlande ir 2007-aisiais rezultatu 0-4 pralaimėjo „Spurs“ ekipai superfinale.

Po ketvirtųjų serijos rungtynių Klivlande G.Popovichius pasikvietė savo bičiulius M.Browną ir H.Eganą, o su jais įsiamžino nuotraukoje. Itin keista, kai nugalėtojas šypsodamasis fotografuojasi pralaimėjusiaisiais, tačiau toks jau yra „Spurs“ strategas.

Jis nori laimėti, tačiau dėl to neketina paaukoti visko.

„Treneris H.Eganas visuomet nori, kad jo krepšininkai teisingai mąstytų apie daugelį dalykų, – prisiminė buvęs jo auklėtinis Randy Bennettas. – Žaisdamas jo komandoje tu niekada nepadarysi nieko blogo varžovui vardan to, kad iškovotum pergalę.“

G.Popovichius tarnaudamas JAV karinėse oro pajėgose žaidė vidurio puolėju, tačiau jo žaidimas nebuvo labai ypatingas. Iš pradžių jis buvo kviečiamas į komandą, tačiau vėliau jo paslaugų buvo atsisakyta.

„Jis dėl to labai supyko“, – prisiminė H.Eganas.

Tuomet G.Popovichius praleido visą vasarą treniruodamas savo kamuolio varymo techniką, o sugrįžęs į komandą tapo gynėju bei geriausiu komandos krepšininku kitus keletą metų.

„Jis pavertė save geresniu žaidėju, – teigė H.Eganas. – Bėgant metams jis pavertė savo ir kitokiu treneriu. Šiais laikais krepšinis yra daug gražesnis nei anksčiau, kai kamuolys buvo įmetamas vidurio puolėjui, o visi kiti aplinkui laukdavo jo sprendimo.

Žaidimas nuolat keičiasi, o prie jo Popas puikiai prisitaikė.“

„Bleacher report“ nuotr./Greggas Popovichius
„Bleacher report“ nuotr./Greggas Popovichius

Tuo tarpu M.Brownas universitete nebuvo toks gabus žaidėjas ir jau anksti suprato, kad norėdamas likti krepšinyje jis žaidėju būti negalės.

„Jis mėgdavo viską atlikti labai tiksliai, bet niekada nebijodavo iššūkių, – H.Eganas prisiminė M.Browną. – Mike'as griežčiausias yra su savimi. Jis nori būti tyliuoju komandos lyderiu.“

M.Brownas G.Popovichiaus asistentu dirbo 2000-2003 metais, o 2003-aisiais tapo NBA čempionu. Nors dabartinis „Warriors“ strategas ir dirbo su Bernie Bickerstaffu bei Ricku Carlisle'u, tačiau jo treniravimo stilių labiausiai įtakojo būtent dabartinis „Spurs“ vyriausiasis treneris.

M.Brownas tiki komandos kultūra ir pastovumu, o tai jam padėjo puikiai sutarti su LeBronu Jamesu Klivlande, bet nesuveikė Los Andžele dirbant su Kobe Bryantu.

Visa tai – G.Popovichiaus nuopelnas.

Šį kartą M.Brownas atkrintamosiose turi žymiai geresnę komandą nei G.Popovichius, todėl 2007 metų scenarijus jau tikriausiai nepasikartos.

Tiesa, M.Brownas yra labai pavojingoje padėtyje, nes jis keičia dėl sveikatos problemų dirbti negalinti Steve'ą Kerrą, o jeigu „Warriors“ pradės buksuoti, tai visa kaltė bus verčiama būtent vyriausiajam treneriui.

Galbūt aikštėje ir vyks atkakli kova, tačiau galime būti tikri, kad pasibaigus serijai šie strategai ir vėl šypsosis naujai nuotraukai.

Kol kas serijoje 2-0 pirmauja „Warriors“, tačiau trečiosios serijos rungtynės jau vyks Teksase.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius