-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 06

NBA komandų reitingas: pirmasis dešimtukas – be lietuvių

16 savaitės ESPN komandų reitingo dešimtuke pirmą kartą šį sezoną nebeliko lietuviškų NBA ekipų. Jono Valančiūno „Raptors“ iš dešimtosios vietos nukrito į vienuoliktąją, o šalia – Domanto Sabonio „Thunder“, kuri žengia dvyliktoje pozicijoje. Likę du lietuviški klubai randasi pačioje sąrašo apačioje.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“/AP nuotr.

„Raptors“ ir toliau kenčia nuo to, kad traumą yra patyręs vienas komandos lyderių DeMaras DeRozanas. Tiesa, sekmadienio rungtynėse su „Nets“ Kyle'as Lowry surinko savo devintą trigubą dublį karjeroje ir padėjo savo komandai iškovoti labai reikalingą pergalę.

„Raptors“ laimėjo vos dvejas rungtynes iš pastarųjų dešimties, todėl kyla klausimas, ar generalinis vadybininkas Masai Ujiri nesiryš rimtiems pokyčiams prieš mainų lango pabaigą?

Anksčiau Toronto ekipai reikėjo Paulo Milsapo, jog bent šiek tiek pasivytų „Cavaliers“, tačiau nuo to laiko „Raptors“ iš antrosios vietos Rytų konferencijoje nusmuko į ketvirtąją.

Ar Kanados klubui reikia pastiprinimo, kad įveiktų ir kitas komandas Rytuose? „Raptors“ įkrito į duobę, o „Celtics“, „Wizards“ ir „Hawks“ pradėjo žaisti labai solidžiai.

Dvyliktoje vietoje ESPN komandų reitinge sutinkame D.Sabonio „Thunder“. Oklahomos komanda vasario mėnesį tik du kartus žais svečiuose, tačiau šią savaitę Russello Westbrooko ir kompanijos lauks itin sunkios rungtynės.

Ketvirtadienį „Thunder“ laukia akistata su NBA čempionais „Cavaliers“, o šeštadienį pirmą kartą po savo sprendimo palikti komandą į Oklahomą sugrįš Kevinas Durantas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Pozicijomis apsikeitė likę du lietuviški NBA klubai. Į 25 vietą iš 26 pakilo Mindaugo Kuzminsko „Knicks“, o Donato Motiejūno „Pelicans“ nusileido laipteliu žemyn.

„Knicks“ praėjusią savaitę džiaugėsi pirmu Kristapo Porzingio dvigubu dubliu nuo gruodžio 30 ir savo sudėtyje pasigedo traumuoto Derricko Rose'o. Tuo tarpu Carmelo Anthony visą savaitę buvo siejamas su persikėlimu į kitą komandą, o maloniai stebino nebent Willy Hernangomezas bei Kyle'as O'Quinnas.

Tiesa, Niujorko ekipa vis dar kenčia nuo prastos gynybos bei sunkiai atkovojamų kamuolių.

„Pelicans“ prieš kelias savaites nugalėjo galingąjį „Spurs“, tačiau praėjusią savaitę tai komandos neįkvėpė ir ji pralaimėjo visas ketverias rungtynes. Jrue Holiday aikštėje atrodė puikiai ir padėjo Anthony Davisui, tačiau jau netrukus Naujojo Orleano klubui reikės iškovoti didžiąją dalį savo rungtynių norint pasvajoti apie atkrintamąsias.

Lengva nebus, nes vasario mėnesį „Pelicans“ iš devynių rungtynių net šešias žais svečiuose.

Pirmasis ketvertukas ESPN komandų reitinge liko nepakitęs. „Warriors“ išliko pirmoje vietoje, o už jos sekė „Spurs“, „Cavaliers“ bei „Wizards“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius