Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 20

NBA apžvalga: draudimas važinėtis riedžiais ir naujovėmis nepatenkintas K.Irvingas

Šiandien NBA apžvalgoje: nauji lygos draudimai krepšininkams, pergalingas Thaddeuso Youngo metimas rungtynėse su „Wizards“, Kyrie Irvingo nepasitenkinimas naująja balsavimo sistema, „76ers“ vadovo nuomonė apie sudėtingą situaciją, savaitės žaidėjai ir iš rikiuotės iškritęs Clintas Capela.
Kyrie Irvingas
Kyrie Irvingas / „Scanpix“/AP nuotr.

NBA žaidėjams uždraudė tramplinus ir elektrinius riedžius

AFP/„Scanpix“ nuotr./J.R.Smithas
AFP/„Scanpix“ nuotr./J.R.Smithas

NBA ir žaidėjai jau sutarė dėl naujos bendradarbiavimo sutarties, kuri truks bent jau iki 2022-ųjų, tačiau kasdien aiškėja vis daugiau jos detalių. Štai naujausiame susitarime NBA krepšininkams bus draudžiama leisti fejerverkus, naudoti šaunamuosius ginklus, plaukti vandens slidėmis, važiuoti riedžiais, šokinėti ant tramplino ir t.t.

Daugiausiai dėmesio turėtų sulaukti ginklų draudimas. Dabar krepšininkams yra draudžiama juos įsinešti į arenas, tačiau visiškas jų naudojimo draudimas gali sukelti didelį nepasitenkinimą tarp žaidėjų.

VIDEO: JR Smithas ant riedžio

Thaddeusas Youngas išplėšė pergalę „Pacers“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Enesas Kanteris ir Thaddeusas Youngas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Enesas Kanteris ir Thaddeusas Youngas

Indianos ekipa iškovojo labai svarbią pergalę prieš „Wizards“ ir vėl sugrįžo į aštuntąją vietą Rytų konferencijoje. „Pacers“ likus 4,6 sek iki rungtynių pabaigos turėjo šansą laimėti rungtynes, o lemiamą metimą pataikė T.Youngas.

Jis rungtynes baigė su 12 taškų ir 11 atkovotų kamuolių. Rezultatyviausiai „Pacers“ gretose sužaidė 27 taškus pelnęs Paulas George'as.

VIDEO: Thaddeuso Youngo lemiamas metimas

Kyrie Irvingas nesutinka su nauja balsavimo sistema į Visų žvaigždžių rungtynes

„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas ir Kyrie Irvingas
„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas ir Kyrie Irvingas

Pirmadienį NBA pranešė, kad nuo šiol krepšininkus į Visų žvaigždžių rungtynes rinks ne tik krepšinio gerbėjai. Nuo šių metų fanų balsai sudarys tik 50 proc. visų balsų, o žurnalistai bei žaidėjai po lygiai pasidalins likusius 50 proc.

„Yra, kaip yra. Panašu, kad NBA nori išvengti siurprizų, – treniruotėje kalbėjo K.Irvingas. – Manau, kad gerai, jog rinktis gali ir žaidėjai, ir gerbėjai, tačiau reikėtų išmesti žurnalistų balsus. Daugelis balsuos labai subjektyviai, tačiau nieko nepadarysi.“

K.Irvingas labiausiai nerimauja dėl to, kad daugelis žurnalistų balsuos už tuos žaidėjus, su kurių komandomis dirba reguliariojo sezono metu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pasikeitė balsavimo taisyklės į NBA Visų žvaigždžių rungtynes

„76ers“ vadovas savo aukštaūgių mainyti neskubės

„Scanpix“ nuotr./Nerlensas Noelis ir Jahlilas Okaforas
„Scanpix“ nuotr./Nerlensas Noelis ir Jahlilas Okaforas

Nerlensas Noelis yra vis labiau nepatenkintas perpildyta Filadelfijos priekine linija, tačiau „76ers“ vadovas Bryanas Colangelo teigė, kad išmainyti savo krepšininkų tikrai neskubės.

„Tikrai neketinu priimti skuboto ir blogo sprendimo šiai organizacijai, – teigė B.Colangelo. – Suprantu, kad Nerlensas yra nepatenkintas, tačiau mes dar niekuomet aktyviai neieškojome, kuo jį pakeisti. Mes gerbiame savo krepšininkus ir leidžiame jiems pasveikti.

Savo komandoje turime labai daug talentų, todėl žaisti gali ne visi.“

Gandai apie galimus N.Noelio bei Jahlilo Okaforo mainus jau sklando keletą mėnesių, tačiau panašu, jog artimiausiu metu aukštaūgiai komandos nepakeis.

Savaitės žaidėjai – DeMaras DeRozanas ir Jamesas Hardenas

„Scanpix“/AP nuotr./DeMaras DeRozanas
„Scanpix“/AP nuotr./DeMaras DeRozanas

„Raptors“ gynėjas padėjo savo komandai iškovoti 3 pergales iš keturių susitikimų, o praėjusią savaitę vidutiniškai rinko po 31,5 taško, atkovojo po 4,5 kamuolio ir atliko 3,5 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Jis krepšį atakavo net 60,5 proc. taiklumu.

„Rockets“ lyderis J.Hardenas padėjo savo ekipai iškovoti visas keturias pergales. Jis vidutiniškai per rungtynes rinko po 27 taškus, atliko 12,8 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo 9,8 kamuolio. Praėjusią savaitę žaidėjas surinko du trigubus dublius.

Clintas Capela iškrito iš rikiuotės

„Scanpix“ nuotr./Clintas Capela
„Scanpix“ nuotr./Clintas Capela

„Rockets“ šiuo metu yra iškovoję 10 pergalių iš eilės ir yra pasiekę puikią sportinę formą, tačiau J.Hardeną ir kompaniją pasiekė blogos naujienos. Pagrindinis vidurio puolėjas C.Capela dėl blauzdos traumos keletą savaičių praleis be krepšinio.

Trečią vietą Vakaruose užimantys „Rockets“ bus priversti suktis iš padėties ir daugiau žaidimo laiko skirti Nene, Montrezlui Harrellui bei Samui Dekkeriui.

Geriausi individualūs pasirodymai

„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas
„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas

Russellas Westbrookas 46 (11 atk. kam.),
Dennisas Schroderis 31 (8 rez. perd.),
Paulas Milsapas 30 (11 atk. kam.),
Karlas-Anthony Townsas 28 (15 atk. kam),
Nikola Jokičius 27 (15 atk. kam.).

VIDEO: NBA Top 5: gruodžio 19

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius