-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 22

Naujieji lebronai ir durantai: kokias NBA žvaigždes primena 10 geriausių biržos naujokų

2017-ųjų NBA naujokų birža įvyks jau šiąnakt, tačiau nėra lengva sužinoti kiekvieno jauno talento stipriąsias ir silpnąsias puses bei palyginti jį su dabartine lygos žvaigžde. Čia į pagalbą atėjo portalas „Bleacher Report“, kuris palygino perspektyviausius dešimt su šiuo metu lygoje esančiais krepšininkais.
Markelle'as Fultzas
Markelle'as Fultzas / „Scanpix“/AP nuotr.

10. Justinas Jacksonas: Tony Snellas

Jeigu retai sekate NBA naujienas, tai T.Snello ko gero nežinote. Tačiau tai yra sunkiai dirbantis bei labai gerai gynyboje žaidžiantis puolėjas, kuris praėjusį sezoną iš toli atakavo net 40,6 proc. taiklumu.

J.Jacksonas greičiausiai bus tradicinis gynybos bei tritaškių specialistas, kuris taip pat primins Trevorą Arizą ar „Wizards“ puolėją Otto Porterį.

J.Jacksonas savo debiutiniame sezone žaisdamas už Šiaurės Karolinos universitetą tolimus metimus metė vos 30 proc. taiklumu, tačiau praėjusiais metais šis rodiklis pakilo iki 37 proc.

Reikia tikėtis, jog tai patobulėjimas, o ne atsitiktinumas, nes J.Jacksono karjeroje labai svarbūs bus tritaškiai. Štai T.Snellas juos pradėjo mėtyti geriau ir „Bucks“ ekipoje turėtų įsitvirtinti.

9. Malikas Monkas: Zachas LaVine'as

Visų pirma, M.Monkas neturi tokio pritrenkiančio šuolio, kaip Z.LaVine'as, tačiau puolime abu šie krepšininkai yra beveik identiški. Abu yra kiek žemesni nei daugelis atakuojančių gynėjų bei susiduria su sunkumais organizuojant atakas.

Z.LaVine'as savo karjeros pradžioje susidūrė su nemažais sunkumais gynyboje, o tokios pačios bėdos greičiausiai persekios ir M.Monką. Pastarasis turi labai greitą išmetimą puolime, tačiau sunkiai susidoroja su didesniu spaudimu gynyboje.

M.Monkas turėtų būti pasirinktas pirmame dešimtuke, nes yra vienas geriausių metikų visoje biržoje. Tolimus metimus jis praėjusiais metais atstovaudamas Kentukio universitetui metė 39,7 proc. taiklumu.

8. Denisas Smithas: Ericas Bledsoe

D.Smithas jaunesnysis yra vienas vikriausių ir atletiškiausių krepšininkų šioje naujokų biržoje. Tiesa, paskutiniais metais mokykloje jis nusitraukė savo kryžminius kelio raiščius, tačiau startavęs universitetų krepšinyje iš karto paliko įspūdį ne vienam NBA skautui.

Labai mažai gynėjų sugeba suspėti paskui vikrųjį D.Smithą, o dar labiau jų užduotį apsunkina tai, jog įžaidėjas gali puikiai perduoti kamuolį ir būdamas ore.

Kaip ir dažniausiai, D.Smitho didžiausias Achilo kulnas kol kas yra gynyba, tačiau jo reidai puolime turėtų tikrai atimti žadą.

7. Frankas Ntilikina: Avery Bradley

Prancūzijos krepšininkas yra pažymėtas, kaip įžaidėjas, tačiau jis dažniausiai žaisdavo be kamuolio ir rezultatyvių perdavimų nerinko. Tiesa, iš bėdos jis vadovauti savo ekipos atakoms tikrai gali.

A.Bradley savo karjerą Bostone pradėjo labai sunkiai, tačiau nuo to laiko tapo puikiu atakų organizatoriumi, gynėju bei snaiperiu. F.Ntilikina praėjusį sezoną žaisdamas už Strasbūro klubą iš toli metė net 43,1 proc. taiklumu, o tai iš karto yra labai geras ženklas.

6. Jaysonas Tatumas: Harrisonas Barnesas

J.Tatumas jau dabar daugelio yra vadinamas būsima žvaigžde, o jo žaidimas labai primena dabartinio „Mavericks“ puolėjo pasirodymus. Jis mėgsta mesti iš vidutinio nuotolio ir gali nesunkiai pats sau susikurti progą metimui. Tiesa, jis dažnai svaido per rankas ir retai atiduoda kamuolį savo komandos draugams.

J.Tatumas ir H.Barnesas fiziškai yra beveik identiški, tačiau „Mavericks“ narys atletiškumu kiek nusileidžia būsimajai NBA žvaigždei.

J.Tatumas yra vadinamas labiausiai NBA pasiruošusiu žaidėju, o dar kiek patobulėjęs jis gali net pralenkti krepšininką, su kuriuo yra lyginamas.

5. De'Aaronas Foxas: Johnas Wallas

„Scanpix“ nuotr./Johnas Wallas
„Scanpix“ nuotr./Johnas Wallas

Jaunasis D.Foxas privalo būti lyginamas tik su J.Wallu, nes tai vienas tiksliausių palyginimų šiame sąraše. Abu įžaidėjai yra labai vikrūs bei atletiški, tačiau susiduria su nedidelėmis problemomis atakuojant iš toli.

Pagrindinis skirtumas – D.Foxas nėra garantuota NBA žvaigždė. Kai J.Wallo dar nebuvo lygoje daugelis jau tada matė krepšininko talentą, o D.Foxas yra kiek rizikingesnis pasirinkimas.

J.Wallas atvyko į NBA ir nuolat gerino savo metimą, kol tapo sunkiai sustabdomu. Tačiau pažvelgus į pakankamai perspektyvų Elfridą Paytoną, jo metimas taip ir nepatobulėjo, o apie jį jau nebėra kalbama, kaip apie potencialią superžvaigždę.

Viską D.Foxo karjeroje nulems tolimi metimai, todėl teks padirbėti.

4. Jonathanas Isaacas: Patrickas Pattersonas

„Scanpix“/AP nuotr./Patrickas Pattersonas
„Scanpix“/AP nuotr./Patrickas Pattersonas

J.Isaacas gali dengti daugelio pozicijų krepšininkus, mesti iš toli, sukurti progas kitiems, atkovoti kamuolį bei apsaugoti krepšį nuo varžovų atakų. Jis tiks beveik bet kokiai lygos komandai, o NBA žaidėju gali būti ilgus metus. Net neįdėdamas labai daug darbo.

J.Isaacas tolimus metimus praėjusį sezoną metė 34,8 proc. taiklumu, o iš po krepšio tikslą pasiekdavo net 69,8 proc. metimų.

J.Isaacas yra nepaprastai universalus, o tokį puolėją bei „centrą“ savo komandoje norėtų turėti kiekvienas.

3. Joshas Jacksonas: sustiprėjęs Krisas Middletonas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Khrisas Middletonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Khrisas Middletonas

K.Middletonas atlieka viską, ko tikimasi iš lengvojo krašto puolėjo. Jis suspės paskui žemesnius krepšininkus, tačiau nevengs pasistumdyti ir su sunkiaisiais krašto puolėjais. Jo tolimi metimai visuomet krenta stabiliai, o pirmasis žingsnis palieka besiginančius žaidėjus už nugaros.

Verta paminėti, jog jis yra labai nuvertinamas už savo sugebėjimus matyti aikštę. Negana to, K.Middletonas praėjusį sezoną žaidė nedaug, o padidinus jo minutes jis būtų žvaigždė.

J.Jacksonas turi visus įrankius, kad būtų dar geresnė K.Middletono versija. Žaisdamas Kanzaso universitete puolėjas iš toli metė 37,8 proc. taiklumu, todėl reikia tikėtis, kad jo taikiklis NBA smarkiai nesuprastės.

2. Lonzo Ballas: Manu Ginobilis

„Scanpix“/AP nuotr./Manu Ginobili
„Scanpix“/AP nuotr./Manu Ginobili

Labai sunku surasti palyginimą L.Ballui. Jasonas Kiddas netinka, nes jau baigė karjerą, o Russellas Westbrookas yra per geras variantas. Ricky Rubio su geru metimu iš toli? Galbūt, tačiau labiausiai jam tinka būti panašiu į Manu.

Abu krepšininkai aikštėje atiduoda visą save, o aplinkui save esančius žaidėjus jie paverčia geresniais. Jeigu reikėtų pasirinkti dar tiksliau, tai L.Ballas primena Chriso Paulo ir M.Ginobilio mišinį.

L.Ballas puikiai kontroliuoja kamuolį, gali organizuoti žaidimą, o su savo keistu metimu stabiliai pataikydavo tolimus metimus.

1. Markelle'is Fultzas: Jamesas Hardenas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas

M.Fultzas primena ne tik J.Hardeną, bet ir Dwyane'ą Wade'ą, tačiau potencialus pirmasis NBA naujokų biržos šaukimas žymiai geriau atakuoja iš toli.

M.Fultzas nesunkiai galėtų tapti žaidėju, kuris puikiai meta po pagavimo, o savo greičiu bei išmetimu jis labai primena J.Hardeną. Tiesa, M.Fultzas NBA duris turėtų praverti žymiai geriau besigindamas, o tai jis ne kartą įrodė atstovaudamas Vašingtono universitetui.

Tiesa, jeigu jo gynyba taip ir nepasieks labai didelių aukštumų, tai jis vis tiek turėtų būti šios lygos žvaigždė. Taip pat, kaip ir J.Hardenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius