Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 02 /08:04

NBA priešsezoniniame mače – pagirtina J.Valančiūno kova po krepšiais ir nušvilptas K.Durantas

Jonas Valančiūnas pagirtinai kovojo dėl atšokusių kamuolių, o „Toronto Raptors“ ekipa pirmosiose priešsezoninėse NBA rungtynėse įveikė pačius lygos vicečempionus. Dwane‘o Casey auklėtiniai Vankuveryje 97:93 (20:22, 33:29, 25:25, 19:17) pranoko stipriausią Vakarų konferencijos komandą „Golden State Warriors“.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

Toronto ekipa galėjo laimėti ir didesniu skirtumu, bet paskutinę rungtynių minutę varžovai pelnė keturis taškus be atsako ir jų deficitas aptirpo iki 2 taškų.

Visgi pergalės „dinozaurai“ iš savo rankų jau neišleido – likus 9 sekundėms Pascalis Siakamas sugriebė kamuolį ir įtvirtino savo komandos pergalę.

Šiose rungtynėse ne rezultatas buvo svarbiausias. Pavyzdžiui, „Warriors“ klubo starto penketas žaidė tik iki pertraukos ir nė vienas krepšininkas nerungtyniavo daugiau nei 19 minučių. Abiejų ekipų treneriai leido pažaisti visiems savo žaidėjams ir nemažai eksperimentavo.

J.Valančiūnas mačą pradėjo startiniame penketuke ir žaidė 15 minučių, per kurias pelnė 3 taškus (1/2 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 7 ir perėmė 1 kamuolį, bet 3 kartus suklydo ir 4 sykius prasižengė. Jam esant aikštėje, komanda pelnė 1 tašku mažiau nei varžovai.

VIDEO: Smagus JV dėjimas į krepšį

„Warriors“ ekipoje šiame mače debiutavo viena didžiausių lygos žvaigždžių Kevinas Durantas. Pirmosiose savo rungtynėse puolėjas nesublizgėjo ir netgi buvo nušvilptas.

Jis per 19 minučių sukrapštė 9 taškus (1/5 dvit., 1/4 trit., 4/4 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą, tačiau triskart suklydo ir kartą prasižengė.

Aukščiausios pavaros šiose rungtynėse neįjungė ir praėjusio sezono MVP Stephenas Curry. „Warriors“ mažylis aikštėje praleido tik 16 minučių ir surinko 8 taškus.

VIDEO: Priešsezoninėse rungtynėse „Toronto Raptors“ palaužė NBA vicečempionus

Toronto ekipa kitas draugiškas rungtynes žais spalio 4 dieną ir susitiks su „Denver Nuggets“.

„Raptors“: DeMarre‘as Carrollas 14 taškų (5/6 dvit., 1/3 trit., 1/2 baud.), DeMaras DeRozanas ir Terrence‘as Rossas po 11, Cory Josephas ir Pascalis Siakamas po 9, Jaredas Sullingeris (10 atk. kam.) ir Drew Crawfordas po 7.

„Warriors“: Klay Thompsonas 16 (1/2 dvit., 4/11 trit., 2/2 baud.), Patrickas McCaw 11, Kevinas Durantas 9, Stephenas Curry ir Ianas Clarkas po 8.

Kitose šeštadienį vykusiose priešsezoninėse rungtynėse „New Orleans Pelicans“ 116:102 (21:22, 37:24, 28:32, 30:24) nugalėjo „Dallas Mavericks“ krepšininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius