Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 11

NBA finalo mače pranykęs Stephenas Curry: atsitiktinumas ar tendencija?

„Golden State Warriors“ ketvirtose NBA superfinalo rungtynėse nesisekė viskas: gynyboje jie nesusikalbėjo, puolimas neveikė bei buvo praleista proga 2017-ųjų atkrintamąsias baigti nepralaimėjus. Žvelgiant į penktąjį serijos susitikimą savo žaidimą į aukščiausią lygį turi sugrąžinti Stephenas Curry, o priešingu atveju Ouklando ekipa gali turėti problemų.
Stephenas Curry ir Kevinas Durantas
Stephenas Curry ir Kevinas Durantas / „Scanpix“/AP nuotr.

Penktadienį „Cavaliers“ ekipa nustebino „Warriors“ savo namų arenoje ir atkrintamosiose dar nepralaimėjusius „karius“ įveikė 137:116. Tai buvo pirma Ouklando krepšininkų nesėkmė per 61 dieną.

Ketvirtosios NBA superfinalo rungtynės įėjo į istoriją kaip rezultatyviausią kėlinuką turėjęs susitikimas finale (49) bei daugiausiai vienos komandos tritaškių išvydęs mūšis dėl titulo (24).

„Cavaliers“ šiame mače pelnė daugiausiai taškų NBA finale per pastaruosius tris dešimtmečius bei sugadino bet kokias galimybes „Warriors“ atkrintamąsias baigti be pralaimėjimų (16-0).

Klivlando gretose puikiai žaidė LeBronas Jamesas bei Kyrie Irvingas, o „Warriors“ į priekį bandė vesti Kevinas Durantas. Tačiau kur dingo S.Curry?

twitter nuotr./Stephenas Curry
twitter nuotr./Stephenas Curry

Įžaidėjas puikiai atrodė pirmose trejose finalo rungtynėse, o jo prastas pasirodymas ketvirtame mače neturėtų būti ignoruojamas. Kol „Cavaliers“ savo puolimu terorizavo varžovus, S.Curry prisiminė blogiausias savo savybes ir vieną po kito darė klaidas bei neprotingus sprendimus aikštėje.

Kol K.Irvingas stabiliai rinko taškus visų rungtynių metu, S.Curry šiame kupiname emocijų mače pranyko, o ketvirtame dvikovos ketvirtyje net nepelnė taškų.

Galutinė S.Curry statistinė eilutė neatrodė įspūdingai. Krepšininkas pelnė 14 taškų, pataikė 4 metimus iš 13 ir padarė 4 klaidas. Negana to, varžovai pataikė 25 taškais daugiau nei „Warriors“ žaidėjai, kai jis buvo aikštėje. Tai blogiausias įžaidėjo rodiklis nuo praėjusių metų nesėkmės mače su „Thunder“ trečiose Vakarų konferencijos finalo rungtynėse.

„Tai tik vienos iš tų rungtynių, – po rungtynių savo pasirodymo nenorėjo sureikšminti S.Curry. – Neketinu per daug apie tai galvoti. Akivaizdu, kad galiu žaisti geriau, noriu žaisti geriau ir kitame mače žaisiu geriau.“

Tačiau tikri S.Curry bei „Warriors“ fanai žino, kad tai tikrai ne vienerios rungtynės. Juk dar 2015-aisiais Ouklando krepšininkai tapo NBA čempionais, tačiau finalų MVP tapo Andre Iguodala.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andre Iguodala
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andre Iguodala

Praėjusiais metais „Warriors“ reguliariajame sezone iškovojo 73 pergales, tačiau traumą atkrintamosiose patyręs S.Curry taip pat nebuvo toks efektyvus NBA superfinale.

Net vyriausiasis treneris Steve'as Kerras po trečiųjų NBA finalo rungtynių turėjo prisiminti, jog pagyrų nereikia gailėti ne tik K.Durantui, bet ir kitiems jo ekipos krepšininkams.

„Kevinas jaučia, kad dabar yra jo laikas. Tai yra jo akimirka bei jo komanda, – tuomet kalbėjo S.Kerras. – Kai sakau, jog tai yra jo komanda, tai turiu omenyje, kad ji yra ne tik jo. Mes turime puikią grupelę žaidėjų, kurie puikiai sukuria erdves aikštėje.“

Tai buvo būtinas savo klaidos pastebėjimas. Daugelis Keviną Durantą jau dabar vadina geriausiu krepšininku planetoje, tačiau nereikia pamiršti, jog „Warriors“ galų gale yra S.Curry komanda. Ji yra nulipdyta atsižvelgiant į tai, kad įžaidėjas yra puikus snaiperis, o laikui bėgant ekipos veidas gali ir pasikeisti.

Praeityje laikui bėgant L.Jamesas tapo „Heat“ komandos lyderiu, nors visi žinojo, jog tai buvo Dwyane'o Wade'o komanda.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lebronas Jamesas, Dwyane\'as Wade\'as ir Chrisas Boshas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lebronas Jamesas, Dwyane\'as Wade\'as ir Chrisas Boshas

Per pastaruosius trejus metus S.Curry išvengė kritikos strėlių, o skųstis nėra kuo. „Warriors“ reguliariajame sezone laimėjo 67, 73 bei 67 pergales šių metų sezone, o dar sykį laimėję jie pasipuoštų NBA čempionų žiedais.

Po praėjusių metų finalo S.Curry labai daug kritikos nesulaukė, tačiau jis nuolat dingsta rungtynėse, kuriose prieš jį yra taikoma kieta fizinė gynyba. Tokia tendencija kartojosi jau daugybę kartų, o vietoje to, kad stengtųsi rasti būdą įveikti savo varžovus, krepšininkas geriau su savo šeima dainuos „Disney“ dainas.

Nors S.Curry savo sąskaitoje ir turi krūvas komandinių pergalių, tačiau jis savo pasirodymais labai patenkintas būti neturėtų. Jis yra geriausias NBA įžaidėjas, tačiau reguliariajame sezone visą dėmesį gavo Russellas Westbrookas, o finale daugelio žvilgsniai krypsta į Kyrie Irvingą.

Žinoma, S.Curry padėjo savo ekipai nugalėti „Cavaliers“ 2015-aisiais, tačiau praėjusiais metais čempionu jis netapo, o šiemet didžioji dalis šlovės atiteks K.Durantui. Žinoma, įsijungus kameroms S.Curry ir vėl sakys, kad tokie dalykai jam nė motais, tačiau jis yra žmogus, kuris yra ne ką mažiau trokštantis pripažinimo nei KD ar LeBronas.

Po nesėkmingų ketvirtųjų serijos rungtynių S.Curry nepasitenkinimas pasireiškė keliose situacijose. Iš pradžių jis bandė pašiepti klausimą uždavusį žurnalistą, o vėliau atviravo, jog NBA titulą iškovoti yra nepaprastai sunku:

„Mes esame NBA superfinale. Privalome griebtis bet ko, kas mus įkvepia ir stengtis savo motyvuoti pergalei. Iškovoti čempionų žiedus yra nepaprastai sunku.

Kitame mače privalome surasti savąjį žaidimą. Niekam tai nėra paslaptis. Tai didžiausia krepšinio scena visame pasaulyje. Norėjome laimėti šiandien bei švęsti, tačiau to mums padaryti nepavyko. Dabar turime padaryti išvadas ir atsakyti dar geresniu žaidimu.“

Penktosios finalo rungtynės yra milžiniškas šansas ne tik „Warriors“ komandai, bet ir S.Curry. Tai galimybė įrodyti, kad persvara 3-1 ne visuomet būna pražūtinga.

Tai šansas S.Curry įrodyti, jog ketvirtosios finalo rungtynės buvo tik atsitiktinumas, o savo tolimus metimus jis gali pataikyti net ir spaudžiamas nepaprastai kibios bei kietos varžovų gynybos.

Penktosios serijos rungtynės vyks naktį iš pirmadienio į antradienį, 4 valandą Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius