Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 21

Monstriškas Domanto Sabonio žaidimas kelia akcijas NBA biržoje

„Gonzaga Bulldogs“ ekipa su fantastiškai rungtyniaujančiu Domantu Saboniu kopia NCAA atkrintamųjų varžybų laiptais, o vieną po kito varžovų lyderius triuškinantis lietuvis kelia savo akcijas prieš NBA naujokų biržą.
domantas-sabonis
Domantas Sabonis
NCAA „Sweet 16“ | „Gonzaga Bulldogs“ – „Syracuze Orange“ | kovo 26 d. | 3:40 LT laiku

Po savaitgalį įveikto Jutos universiteto ir pasiekto „Sweet 16“ etapo D.Sabonio naujokų biržos prognozė dar kartą pakilo. NBAdraft.net lietuviui dabar prognozuoja 12-ąjį šaukimą („Utah Jazz“), o draftexpress.com – 24-ąjį („Atlanta Hawks“).

Gerėjančias prognozes diktuoja nuostabus D.Sabonio žaidimas „Kovo beprotybėje“.

NCAA specialistas Franas Franschilla pakrikštijo D.Sabonį naujuoju Luisu Scola. Anot jo, D.Sabonį savo radare turi daug NBA komandų ir lietuvis tikrai bus pakviestas pirmajame 14-uke.

D.Saboniui JAV žiniasklaida jau yra pritaikiusi daugybę epitetų, rodančių neįtikėtiną lietuvio žaidimą. Teigiama, kad tai tiesiog NBA žaidėjas, vis dar rungtyniaujantis tarp studentų.

„Bulldogs“ ekipai NCAA specialistai prognozavo pralaimėjimą pačiame pirmajame raunde, tačiau abukart iškovotos triuškinančios pergalės. Abi rungtynės buvo ypač panašios tuo, kad „Bulldogs“ visiškai išjungė „Seton Hall Pirates“ ir „Utah Utes“ komandų lyderius.

Atitinkamai Isaiah Whiteside'as ir Jakobas Poeltlas sužaidė prasčiausias rungtynes sezone. I.Whiteheade'as – net blogiausias karjeroje.

D.Sabonį savo radare turi daug NBA komandų ir lietuvis tikrai bus pakviestas pirmajame 14-uke.

Rungtynėse su „Pirates“ ekipa D.Sabonis dominavo aikštėje – pelnė 21 tašką ir atkovojo 16 kamuolių. Gonzaga surakino vos 4 metimus iš 24 pataikiusį I.Whiteheade'ą ir iškovojo pergalę.

Mače su Jutos studentais D.Sabonio reikšmė turėjo būti dar didesnė. „Bulldogs“ reikėjo ne tik jo taškų puolime, bet ir gynybos prieš geriausiu būsimosios NBA naujokų biržos puolėju vadinamą Jacobą Poeltlą (prognozuojamas šaukimas pirmajame 10-uke).

Lietuvis išpildė visus lūkesčius – surinko 19+10, o austras aikštę paliko vos 5+4. Anot krepšinio analitiko Erildo Budraičio, Lietuvis varžovui nepralaimėjo nė vienos tiesioginės dvikovos.

Draftexpress.com  teigimu, D.Sabonis yra ketvirtas geriausias šiuo metu NCAA rungtyniaujantis antrametis. 

Jeigu lietuvio bei kito Gonzagos lyderio, Kyle'o Wiltjero, duetas ir toliau veiks taip užtikrintai, D.Sabonis gali užsitikrinti vietą tarp 14-os pirmųjų biržos šaukimų. Gali būti, kad tam reikės ir patekimo į NCAA finalo ketvertą – „Bulldogs“ ten nėra buvusi.

VIDEO: Karščiuojančio D.Sabonio šou: 21 taškas ir kitas „Kovo beprotybės“ etapas
VIDEO: Domantas Sabonis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius