Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 16

Naujasis „roplys“ S.Ibaka: „Džiaugiuosi, kad ir vėl žaisiu už komandą, kuri siekia nugalėti“

Serge'as Ibaka „Raptors“ spaudos konferencijoje pasirodė su didele šypsena veide, nes nekantravo ir vėl rungtyniauti už komandą, kuri siekia aukščiausių tikslų. Krepšininkas šią savaitę Toronto ekipą papildė mainų būdu, kai į „Magic“ buvo išsiųstas Terrence'as Rossas bei šių metų naujokų biržos šaukimas.
Serge'as Ibaka
Serge'as Ibaka / „Twitter“ nuotr.

Trečiadienį S.Ibaka į „Air Canada Centre“ areną atvyko kupinas optimizmo. „Raptors“ tikisi, jog aukštaūgis jiems padės išbristi iš vienos didžiausių žaidimo duobių per pastaruosius kelerius metus, o pats krepšininkas džiaugėsi ir vėl atstovaudamas atkrinamųjų ekipai.

„Labai džiugu, jog esu komandoje, kuri nori laimėti. Nekantrauju žengti į aikštę, – pasakojo S.Ibaka. – Pastaruosius kelerius metus Toronto komanda vis tobulėja, o jų pasirodymas 2016-ųjų atkrintamosiose buvo įspūdingas.“

Tačiau „Raptors“ pastarąsias kelias savaites įkrito į rimtą duobę. Kanados klubas pralaimėjo 11 iš pastarųjų 16 dvikovų ir iš antrosios vietos Rytuose nukrito į ketvirtąją.

Tuo tarpu „Magic“ šiuo metu užima vos 14 poziciją.

Šį savaitgalį Naujajame Orleane vyks NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalis, todėl „Raptors“ sirgaliams reikės S.Ibakos debiuto laukti net iki vasario 24 dienos.

„Šioje komandoje bandysiu pasidalinti savo patirtimi ir sustiprinti gynybą po krepšiais, – teigė puolėjas. – Turime Kyle'ą Lowry ir DeMarą DeRozaną, todėl puolimo užtenka. Ekipai jau seniai reikėjo žmogaus, kuris galėtų užtikrintai gintis, būtų energingas ir žaistų fizinį krepšinį. Tai yra dalykai, kuriuos į žaidimą įnešiu aš.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry
AFP/„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry

S.Ibaka net septynerius metus praleido „Thunder“ komandoje šalia Russello Westbrooko bei Kevino Duranto bei sykį žaidė NBA superfinale. Krepšininko jau ne vienerius metus norėjo generalinis vadybininkas Masai Ujiri, o Dwane'as Casey džiaugėsi, kad ekipą papildys labai vertingos patirties turintis žaidėjas:

„Mūsų krepšininkai yra jauni, todėl dažnai su viskuo susiduria pirmą kartą. Dabar turėsime Serge'ą, kuris šioje lygoje jau yra patyręs viską. Jis rungtyniavo finale, todėl galės pasidalinti savo patirtimi su savo kolegomis.

Manau, kad S.Ibaka greitai turėtų pritapti komandoje, nes jam svarbiausi yra komandiniai pasiekimai bei pergalės. Jis kiekvienose rungtynėse atiduoda visą save, todėl nematau jokių problemų.“

S.Ibaka Toronte turėtų dažniausiai rungtyniauti sunkiuoju krašto puolėju, tačiau neišvengs ir laiko „centro“ pozicijoje. Tai reiškia, kad Jono Valančiūno minutės gali sumažėti, o ypač rungtynių pabaigoje.

Naujasis „Raptors“ narys vilkės devintuoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

VIDEO: Serge'o Ibakos spaudos konferencija Toronte

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius