Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 06

NBA pagal trigubus dublius pirmavęs Lance'as Stephensonas tapo niekam nereikalingu

NBA vis dar atostogauja, tačiau naujajam 2016-2017 m. sezonui jau beveik viskas parengta – klubai atliko mainus, naujų žaidėjų įsigijimus, suformavo savo sudėtis ir suplanavo ikisezoninius darbus. Vis dėlto yra žaidėjų, kurie vis dar nežino, ar išbėgs į aikštę naujajame NBA sezone. Vienas tokių – po 14 taškų pernai rinkęs, tačiau niekam nereikalingas Lance'as Stephensonas.
Lance'as Stephensonas
Lance'as Stephensonas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip rašo SI.com, 26 metų 196 cm ūgio atakuojantis gynėjas, galintis užimti ir krašto puolėjo poziciją, vasarą sulaukė mažai dėmesio iš NBA komandų.

Pernai traumų iškamuotame „Memphis Grizzlies“ klube tik po 27 minutes žaidęs L.Stephensonas rinko net po 14,2 taško, tačiau kitą sezoną gali būti priverstas keltis svetur.

2013-14 m. sezone „Pacers“ ekipoje žaidėjas buvo NBA lyderis pagal pasiektus trigubus dublius. Po 13,8 taško, 7,2 atkovoto kamuolio ir 4,6 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes rinkęs L.Stephensonas įrodė savo vertę daugeliui klubų.

Žaidėjas nusprendė, kad „Pacers“ mokama alga jam per maža ir sudarė dviejų metų 20 mln. JAV dolerių vertės sutartį su „Charlotte Hornets“. Nuo pat pradžių jis komandoje nepritapo, žaidimo laikas sumažėjo, o tritaškių pataikymas nuo gero 35 proc. taiklumo krito iki tragiško 17 proc.

Jau po sezono „Hornets“ išmainė žaidėją į „Los Angeles Clippers“. Pastarieji rizikavo, tikėdamiesi L.Stephensono atsigavimo. Kalifornijos komandai reikėjo tokio žaidėjo, galinčio pavaduoti tiek įžaidėją Chrisą Paulą, tiek žaisti antru ir trečiu numeriu.

Vis dėlto labai greitai visi suprato, kokia tai buvo klaida. Jo gynybiniai sugebėjai toliau krito, klaidų skaičius nemažėjo, tad aikštėje jis praleisdavo vos po 16 minučių.

Vasarį jis buvo išsiųstas į „Memphis Girzzlies“. Šis klubas buvo itin gilioje bėdoje dėl traumų gausos, tad L.Stephensonas greit tapo svarbiu žaidėju. Po 27 min. žaidęs puolėjas rinko po 14,2 taško, atakuodamas 47 proc. taiklumu iš žaidimo.

Nors L.Stephensonas pagaliau panašėjo į 2013-14 m. žaidėją, tačiau „Grizzlies“ sutarties su juo nepratęsė. Iki pat dabar jis nežino, ar gaus šansą parodyti save kuriai nors NBA komandai.

Jo buvęs komandos draugas Evanas Turneris, pernai metęs po 10,5 taško per rungtynes, sudarė 18 mln. dolerių metinį kontraktą. Tuo tarpu L.Stephensonas gali būti priverstas savo vertę įrodinėti svetur.

Važiuoti į Europą ir visiems parodyti, kad gali tvarkytis su savimi ir būti naudingas komandos žaidėjas – toks kelias yra vienas realiausių. L.Stephensonas taip pat gali bandyti pasirašyti mažos vertės sutartį ir įrodyti savo vertę sunkiu darbu kurioje nors NBA komandoje. Vis dėlto kol kas jis nėra geidžiama prekė. Rizika per didelė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius