Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 16

NBA finalo MVP: LeBronas Jamesas ar jo šešėlyje tūnantis Stephenas Curry?

Tik po penktųjų NBA finalo serijos rungtynių sezono MVP Stephenas Curry sustiprino savo pozicijas tapti finalo MVP. Iki šiol geriausias reguliariojo sezono žaidėjas tūnojo LeBrono Jameso šešėlyje. Kuris iš jų vertas finalo MVP vardo?
LeBronas Jamesas ir Stephenas Curry
LeBronas Jamesas ir Stephenas Curry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kai kurie NBA apžvalgininkai jau kalba, kad nesvarbu – „Cavaliers“ laimės ar pralaimės – MVP vis tiek turi tapti LeBronas Jamesas.

Po pergalės 104:91 penktosiose serijos rungtynėse savo pozicijas sustiprino ir „Warriors“ lyderis S.Curry.

Jo neįtikėtini tritaškiai rungtynių pabaigoje privertė pajuokauti net trenerį Steve'ą Kerrą, kuris teigė, kad šie buvo surežisuoti jo.

Iš viso penktosiose rungtynėse S.Curry pataikė net septynis tolimus metimus, du iš jų – rungtynių pabaigoje per varžovų rankų mišką.

VIDEO: Stepheno Curry tritaškiai

37 taškus per 42 žaidimo minutes įmetęs S.Curry buvo pagrindinis „Warriors“ pergalės 104:91 kalvis. Ir jam prireikė vos 23 metimų, tačiau statistika neatspindi, kokie sudėtingi jie buvo.

Ketverių rungtynių metu S.Curry nedemonstravo jam įprasto rezultatyvumo ir apžvalgininkai jau kalbėjo, kad „Warriors“ triumfo atveju finalo MVP turėtų tapti jo komandos draugas Andre Iguodala. 

Vis garsiau kalbama, kad L.Jamesas nusipelnė MVP finalo titulo, nors jo komandai ir gresia pralaimėjimas.

Tačiau šios kalbos jau tyla. S.Curry grįžta į diskusiją, kuri jau pasikeitusi. Vis garsiau kalbama, kad L.Jamesas nusipelnė MVP finalo titulo, nors jo komandai ir gresia pralaimėjimas.

Ši serija tapo referendumu, kuris svarsto, kad ne visada sezono MVP yra geriausias lygos žaidėjas.

40 taškų, 14 atkovotų kamuolių ir 11 rezultatyvių perdavimų atlikęs L.Jamesas jau pareiškė, kad tai jis yra geriausias žaidėjas pasaulyje. 

S.Curry negali pasigirti įspūdinga asmeninine statistika, tačiau jis ir netiesiogiai buvo savo komandos pergalių kalviu, padėdamas savo komandai. 

S.Curry nėra geresnis už LeBroną šiandien ir nebus rytoj, tačiau jis yra didesnių NBA pokyčių pranašas.

Ir netgi diktuodamas šios serijos eigą. Pastarosiose rungtynėse „Cavaliers“ derino savo taktiką prie varžovų ir žaidė žemesne sudėtimi. 1,91 m S.Curry diktuoja naujas madas.

Jis nėra geresnis už L.Jamesą šiandien ir nebus rytoj, tačiau jis yra didesnių NBA pokyčių pranašas. Ir šie pokyčiai yra mažesni ir greitesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius