-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 02

NBA apžvalga: trileris Ouklande, mėnesio geriausieji ir LeBrono Jameso pasiekimas

Šiandien NBA apžvalgoje: dviejų pratęsimų trileris tarp „Rockets“ ir „Warriors“, geriausi lapkričio mėnesio krepšininkai, LeBrono Jameso rezultatyvūs perdavimai, dar vienas užtikrintas Giannio Antetokounmpo pasirodymas, „Kings“ žaidėjų laisvadienis, operatoriaus klaidelė ir „Kosminio krepšinio“ tematikos reklama.
Jamesas Hardenas, Russellas Westbrookas, LeBronas Jamesas
Jamesas Hardenas, Russellas Westbrookas, LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.
Klausyti šį straipsnį galite čia:

Dviejų pratęsimų trileris Ouklande

„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas
„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas

Daugelis krepšinio gerbėjų su nekantrumu laukė dviejų komandų rungtynių, kurios turėjo pasižymėti itin didele tritaškių gausa. Ir jos tikrai nenuvylė. Du pratęsimai, puikūs individualūs pasirodymai, o tritaškių buvo mesta tiek, kiek NBA istorijoje dar nėra buvę.

Niekuomet stipriausia pasaulio krepšinio lyga dar nematė tokio mačo, kuriame abi komandos išmetė po 40 tolimų metimų. Taip pat 88 mesti tritaškiai – naujas NBA visų laikų rekordas.

Abi komandos turėjo po galimybę išplėši pergalę lemiamais metimais, tačiau tiek Jameso Hardeno, tiek Kevino Duranto šūviai buvo netikslūs. Antrame pratęsime „Rockets“ galų gale palaužė „Warriors“ ir nugalėjo 132:127.

VIDEO: Ketvirtas Jameso Hardeno trigubas dublis sezone

J.Hardenas atliko jau ketvirtąjį savo trigubą dublį, o rungtynes pabaigė su 29 taškais, 15 atkovotų kamuolių ir 13 rezultatyvių perdavimų. Šiame susitikime Montrezlas Harrellas atliko įspūdingą dėjimą su pražanga, kuris tikrai yra vertas jūsų dėmesio.

VIDEO: Galingas Montrezlo Harrello dėjimas

Šiose rungtynėse Draymondas Greenas ir vėl pasižymėjo savo neleistinais smūgiais kojomis. Nuolat dėl savo elgesio aikštėje kritikuojamas puolėjas svarbiu antrojo pratęsimo metu spyrė J.Hardenui į veidą. Nors tai ir buvo žaidybinė situacija, tačiau toks atvejis pasitaiko jau ne pirmą kartą.

Lapkričio mėnesio geriausi – Russellas Westbrookas ir LeBronas Jamesas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

„Cavaliers“ lyderis padėjo savo komandai įgyti geriausią pergalių ir pralaimėjimų santykį Rytuose. Jis vidutiniškai rinko po 23,5 taško, atliko 9,5 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo 8,1 kamuolio.

Jis atliko tris trigubus dublius, o tiek L.Jamesas atliko visą praėjusį sezoną. Jis taip pat net septyneriose rungtynėse surinko 10 rezultatyvių perdavimų arba daugiau.

Lapkričio mėnesį R.Westbrookas vidutiniškai rinko trigubą dublį. Jis padėjo savo komandai iškovoti 12 pergalių ir patyrė 8 nesėkmes. Vidutiniškai įžaidėjas per rungtynes pelnė po 31,2 taško, atliko 11,3 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo 10,5 kamuolio.

Krepšininkas iš viso surinko net 9 trigubus dublius, o tiek pavyko pasiekti visiems kitiems NBA krepšininkams kartu sudėjus.

Mėnesio naujokai – Joelis Embiidas ir Jamalas Murray

„Scanpix“/AP nuotr./Joelis Embiidas
„Scanpix“/AP nuotr./Joelis Embiidas

Trečiasis naujokų biržos šaukimas J.Embiidas kol kas yra rezultatyviausias (18,2), atkovojantis daugiausiai kamuolių (7,8) ir atliekantis daugiausiai blokų (2,4) tarp visų NBA pirmamečių.

Tokių skaičių savo debiutiniame sezone nerinko niekas nuo Shaquille'o O'Nealo 1992-1993 m. sezono.

Tuo tarpu Vakarų konferencijos geriausiu naujoku tapo „Nuggets“ gynėjas J.Murray. Septintasis naujokų biržos šaukimas vidutiniškai rinko po 10,4 taško, atkovojo 2,8 kamuolio ir atliko 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Vakarų konferencijoje tarp pretendentų laimėti šį apdovanojimą buvo minimas ir lietuvis Domantas Sabonis.

LeBronas Jamesas – 16 pagal rezultatyvius perdavimus visoje istorijoje

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

L.Jamesas praėjusios nakties rungtynėse pakilo į 16 vietą pagal rezultatyvius perdavimus visoje istorijoje. 17-oje jis paliko Bobą Cousy (6955). „Karalius“ ne tik pasižymėjo savo perdavimais, tačiau ketvirtadienį tapo ir geriausiu „Sports Illustrated“ metų sportininku.

„Cavaliers“ praėjusios nakties rungtynėse nesugebėjo rimčiau pasipriešinti „Clippers“, tačiau jose L.Jamesas atliko įspūdingą dėjimą, kurį spėjo pagražinti ir „Bleacher Report“ montuotojai.

Įdomu tai, kad jau šios nakties rungtynėse L.Jamesas susitiks su Dwyane'o Wade'o „Bulls“. „Karalius“ lapkričio mėnesį pralaimėjo lažybas savo geram bičiuliui, todėl į areną turės atvykti apsivilkęs „Chicago Cubs“ beisbolo komandos uniformą.

Ji laimėjo čempionų titulą, o finale nugalėjo L.Jameso palaikomą „Cleveland Indians“.

Graikas ir vėl sužaidė puikiai

„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo
„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo

Giannis Antetokounmpo pademonstravo puikų žaidimą ir padėjo „Bucks“ nugalėti „Nets“. Graikas pelnė 23 taškus, atkovojo 8 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus, perėmė 4 kamuolius ir blokavo 2 varžovų metimus.

Tai padėjo Milvokio klubui iškovoti devintąją pergalę, o šiuo metu Rytų konferencijoje „Bucks“ užima šeštąją vietą.

VIDEO: Giannio Antetokounmpo pasirodymas sulėtintai

Įdomu tai, kad G.Antetokounmpo buvo pakviestas vasarą atvykti į Vokietiją. Čia jis turės galimybę krepšinio paslapčių mokytis iš geriausio šalies žaidėjo Dirko Nowitzki.

Mattas Barnesas ir DeMarcusas Cousinsas išnaudojo laisvadienį

„Scanpix“/AP nuotr./DeMarcusas Cousinsas
„Scanpix“/AP nuotr./DeMarcusas Cousinsas

Prieš kelias naktis dėl slidžios aikštės Filadelfijoje neįvyko rungtynes tarp „76ers“ ir „Kings“, o pastarosios komandos krepšininkai nusprendė išnaudoti netikėtai išpuolusį laisvadienį. M.Barnesas ir D.Cousinsas rūbinėje paragavo „Hennessy“ konjako ir suvalgė sumuštinių.

Įdomu tai, kad vaizdo įrašu apie tai pasidalino pats M.Barnesas. Sunku pasakyti, ar tai žaidėjų pokštas, tačiau jis sukėlė nemažai diskusijų socialiniuose tinkluose.

Daugelis juokavo, jog tikisi, kad į šį krepšininkų vakarėlį nebuvo pakviestas Ty Lawsonas, kuris yra ne kartą baustas už vairavimą išgėrus.

Į aikštę netikėtai išbėgo operatorius

Nors rungtynės įvyko prieš kelias naktis, tačiau internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame Dalase į aikštę netikėtai išbėgo operatorius. Jis, ko gero, pagalvojo, kad netrukus bus prašoma minutės pertraukėlė, tačiau žaidimas tęsėsi toliau, o jis turėjo greitai skubėti už šoninės linijos.

„Kosminio krepšinio“ reklama

Warner Bros. nuotr./Michaelas Jordanas
Warner Bros. nuotr./Michaelas Jordanas

NBA krepšinio mylėtojai metų metus laukia antrosios „Kosminio krepšinio“ dalies, o kompanija „Foot Locker“ mums davė šansą pamatyti, kaip tai galėtų atrodyti.

Joje pasaulį ir vėl užpuola ateiviai, kurie už visus rungtyniauja geriau, o į pagalbą atskuba „Clippers“ puolėjas Blake'as Griffinas.

Žinoma, tai visiškai nesusiję su galimu filmu ateityje, tačiau bent kelioms minutėms galima prisiminti šią legendinę kino juostą apie krepšinį.

VIDEO: „Kosminio krepšinio“ reklama su Blake'u Griffinu

Geriausi individualūs pasirodymai:

Kevinas Durantas 39 (13 atk. kam.),
Gordonas Haywardas 32 (7 rez. perd.),
Jamesas Hardenas 29 (15 atk. kam., 13 rez. perd.),
Stephenas Curry 28 (5 rez. perd., 3 per. kam.),
Draymondas Greenas 20 (15 atk. kam.).

VIDEO: NBA Top 10: gruodžio 1
Klausyti šį straipsnį galite čia:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius