-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 09 10

NBA Šlovės muziejaus ceremonijoje – jautrios legendų kalbos

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Springfilde įsikūrusį Jameso Naismitho Šlovės muziejų papildė 10 legendinių krepšinio asmenybių.
NBA šlovės muziejų papildė naujos legendos
NBA šlovės muziejų papildė naujos legendos / „Scanpix“ nuotr.

Šiemet muziejų papildė puikiai pažįstami buvę NBA krepšininkai Yao Mingas, Shaquille'as O'Nealas, Allenas Iversonas. Krepšininkų ceremonijoje pasakytos kalbos nepaliko abejingų.

Pirmasis ceremonijoje savo kalbą sakė Yao Mingas. Jis pademonstravo puikų humoro jausmą, juokaudamas, kad ne jis pirmasis turėjo kalbėti, nes jam reikia daugiau treniruočių nei A.Iversonui, ir dėkojo „Houston Rockets“ komandai.

„Dėkoju Hjustono komandai už tai, ką jie dėl manęs padarė, ypač tada, kai mane ėmė kamuoti traumos. Aš esu teksasietis ir liksiu „Rockets“ narys visam gyvenimui“ – sakė Y.Mingas.

VIDEO: Yao Mingo kalba

Ilgiausią kalbą, kuri truko apie pusę valandos, sakė Allenas Iversonas. Jis netramdė emocijų ir ašarų. Savo kalboje jis dėkojo visiems – nuo pirmųjų trenerių iki muzikos žvaigždžių.

Legendinis krepšininkas prisiminė, kaip po incidento nė vienas universitetas nenorėjo jo priimti, tačiau duris atvėrė Džordžtaunas, kuris, krepšininko manymu, išgelbėjo jo gyvenimą.

„Noriu padėkoti Biggie Smalls, 2pac, Radman, Jadakiss ir Michaeliui Jacksonui“, – sakė A.Iversonas. Krepšininkas pripažino, kad vienas iš geriausiai į atmintį įsirėžusių momentų yra pirmasis susitikimas su legendiniu Michaelu Jordanu.

VIDEO: Alleno Iversono padėkos kalba

Shaquille'as O'Nealas savo kalbą pavertė humoro pilnu pasirodymu. Krepšininkas pajuokavo apie Yao Mingą, savo baudų metimus bei santykius su Kobe Bryantu.

Krepšininkas juokavo, kad ilgą laiką manė, kad Y.Mingas nemoka angliškai. „Tenka pripažinti, jog buvau tragiškas baudų metikas, tačiau kita vertus į Šlovės muziejų sugebėjau patekti net nepataikydamas baudų“, – sakė S.O'Neale'as.

Legendinis centras prisiminė ir savo mirusį tėvą: „Neabejoju, jog šiuo metu danguje ginčijasi su Wiltu Chamberlainu ir bando jį įtikinti, kad jo sūnus geriausias visų laikų vidurio puolėjas.“

VIDEO: Shaquille'o O'Nealo kalba

Visi trys krepšininkai buvo pirmieji šaukimai savo NBA naujokų biržoje: S.O'Neale'as – 1992 metais, A.Iversonas – 1996 metais, o Y.Mingas – 2002 metais.

Kiti į Šlovės muziejų patekę krepšininkai: Jerry Reinsdorfas, Sheryl Swoopes, Tomas Izzo, Zelmo Beatty, Darellas Garretstonas, John McLendon, Cumberland Posey.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius