Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 23

NBA sudrebino įspūdingi mainai: „Celtics“ už Kyrie Irvingą atidavė Isaiah Thomasą

NBA sudrebino įspūdingiausi šio sezono ir vieni įspūdingiausių istorijoje mainų. „Cleveland Cavaliers“ ekipą palikti panoręs Kyrie Irvingas išsiųstas į „Boston Celtics“ klubą už pastarųjų lyderį Isaiah Thomasą.
Kyrie Irvingas ir Isaiah Thomasas
Kyrie Irvingas ir Isaiah Thomasas

ESPN praneša, kad tai pirmieji mainai NBA istorijoje, kai komandas pakeičia krepšininkai, prieš tai sezone žaidę NBA finale arba konferencijos finaluose. Taip pat pirmą kartą keičiamasi krepšininkais, kurie praėjusiame sezone abu rinko po 25 taškus ir daugiau.

„Celtics“ ekipa už K.Irvingą į „Cavs“ išsiunčia ne tik I.Thomasą, bet ir Jae Crawderį, Ante Žižičių bei 2018 m. NBA naujokų biržos pirmojo rato šaukimą, kurį buvo gavusi iš „Brooklyn Nets“.

„Kyrie yra vienas geriausių taškų pelnytojų visoje NBA. Jis tai įrodė aukščiausiame lygyje, žaisdamas NBA finaluose. Jis tapo NBA čempionu, olimpiniu čempionu, keturis kartus žaidė Visų žvaigždžių rungtynėse. Jo geriausi metai vis dar ateityje“, – sakė „Celtics“ krepšinio operacijų prezidentas Danny Ainge'as.

28 metų 175 cm ūgio I.Thomasas praėjusį sezoną rinko po 28,9 taško (38 proc. trit.), 5,9 rezultatyvaus perdavimo ir 2,7 atkovoto kamuolio per rungtynes. Tai buvo rezultatyviausias sezonas įžaidėjo karjeroje.

25 metų 191 cm ūgio K.Irvingas rinko po 25,2 taško (40 proc. trit.), 3,2 atkovoto kamuolio ir 5,8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Tai taip pat buvo rezultatyviausias žaidėjo karjeros sezonas.

Įveikti „Cavaliers“ ekipą Rytuose ir žaisti NBA superfinale svajojantis „Celtics“ klubas šią vasarą jau prisiviliojo buvusį „Utah Jazz“ lyderį Gordoną Haywardą.

Welcome to #Boston, @kyrieirving!

A post shared by Boston Celtics (@celtics) on

K.Irvingas su „Cavs“ turėjo dar trejus metus galiosiančią sutartį, pagal kurią uždirbs 60 mln. JAV dolerių. Po dvejų metų jis sutartį galės nutraukti. I.Thomaso sutartis galios dar vieną sezoną, ir krepšininkas yra sakęs, kad norės didžiausios vertės sutarties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius