Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 23 /22:45

NBA mainų langas uždarytas: lietuviai – be sukrėtimų, tačiau pajus permainas

NBA mainų langas uždarytas sklandžiai. Ir svarbiausia, kad ramiai lietuviams. Jonas Valančiūnas nebuvo iškeistas, Mindaugas Kuzminskas netapo „New York Knicks“ mainų dalimi, Domantas Sabonis liko „Oklahoma City Thunder“ ateities planuose, o Donatas Motiejūnas negavo naujų komandos draugų.
Domantas Sabonis, Mindaugas Kuzminskas ir Jonas Valančiūnas
Domantas Sabonis, Mindaugas Kuzminskas ir Jonas Valančiūnas / 15min nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Visi 4 NBA lietuviai liko savo komandose.
  • Mainus paskutinėmis akimirkomis atliko J.Valančiūno ir D.Sabonio komandos.
  • „Knicks“ susigriebė per vėlai ir liko be mainų.
  • „Thunder“ mainai D.Saboniui, ko gero, kainuos vietą starto penkete.

Jonas Valančiūnas buvo siūlomas „Detroit Pistons“ už Andre Drummondą, bet „Raptors“ rado kitą būdą, kaip sustiprinti gynybą. Prie anksčiau į Torontą atvykusio Serge'o Ibakos prisijungė buvęs „Phoenix Suns“ lengvasis krašto puolėjas PJ Tuckeris, kuris ruošiamas kaip būsimas LeBrono Jameso stabdis.

Domantas Sabonis, ko gero, užleis vietą „Oklahoma City Thunder“ starto penkete ir turės pratintis prie mažesnio nei savo 21,6 minutės vidurkio. Į Oklahomą iš „Chicago Bulls“ atvyko sunkusis krašto puolėjas Tajus Gibsonas ir lengvasis kraštas Dougas McDermottas. Už šiuos svarbius „Bulls“ rotacijos žaidėjus „Thunder“ paaukojo atsarginius Cameroną Payne'ą, Anthony Morrow ir Joffrey Louvergne'ą. NBA specialistų teigimu, „Thunder“ įvykdė apiplėšimą vidurįy baltos dienos.

Daug triukšmo, o išėjo šnipštas. Tokiomis nuotaikomis po mainų lango uždarymo gyvena „New York Knicks“. Jie „keitė“ Carmelo Anthony ir Derricką Rose'ą, tačiau paskutinę mainų akimirką nepadarė jokio ėjimo. Beje, „Knicks“ buvo per plauką nuo D.Rose'o mainų, tačiau iš „Minnesota Timberwolves“ norėjo daugiau nei Ricky Rubio. Bet kai „Knicks“ paskutinėmis minutėmis galiausiai nusileido ir sutiko išmainyti D.Rose'ą tik į R.Rubio, „Timberwolves“ parodė špygą. Tad M.Kuzminskas gali ramiai planuotis sezono pabaigą Niujorke.

Donatas Motiejūnas vienintelis iš lietuvių buvo ramus dėl savo ateities Naujajame Orleane, nes sutartį su „Pelicans“ sudarė likus mažiau nei 3 mėnesiams iki mainų termino pabaigos. Pagal NBA taisykles jis negalėjo būti iškeistas. „Pelicans“ vadovai po grandiozinių DeMarcuso Cousinso mainų nebedarė jokių pokyčių, tik komandą paliks kitas sunkusis krašto puolėjas Terrence'as Jonesas, kuris šiek tiek atlaisvins lietuviui vietą pergrūstoje „Pelicans“ baudos aikštelėje.

Svarbiausios žinios

  • „Raptors“ papildė savo komandą gynybos specialistu P.J. Tuckeriu. Į Finiksą keliaus du antrojo rato šaukimai bei Jaredas Sullingeris.
    AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as
    AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as
  • Paulas George'as lieka Indianoje.
  • „Thunder“ į Čikagą siunčia Joffrey Lauvergne, Anthony Morrow ir Cameroną Payne'ą, o mainais gaus 2018 metų antrojo rato šaukimą bei Dougą McDermottą ir Taj Gibsoną.
  • Deronas Williamsas atleistas iš Dalaso klubo.
  • „Rockets“ krepšininkas K.J.McDanielsas išmainytas į „Nets“. Hjustono ekipa atlaisvino 3,3 mln. JAV dolerių savo algų kepurėje ir gali šiuos pinigus naudoti nutraukdama sutartis su savo krepšininkais.
  • Dalaso „Mavericks“ pavyko išsimainyti vieną perspektyviausių lygos žaidėjų Nerlensą Noelį. „76ers“ mainais už jį gaus Andrew Bogutą, Justiną Andersoną ir šių metų pirmąjį naujokų biržos šaukimą, kuris jiems atiteks tik jei bus 1-18 vietose. A.Bogutas po mainų nutraukė sutartį.
  • „Hawks“ išmainė Mike'ą Scottą į „Suns“ už piniginę išmoką.
  • Nepavykus rasti naujos komandos Terrence'ui Jonesui, jis bus atleistas iš „Pelicans“.
  • „Rockets“ išmainė Tylerį Ennisą į „Lakers“. Į Hjustoną atvyks Marcelo Huertas, kuris bus atleistas.
  • „Nuggets“ už antrojo rato šaukimą papildys „Bucks“ vidurio puolėjas Roy Hibbertas.

NBA mainų pulsas

22 val. 26 min. „Rockets“ papildęs Marcelo Huertasas turėtų netrukus būti atleistas.

22 val. 22 min. Pranešama, kad Jahlilas Okaforas buvo trišalių mainų dalis, kurie turėjo išsiųsti jį į „Bulls“. Tiesa, šiame sandėryje Jimmy Butleris turėjo keltis į „Celtics“.

22 val. 18 min. Nepavykus rasti naujos komandos Terrence'ui Jonesui jis greičiausiai bus atleistas iš „Pelicans“.

22 val. 07 min. „Celtics“ nusprendė nedaryti jokių permainų savo sudėtyje.

22 val. 04 min. „Timberwolves“ galų gale nusprendė nemainyti savo įžaidėjo Ricky Rubio. Tai reiškia, kad Derrickas Rose'as lieka Niujorke.

22 val. 03 min. „Kings“ domėjosi daugybę įvairių variantų, tačiau nusprendė pasilikti visus savo krepšininkus.

OFICIALU: „Raptors“ papildė savo komandą gynybos specialistu P.J. Tuckeriu. Į Finiksą keliaus du antrojo rato šaukimai bei Jaredas Sullingeris.

MAINŲ LANGAS UŽSIDARĖ

21 val. 56 min. „Hawks“ išmainė Mike'ą Scottą į „Suns“ už piniginę išmoką.

OFICIALU: Deronas Williamsas atleistas iš Dalaso klubo.

21 val. 50 min. „Rockets“ išmainė Tylerį Ennisą į „Lakers“. Į Hjustoną atvyks Marcelo Huertas.

21 val. 48 min. „Nuggets“ už antrojo rato šaukimą papildys „Bucks“ vidurio puolėjas Roy Hibbertas.

OFICIALU: Paulas George'as lieka Indianoje.

OFICIALU: „Thunder“ į Čikagą siunčia Joffrey Lauvergne, Anthony Morrow ir Cameroną Payne'ą, o mainais gaus 2018 metų antrojo rato šaukimą bei Dougą McDermottą ir Taj Gibsoną.

21 val. 42 min. Pranešama, kad „Pacers“ už Paulą George'ą prašo šių metų „Nets“ šaukimo bei trijų iš keturių krepšininkų: Avery Bradley, Jae Crowderio, Marcuso Smarto ir Jayleno Browno.

21 val. 40 min. Likus vos 20 minučių iki mainų lango pabaigos užstrigo derybos tarp „Knicks“ ir „Timberwolves“ dėl Derricko Rose'o.

21 val. 37 min. Larry Birdas taip pat bando gauti pagalbos Paului George'ui Indianoje. „Pacers“ siekia spėti išsimainyti Arroną Afflalo.

OFICIALU: „Rockets“ krepšininkas K.J.McDanielsas išmainytas į „Nets“. Hjustono ekipa atlaisvino 3,3 mln. JAV dolerių savo algų kepurėje ir gali šiuos pinigus naudoti nutraukdama sutartis su savo krepšininkais.

21 val. 28 min. Paulas George'as nepakeitė savo nuomonės ir nori kautis dėl titulo su „Pacers“ arba 2018 metais prisijungs prie „Lakers“. Tai gali stipriai pakeisti „Celtics“ norą jį pasikviesti į savo komandą.

21 val. 26 min. Deronas Williamsas neapsilankė „Mavericks“ treniruotėje, todėl tai gali reikšti, jog jis netrukus bus išmainytas. Labiausiai krepšininku domėjosi „Cavaliers“ bei „Jazz“.

21 val. 21 min. „76ers“ siekia savo komandą papildyti gerai besiginančiu gynėju, o geriausiai jų reikalavimus atitinka Avery Bradley. Tiesa, „Celtics“ jo mainyti nenori.

21 val. 18 min. Jeigu „Thunder“ nori gauti Dougą McDermottą kartu su Taj Gibsonu, tai į „Bulls“ turi išsiųsti Cameroną Payne'ą, Joffrey Lauvergne'ą bei naujokų biržos šaukimą.

21 val. 13 min. „Nuggets“ šiandien pasiūlė „monstrišką“ pasiūlymą už „Pacers“ žvaigždę Paulą George'ą. Tačiau Larry Birdas šias derybas nutraukė iš karto.

21 val. 03 min. Likus mažiau nei valandai iki mainų lango pabaigos „Bulls“ ir „Thunder“ ir toliau aktyviai derasi dėl galimo sandėrio. Oklahomos komanda susidomėjusi Dougu McDermottu ir Taj Gibsonu, o Čikagos ekipa žavisi įžaidėju Cameronu Payne'u.

Į šį sandėrį gali būti įtrauktas ir Andre Robersonas. Jo sutartis baigiasi šią vasarą, o „Thunder“ nėra tikra, ar norės pratęsti sutartį su krepšininku.

20 val. 57 min. „Knicks“ ir „Clippers“ derasi dėl mainų, kurie išsiųstų gynėją Courtney Lee į Los Andželą. Taip pat mažėja galimybė, jog Ricky Rubio persikels į Niujorką, nes šiandien jis pasirodė komandos treniruotėje.

Kol kas kalbų nėra ir apie galimą Carmelo Anthony persikėlimą į kitą ekipą.

20 val. 40 min. Likus 80 minučių iki mainų lango pabaigos „Bulls“ stovykloje ramu. Panašu, kad Jimmy Butleris liks komandoje.

20 val. 33 min. „Thunder“ žurnalistai praneša, kad Andre Robersonas pradėjo atsisveikinti su savo komandos draugais, todėl tai gali reikšti mainus Oklahomoje.

20 val. 31 min. Jarrettas Jackas pakviestas į „Pelicans“ treniruotę, kurioje bandys patekti į pagrindinę sudėtį.

19 val. 57 min. Panašu, kad „76ers“ iki 22 valandos nespės rasti naujos komandos Andrew Bogutui, todėl abi pusės pradėjo derybas dėl sutarties nutraukimo. Australas nori tapti laisvuoju agentu.

19 val. 38 min. „Knicks“ ir „Timberwolves“ vis dar derasi dėl mainų, kuriuose pagrindiniai žaidėjai yra Ricky Rubio ir Derrickas Rose'as.

19 val. 26 min. „76ers“ planuoja pasilikti savo gretose aukštaūgį Jahlilą Okaforą. Pranešama, kad prieš kelias dienas jis vos netapo „Blazers“ nariu.

19 val. 19 min. Jeigu „Celtics“ nepavyks gauti Jimmy Butlerio arba Paulo George'o, tai jų atsarginiu variantu yra laikomas Danilo Gallinaris.

19 val. 5 min. „76ers“ ieško naujos komandos Andrew Bogutui. Susidomėjimą rodo „Celtics“ bei „Cavaliers“.

OFICIALU: Dalaso „Mavericks“ pavyko išsimainyti vieną perspektyviausių lygos žaidėjų Nerlensą Noelį. „76ers“ mainais už jį gaus Andrew Bogutą, Justiną Andersoną ir šių metų pirmąjį naujokų biržos šaukimą, kuris jiems atiteks tik jei bus 1-18 vietose.

Tiesa, A.Bogutas dar gali būtų išsiųstas į kitą komandą.

18 val. 43 min. „76ers“ yra visai netoli to, kad išsiųstų Nerlensą Noelį į Dalasą.

18 val. 34 min. „Celtics“ ir „Pacers“ vadovai pasikalbėjo dėl Paulo George'o. Tačiau jokių rimtų derybų nebus, kol Danny Ainge'as į galimą sandėrį neįtrauks šių metų „Nets“ šaukimo, kuris turi didelę galimybę tapti pirmuoju.

Panašu, kad Bostono ekipa pasiryžusi šį šaukimą paaukoti.

18 val. 22 min. „Timberwolves“ vis dar siekia išmainyti Shabazzą Muhammadą. Kol kas nėra žinoma, ar jis galėtų būti Derricko Rose'o ir Ricky Rubio mainų dalimi.

17 val. 53 min. Paulas George'as traukia daugelio NBA komandų dėmesį, tačiau jis nori laimėti titulą su „Pacers“. Tiesa, sutartį pratęsti jis sutiktų ir persikėlęs į „Lakers“. Kitos komandos jo nedomina.

17 val. 43 min. „Pistons“ vis dar deda visas pastangas, kad išmainytų Reggie Jacksoną. Mainais į jį Stanas Van Gundy tikisi gauti naujokų biržos šaukimą, jauną krepšininką arba žaidėją, kurio sutartis netrukus baigsis.

17 val. 28 min. „Raptors“ domisi ne tik P.J. Tuckeriu, bet ir Wilsonu Chandleriu. Tiesa, „Nuggets“ už savo veteraną taip pat nori pirmojo rato šaukimo.

16 val. 50 min. Paaiškėjus, kad „Thunder“ daugiau nesidomi Wilsonu Chandleriu, tai gali reikšti, kad į Oklahomą gali atvykti „Kings“ krepšininkas Arronas Afflalo. Tarp galimų variantų yra ir „Lakers“ krepšininkas Nickas Youngas.

16 val. 48 min. „Suns“ vis dar bando išmainyti vienus svarbiausių savo krepšininkų Brandoną Knightą ir Tysoną Chandlerį. Tačiau kol kas susidomėjusių nėra.

16 val. 37 min. „Pelicans“ vis dar ieško, kam atiduoti krepšininkus su dideliais kontaktais: Alexį Ajincą (dvejų metų 10,1 mln. JAV dolerių) bei Quincy Pondexterį (kitais metais uždirbs apie 3,8 mln.)

16 val. 35 min. „Raptors“ generalinis vadybininkas Masai Ujiri vis dar svarsto dėl „Suns“ puolėjo P.J.Tuckerio. Už jį Finikso klubas nori gauti pirmojo rato šaukimą, o į mainus greičiausiai bus įtrauktas ir tik vasarą į Kanadą atvykęs Jaredas Sullingeris.

16 val. 30 min. „Knicks“ ir toliau rimtai domisi Ricky Rubio, kuris turėtų palikti „Timberwolves“. Už jį Niujorko ekipa siūlo Derricką Rose'ą. Tiesa, Niujorko klubas norėtų gauti daugiau nei tik įžaidėją iš Ispanijos.

16 val. 28 min. „Heat“ paruošė paketą, kuriame siūlo Wayne'ą Ellingtoną ir Joshą McRobertsą. Tiesa, neaišku, ar kas šiuo pasiūlymu susidomės, nes J.McRobertsą šį sezoną kamavo traumos.

16 val. 04 min. „Thunder“ išreiškė susidomėjimą „Bulls“ sunkiuoju krašto puolėju Tajumi Gibsonu. Tai reiškia, kad starto penketo vietą klube gali prarasti D.Sabonis.

15 val. 39 min. „76ers“ vis dar svarsto įvairių komandų pasiūlymus už J.Okaforą, tačiau pats žaidėjas išreiškė norą rungtyniauti Čikagoje.

14 val. 07 min. „Mačiau savo vardą mainų ganduose, – po trečiadienio treniruotės teigė Portlando ekipos žvaigždė Damianas Lillardas. – Mane tai kiek nustebino, tačiau suprantu, jog tai verslas. Jeigu tame yra tiesos, tai būsiu labai nusivylęs, nes šiai komandai atidaviau visą save. Aš noriu čia būti, todėl mane išmainyti būtų kvaila.“

14 val. 05 min. „76ers“ aukštaūgis Jahlilas Okaforas yra siejamas su visu būriu komandų: „Blazers“, „Bulls“, „Pacers“, „Celtics“ bei „Kings“. Manoma, kad Filadelfijos klubo vadovai tiesiog svarsto šių ekipų pasiūlymus ir turėtų sprendimą priimti artimiausiu metu.

13 val. 14 min. „Raptors“ vis dar domisi „Suns“ krepšininku P.J. Tuckeriu. Finikso komandos vadovai už jį nori pirmojo rato šaukimo.

13 val. 9 min. Lengvųjų krašto puolėjų ieškojusios „Thunder“ nebedomina galimybė savo komandą papildyti Wilsonu Chandleriu. Ar Samas Presti vis dar svarsto Danilo Gallinario kandidatūrą nepranešama. Abu krepšininkai buvo siejami ir su „Clippers“.

12 val. 7 min. Brookas Lopezas lieka Brukline. Nors „Nets“ vadovai viešai deklaravo, kad ieško aukštaūgiui naujos karjeros stotelės, galiausiai pranešė, kad tinkamo pasiūlymo nesulaukė.

11 val. 28 min. „Dallas Mavericks“ vadovai informavo Deroną Williamsą ir Andrew Bogutą nesitreniruoti su komanda. Abu žaidėjai turėtų būti iškeisti.

11 val. 5 min. „Knicks“ derasi su „Timberwolves“ dėl Derricko Rose'o ir Ricky Rubio mainų. Pranešama, kad Niujorko klubas teiravosi Minesotos vadovų dėl serbo Nemanja Bjelicos, kuris gali žaisti sunkiojo ir lengvojo krašto pozicijose. Nekokios žinios M.Kuzminskui.

10 val. 46 min. „Lakers“ klubas linkęs išmainyti gynėją Nicką Youngą už NBA naujokų biržos antrojo rato šaukimą. Tokiu šaukimu pasitenkintų ir „Washington Wizards“, kuri sutiktų atiduoti įžaidėją Trey'u Burke'ą.

10 val. 42 min. M.Kuzminsko komandos draugas Carmelo Anthony ramiai pasitinka NBA mainų lango pabaigą. „Kaip bus, taip. Kol kas nieko negirdėjau, todėl nėra dėl ko išgyventi“, – sakė „New York Knicks“ žvaigždė. Skelbiama, kad C.Anthony sutiktų dalyvauti mainuose tik su „Boston Celtics“, „Cleveland Cavaliers“ arba „Los Angeles Clippers“ komandomis. C.Anthony sutartyje numatyta sąlyga, kad „Knicks“ negali jo iškeisti, nebent mainus patvirtintų pats žaidėjas.

9 val. 6 min. „Los Angeles Lakers“ kreipėsi į „Indiana Pacers“ dėl žvaigždės Paulo George'o. „Pacers“ atviri iškeisti 26-erių puolėją, kuris renka vid. 22,3 taško ir sulaukė kelių komandų susidomėjimo. Tiesa, derybos nepasistūmėjo.

9 val. 3 min. „Detroit Pistons“ sulaukė pasiūlymų dėl Andre Drummondo ir Kentavious Caldwello-Pope'o. Nors Detroitas nėra linkęs atsisveikinti su vienu iš šių žaidėjų, klausosi pasiūlymų. Prieš keletą dienų „Raptors“ Detroitui už A.Drummondą siūlė Joną Valančiūną, bet ar lietuvis po Serge'o Ibakos mainų vis dar siūlomas „Pistons“ ekipai, nepranešama. Beje, „Pistons“ aktyviai rezga planą iškeisti gynėją Reggie Jacksoną.

9 val. 0 min. Trečiadienio vakarą įvyko dveji mainai.

„Brooklyn Nets“ išsiuntė Bojaną Bogdanovičių ir Chrisą McCulloughą į „Washington Wizards“ už Andrew Nicholsoną, Marcusą Thorntoną ir 2017 metų NBA naujokų biržos pirmojo rato šaukimą.

Taip pat „Atlanta Hawks“ išsiuntė Tiago Splitterį ir ateities antrojo NBA naujokų biržos rato šaukimą į „Philadelphia 76ers“ už Ersaną Ilyasovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius