Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 17 /08:10

NBA finalo MVP titulas – tikru siurprizu tapusiam atsarginiam žaidėjui

„Golden State Warriors“ gynėjas Andre Iguodala NBA reguliariajame sezone starto penkete nepradėjo nė vienerių rungtynių, bet tai jis tapo naudingiausiu finalo serijos žaidėju. Tai pasaldino amerikiečio triumfą NBA superfinalo serijoje, kurioje „Warriors“ 4-2 pranoko „Cavaliers”. Finalo MVP balsavime A.Iguodala 7-4 nugalėjo LeBroną Jamesą. A.Iguodala tapo pirmuoju finalo MVP istorijoje, kuris ne visus susitikimus pradėjo starto penkete.
Andre Iguodala
Andre Iguodala / „Scanpix“/AP nuotr.

„Dievas duoda žmogui tikslą ir aš jį priėmiau. Aplinkui save turėjau puikius komandos draugus. Man šis apdovanojimas neturi reikšmės. Svarbiausia – NBA titulas. Tai – nuostabus jausmas. Ilgai atsiminsime šias akimirkas“, – sakė A.Iguodala.

31 metų 198 cm ūgio krepšininkas finale rinko vidutiniškai 16,3 taško, atkovojo 5,8 kamuolio ir atliko po 4 rezultatyvius perdavimus.

Tačiau amerikietis buvo įvertintas ne vien už statistinius rodiklius. Jis gynyboje tvarkėsi su LeBronu Jamesu ir daugiausia prisidėjo prie to, kad „Cavaliers“ lyderis krepšį atakavo tik 39,8 proc. taiklumu.

Kai A.Iguodala buvo aikštėje, LeBronas krepšį atakavo 38 proc. taiklumu, o „Cavaliers“ įmestų ir praleistų taškų santykis buvo -55. Kai A.Iguodala sėdėjo ant atsarginių suolo, LeBronas atakavo 44 proc. tikslumu, o „Cavaliers” įmestų ir praleistų taškų santykis buvo +30.

„Dengti LeBroną – sunkiausias darbas krepšinyje, – sakė “Warriors„ treneris Steve'as Kerras. – Jis geriausiai tvarkėsi su Lebronu ir buvo labai naudingas kitais būdais. A.Iguodala pasiaukojo dėl komandos ir tapo atsarginiu žaidėju. Jis dar nėra buvęs atsarginiu, bet pasiaukojo, gerokai sustiprino mūsų atsarginių suolą ir davė toną komandai viso sezono metu“.

„Vargina. Vargina. Išvargina daugiau nei bet kas kitas, – apie darbą gynyboje prieš LeBroną Jamesą kalbėjo A.Iguodala. – Kasdien per treniruotę, po treniruotės, per miegus galvodavau apie rungtynes ir kaip uždengti LeBroną. Negalėjau užmigti pastarąją naktį. Ne veltui dabar jis yra geriausias žaidėjas pasaulyje. Jo sustabdyti neįmanoma. Tik pristabdyti. Šiam darbui ruošiausi visus vienuolika karjeros metų.“

Be to, kai ketvirtajame mače „Warriors“ trenerių štabas vietoj vidurio puolėjo Andrew Boguto į starto penketą įtraukė A.Iguodalą, Oklando klubas pakeitė serijos eigą ir atsilikdamas 1-2 laimėjo trejas rungtynes iš eilės.

Kitas „Warriors“ kandidatas į NBA finalo MVP Stephenas Curry rinko vidutiniškai 23,8 taško ir atliko 7,7 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius