-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 11

NBA netikėtumai: 5 žaidėjai, kurie tapo lygos žvaigždėmis iš niekur

NBA savo ilgoje ir didingoje istorijoje turėjo ne vieną žaidėją, kuris buvo pasirinktas pirmuoju naujokų biržos šaukimu ir turėjo nuostabią karjerą. Tačiau retkarčiais „iššauna“ ir smarkiai nuvertinti krepšininkai, iš kurių daugelis nesitikėjo nieko. Pateikiame 5 NBA žaidėjus, kurie nustebino krepšinio pasaulį ir tapo elitiniais lygos krepšininkais.
Kyle'as Lowry
Kyle'as Lowry / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

Isaiah Thomasas

„Scanpix“ nuotr./Isaiah Thomasas
„Scanpix“ nuotr./Isaiah Thomasas

Žemasis įžaidėjas 2011 NBA naujokų biržoje buvo pasirinktas paskutiniu, 60-uoju šaukimu. Jį „Kings“ pasirinko po tokių krepšininkų kaip Targuy Ngombo ir Adamas Hanga. Pastarieji taip ir nedebiutavo stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.

175 centimetrų įžaidėjas labiau garsėjo savo puolimu, o ne vadovavimu komandai, tačiau sugebėjo įpusėjus savo pirmajam sezonui gauti minučių. Debutiniais savo metais NBA jis vidutiniškai rinko po 11 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Vėliau jis buvo išmainytas į „Suns“, o vėliau į „Celtics“. Bostone jis tapo žvaigžde ir netgi pateko į Visų žvaigždžių rungtynes. Praėjusį sezoną 26-erių gynėjas vidutiniškai rinko po 22 taškus ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus per rungtynes.

Kyle'as Lowry

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas

Dabartinę „Raptors“ žvaigždę 2006 metais 24 šaukimu pasirinko „Grizzlies“. Dėl traumos jis Memfyje savo pirmaisiais metais sužaidė vos 10 rungtynių. Vėliau patekęs į pagrindinę rotaciją komandos įžaidėjas buvo išmainytas į „Rockets“.

Per pirmus 4 sezonus NBA jis starto penkete pradėjo vos 30 rungtynių, o vidutiniškai rinko po 8,7 taškus per rungtynes. Jis buvo puikus atsarginis žaidėjas, o to iš jo ir buvo tikimasi.

Tačiau persikėlęs į Torontą jis pasikeitė. K.Lowry po truputėlį pradėjo žaisti vis geriau, o pastaruosius dvejus metus jis dalyvavo Visų žvaigždžių rungtynėse. 2015-2016 m. sezone jis vidutiniškai per rungtynes rinko po 21 tašką ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, todėl yra vadinamas vienu geriausiu NBA įžaidėjų.

Marcas Gasolis

„Scanpix“ nuotr./Marcas Gasolis
„Scanpix“ nuotr./Marcas Gasolis

Ispaną NBA naujokų biržoje pasirinko „Lakers“, tačiau vėliau teises į aukštaūgį perleido „grizliams“, mainais į jo brolį Pau Gasolį. Jis ir toliau rungtyniavo Ispanijoje, o 2008 nusprendė keltis į NBA.

Iš vidurio puolėjo buvo mažai tikimasi, nes jis nebuvo vikrus, o susirūpinimą kėlė jo gynybiniai sugebėjimai.

Pirmaisiais savo karjeros metais jis rungtynes pradėdavo startiniame penkete, o vidutiniškai rinko po 12 taškų. Vėliau jis pavirto tikra lygos žvaigžde ir du kartus rungtyniavo Visų žvaigždžių rungtynėse.

Susirūpinimas M.Gasolio gynybą greičiausiai taip pat išnyko, nes vidurio puolėjas 2013 metais tapo geriausiai besiginančiu NBA krepšininku.

Jimmy Butleris

„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris
„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris

2011 metų reguliariajame sezone „Bulls“ iškovojo 62 pergales, tačiau Rytų konferencijos finale nusileido LeBronui Jamesiui ir „Heat“ ekipai. Todėl naujokų biržoje Čikagos komandos vadovai ieškojo atletiško atsarginio krepšininko, kuris galėtų padėti gynyboje prieš minėtąjį L.Jamesą ar Dwyane'ą Wade'ą.

„Bulls“ priklausė paskutinis pirmojo etapo šaukimas, todėl jie nedvejodami pasirinko J.Butlerį. Ar jie tikėjosi, kad šis vyrukas taps NBA superžvaigžde? Tikrai ne.

Pirmaisiais metais J.Butleris sužaidė vos 42 rungtynes, nes Tomas Thibodeau niekada nemėgo savo naujokams duoti svarbaus vaidmens komandoje. Tačiau vėliau gynėjas kasmet žaidė vis geriau ir įsitvirtino rotacijoje.

Antraisiais savo karjeros metais jis jau rinko beveik po 9 taškus per rungtynes, vėliau vidurkį pakėlė iki 13, o dabar pelno daugiau nei po 20 taškų per susitikimą. J.Butleris tapo ne tik puikiai besiginančiu krepšininku, tačiau ir didele grėsme puolime.

Draymondas Greenas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Draymondas Greenas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Draymondas Greenas

Ko gero, garsiausia dabartinio žaidėjo istorija, iš kurio nieko doro nesitikėjo niekas. Puolėjas ketverius metus praleido Mičigano universitete, o 2011 metų NBA naujokų biržoje nebuvo itin paklausi prekė.

Jis buvo per žemas, kad rungtyniautų sunkiuoju krašto puolėju, tačiau per aukštas ir stambus, jog žaistų lengvuoju krašto puolėju. „Warriors“ surizikavo ir krepšininką pasirinko 35 šaukimu.

Žaidėjas, kurį nuvertino didžioji dauguma ekspertų, tapo lygos žvaigžde, kuri padėjo „Warriors“ laimėti NBA čempionų žiedus ir pagerinti reguliariojo sezono pergalių rekordą.

Praėjusiais metais D.Greenas vidutiniškai rinko po 14 taškų, atkovojo beveik 10 kamuolių ir atliko 7,4 rezultatyvaus perdavimo.

Visa NBA nurašė šį „Warriors“ puolėją, tačiau jis yra puikus pavyzdys, kad viskas yra įmanoma. Aikštėje noras ir užsidegimas gali kompensuoti kelis nedidelius trūkumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius