Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 30

NBA laisvųjų agentų turgaus išvakarės: 5 komandos, kurios gali sustiprėti labiausiai

NBA laisvųjų agentų turgus atsivers jau šiąnakt, tačiau ne visos lygos komandos jame galės paišlaidauti ir pasipildyti savo sudėtį išskirtiniais talentais. Stipriausia pasaulio krepšinio lyga veikia algų kepurės principu, todėl labai svarbu, kas joje turi daugiausiai pinigų bei dabartinė situacija klube. Pateikiame 5 ekipas, kurios gali sustiprėti labiausiai.
Goranas Dragičius
Goranas Dragičius / USA Today Sports

5. „Nets“

AFP/„Scanpix“ nuotr./D'Angelo Russellas
AFP/„Scanpix“ nuotr./D'Angelo Russellas

Ankstesnis Bruklino komandos vadybininkas praeityje išmainė daugybę „Nets“ naujokų biržos šaukimų ir dėl to ši komanda dar bent jau kelerius metus vilksis Rytų konferencijos dugne.

Tačiau yra ir gera naujiena – dabar „Nets“ vadovauja talentingasis Seanas Marksas.

Šį tarpsezonį jis tikrai nesnaudė, o savo sudėtį sugebėjo papildyti buvusiu „Lakers“ įžaidėju D'Angelo Russellu. Tai jam pavyko padaryti sutikus priimti milžinišką Timofejaus Mozgovo sutartį, kuri galios dar trejus metus.

Tačiau tai dar tikrai ne pabaiga.

„Nets“ išmušus vidurnakčiui gali pasiūlyti bet kuriam laisvam krepšininkui maksimalios vertės kontraktą, tačiau vargu, ar kas nors sutiks rungtyniauti mažai talento turinčioje Bruklino komandoje.

Tiesa, S.Marksas gali drąsiai permokėti tokiems žaidėjams kaip Dionas Waitersas, J.J.Redickas ar Danilo Gallinaris. Tai atkrintamųjų varžybų pasiekti jiems vis tiek nepadėtų, bet būtų ir toliau lipama iš gilios duobės. Verta pabrėžti ir tai, jog „Nets“ sudėtis darosi vis jaunesnė, todėl vienas kitas puolime galintis žaisti veteranas turėtų būt labai naudingas auginant talentus.

4. „Kings“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Buddy Hieldas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Buddy Hieldas

Bruklino ekipa vis dar bando keisti kultūrą savo klube, o panašiai bando daryti ir „Kings“. Tiesa, Sakramento klubas juda žymiai didesniu greičiu, nes turėjo keletą šaukimų šioje NBA naujokų biržoje.

„Kings“ savo sudėtyje turi daugybę perspektyvių žaidėjų: Buddy Hieldą, De'Aaroną Foxą, Bogdaną Bogdanovičių, Justiną Jacksoną, Skalą Labissiere'ą, Harry Gilesą, Willie Cauley-Steiną ir Georgį Papagiannį.

Kas žino, gal bent keli iš šių minėtųjų krepšininkų taps NBA žvaigždėmis, todėl optimizmo Sakramente tikrai prarasti nevalia.

Ne gana to, pilna žaidėjų savo sudėtyje turintys „Kings“ gali paišlaidauti ir laisvųjų agentų turguje. Sakramento klubo vadovai ketina ieškoti patikimų veteranų, kurie būtų pavyzdžiai jauniesiems krepšininkams.

3. „76ers“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris ir Markelle'is Fultzas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris ir Markelle'is Fultzas

Markelle'is Fultzas, Joelis Embiidas ir Benas Simmonsas.

Pagrindinės komandos dalys jau yra, tačiau dabar reikia pamiršti apie „procesą“ ir pradėti iškovoti pergales. Tam „76ers“ vadovai turi nustoti rinkti į savo sudėtį jaunus krepšininkus ir pasirašyti sutartį su veteranais, kurie jiems padėtų pakilti iš Rytų konferencijos dugno.

„Bleacher Report“ teigimu, būtent „Nets“ ir „76ers“ ketina agresyviai medžioti gynėją J.J.Redicką, kuris yra vienas geriausių lygos snaiperių. Jis komandai padėtų ne tik savo tolimais metimais, bet ir patarimais. Krepšininkas NBA praleido jau 12 sezonų, o žaidė „Magic“, „Bucks“ ir „Clippers“ gretose.

Pinigai neturėtų būti problema, nes jų „76ers“ algų kepurėje turi į valias. Jie gali J.J.Redickui pasiūlyti labai didelę sumą, tačiau per ilgai įsipareigoti nereiktų.

Galų gale, pergalės artėjančiais metais „76ers“ neturėtų būti svarbiausias rodiklis, nes organizacija tiesiog turi judėti į priekį.

2. „Heat“

„Scanpix“ nuotr./Goranas Dragičius
„Scanpix“ nuotr./Goranas Dragičius

Generaliniam vadybininkui Patui Riley ėjimą reikia atlikti kuo greičiau.

Įžaidėjui Goranui Dragičiui jau yra 31-eri, o Hassanui Whiteside'ui 28 metai, todėl bėgant laikui jų atletiškumo kreivė pradės judėti žemyn.

„Heat“ yra pakankamai svarbu pratęsti sutartis su Dionu Waitersu bei toliau tobulinti Tylerį Johnsoną, Joshą Richardsoną ir Justise'ą Winslow, tačiau dar svarbiau yra bandyti pasirašyti kontraktą su Blake'u Griffinu ar Danilo Gallinariu.

Majamio klubas vis dar yra labai simpatiška vieta laisviesiems agentams, o tai nesikeis, kol generaliniu vadybininku liks P.Riley. „Heat“ prisivilioti lygos žvaigždę yra būtina, nes priešingu atveju jų ir vėl laukia labai banguotas sezonas, kuris greičiausiai baigsis netoli atkrintamųjų, tačiau be jų.

„Heat“ ketina agresyviai vilioti Gordoną Haywardą, tačiau deryboms nenusisekus gali būti žvelgiama ir į kitus variantus. Laisvųjų agentų nepriviliojusi Majamio ekipa gali nuspręsti išmainyti G.Dragičių į šaukimus ar jaunus talentus.

Viskas priklauso nuo vienos vienintelės sutarties.

1. „Celtics“

Sports Illustrated nuotr./Paulas George'as, Alas Horfordas, Isaiah Thomasas ir Gordonas Haywardas
Sports Illustrated nuotr./Paulas George'as, Alas Horfordas, Isaiah Thomasas ir Gordonas Haywardas

Bostono ekipa ir D.Ainge'as yra pačioje geriausioje padėtyje, o konkurentai yra toli už nugaros.

„Celtics“ turi galimybę mainų būdu į savo klubą gauti P.George'ą, tačiau šiam sandėriui neįvykus jie vis tiek gali smarkiai sustiprėti. D.Ainge'as turi visas galimybes algų kepurėje surasti vietos dar vienam maksimaliam kontraktui, o tai reikštų rimtą pranašumą derybose su B.Griffinu, P.Milsapu ar tuo pačiu G.Haywardu.

Norint išlaikyti keletą jau turimų krepšininkų „Celtics“ gali medžioti ir šiek tiek mažesnio kalibro žaidėjus, tačiau jie taip pat labai sustiprintų klubą. Bostoną gali dominti tokie puolėjai kaip D.Gallinaris, kurie yra labai universalūs ir gali pataikyti iš toli.

Tik pagalvokite apie penketą, kurį sudaro Isaiah Thomasas, Avery Bradley, Jae Crowderis, D.Gallinaris ir Alas Horfordas. Dar įspūdingiau Bostono ekipos sudėtis atrodytų pasipildžius P.George'u ar dar kokiu kitu žaidėju, todėl „Cavaliers“ metas pradėti nerimauti.

Bet kokiu atveju „Celtics“ turi puikų šansą sustiprėti dar labiau, o komanda praėjusiais metais reguliariajame sezone užėmė pirmąją vietą Rytų konferencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius