Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 12

NBA žvaigždė Dwyane'as Wade'as drąsiai prabilo, kaip jo sūnus virto „ja“

Buvęs NBA krepšininkas Dwyane'as Wade'as atvirai papasakojo, kaip jaučiasi pats ir jo 12-metis vaikas, gimęs Zionu, bet vieną dieną paprašęs tėvų pasikalbėti ir nuo šiol vadinti Zaya.
Dwane'as Wade'as
Dwane'as Wade'as su savo vaiku Zaya. / „Scanpix“ nuotr.

Per Ellen DeGeneres laidą buvęs NBA klubo „Miami Heat“ krepšininkas tvirtino pats tampantis geresniu tėvu ir žmogumi savo vaiko dėka.

„Aš stebėjau savo sūnų nuo pirmos jo gimimo dienos ir mačiau, kaip jis virto ja, – pasakojo 37 metų krepšininkas, pernai baigęs savo karjerą. – Ir tai nepakeitė mano meilės. Mano atsakomybės nepasikeitė.

Visa, ką turiu padaryti, pats tapti išmintingesniu ir daugiau save lavinti. Tokia mano pareiga“, – sakė D.Wade'as.

Iš viso jis augina penkis vaikus: greta 12-metės Zayos dar yra 13 mėnesių Kaavia James, šešerių metų Xavieras Zechariahas, 18-os metų Zaire'as Blessing Dwayne'as bei įsūnytas sesers vaikas 18-metis Dahveonas Morrisas.

D.Wade'as didžiuojasi jais visais ir teigė, kad vaikai įkvepia jį patį.

„Pirmiausia, kalbant apie stiprumą ir tvirtumą, tai mano 12-metė šių savybių turi daugiau nei aš, – sakė triskart buvęs NBA čempionas. – Iš vaikų galima daug išmokti.“

D.Wade'as sakė, jog jis su žmona Gabrielle Union daug kalbasi ir stengiasi įsiklausyti į savo vaikus. Jų balsas šeimoje reiškia labai daug.

„Mes norime, kad jie jaustųsi tvirtai šiame pasaulyje. Toks mūsų tikslas. Kad jie suvoktų, jog gali būti kuo nori ir kokie nori“, – sakė D.Wade'as pridūręs, kad kalbasi ne tik apie lytį, bet ir rasę.

Jis pasakojo, jog vertėjo pasigilinti į save ir pasiruošti galimoms neigiamoms reakcijoms iš aplinkos.

„Aš ir mano žmona apie tai daug kalbėjomės. Mes žinojome, kad mūsų vaikas (Zionas) nebuvo toks berniukiškas kaip Zaire'as (šis 18-metis laikomas perspektyviu krepšinio talentu).

Turėjau pažiūrėti į save veidrodyje ir pasakyti sau: „Kas, jei tavo sūnus grįš namo ir praneš, kad yra gėjus? Kaip tu tai priimsi? Juk tai ne apie jį. Jis žino, kas jis yra. Tai apie tave. Kas esi tu?“

„Scanpix“ nuotr./Dwane'as Wade'as
„Scanpix“ nuotr./Dwane'as Wade'as

D.Wade'as teigė, sulaukęs negatyvios reakcijos, kai kiek anksčiau išplatino nuotrauką, kurioje Zionas apsirengęs suknele ir pasipuošęs ilgais dažytais nagais per Padėkos dienos šventę.

„Mačiau kai kuriuos komentarus po mūsų šeimos nuotrauka, - pareiškė D.Wade'as, žaidęs NBA šešiolika metų, o su JAV rinktine laimėjęs olimpinius aukso ir bronzos medalius. - Kvailumas yra dalis pasaulio, kuriame mes gyvename – aš tai suvokiu. Tačiau yra svarbesnis dalykas – aš buvau pasirinktas, kad rūpinčiausi savo šeima, o ne jūs visi. Tad mes ir toliau būsime savimi, palaikysime vienas kitą su pagarba, meile ir šypsena.“

D.Wade'as tvirtino jaučiantis atsakomybę kalbėti viešai, nes „ne visi žmonės turi tokią pat balso galią kaip aš.“

„Visi žmonės, pažiūrėkite į save. Suvokite, kas esate, – kalbėjo D.Wade'as. – Tai ne jūs nusprendžiate: „gimei toks, tai turi būti toks. Gyvenimas yra kitoks, žmogau.“

Viešą įrašą „Twitter“ kanale išplatino ir D.Wade'o žmona, pristačiusi Zayą.

„Koks tikslas gyventi šioje žemėje, jei turi stengtis būti tuo, kuo nesu?“ – sakė Zaya.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius