Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 19

Nebe brolio šešėlyje: kaip NBA sekasi Stepheno Curry broliui Sethui

Sethas Curry jau nuo pat patekimo į NBA buvo tapatinamas su savo broliu, kuris du kartus iš eilės tapo lygos MVP bei čempionu 2015-aisiais. Tačiau šį sezoną „Mavericks“ gynėjas demonstruoja, kad jo nederėtų maišyti su snaiperiu iš Ouklando. Sethas kas mėnesį gerina savo žaidimą ir nori būti žinomas už tai, kaip žaidžia jis pats.
Sethas Curry ir Stephenas Curry
Sethas Curry ir Stephenas Curry / „Scanpix“ nuotr.

Prieš vienerius metus, kovo 27-ąją, S.Curry padėjo „Kings“ iškovoti pergalę, o už jo nugaros buvęs DeMarcusas Cousinsas negalėjo atsidžiaugti savo tuometiniu kolega:

„Šioje lygoje praleisi labai daug laiko! Prisimink tai!“

Praėjus vieneriems metams S.Curry turi sutartį su „Mavericks“ šiam ir kitam sezonui ir yra viena priežasčių, kodėl Dalaso klubui pavyko savo sezoną apversti aukštyn kojomis.

„Mavs“ reguliariajame sezone startavo iškovoję vos 3 pergales per 17 rungtynių, tačiau, vos tik S.Curry tapo startinio penketo nariu, viskas pasikeitė. Sunku patikėti, tačiau Dalaso klubas vis dar kaunasi dėl vietos atkrintamosiose.

S.Curry savo šanso sulaukė dėl buvusio kolegos Andrew Boguto traumos. Vyriausiasis treneris Rickas Carlisle'as nusprendė, jog rizikuos ir žais mažu penketu, todėl gynėjas gavo šansą žaisti su pagrindinės rotacijos krepšininkais.

„Scanpix“ nuotr./Sethas Curry ir Rickas Carlisle'as
„Scanpix“ nuotr./Sethas Curry ir Rickas Carlisle'as

Nuo gruodžio mėnesio S.Curry nuolat gerina savo rezultatyvumą, o šiemet pelno po 12,7 taško bei iš toli atakuoja net 43 proc. taiklumu. Tai penktas geriausias rezultatas lygoje bei geresnis nei brolio Stepheno, kurio taiklumas šiemet nesiekia nė 40 proc.

„Kiekvieną kartą, kai žengiu į aikštę, jaučiuosi vis geriau, – pasakojo Sethas. – Treneriai man labai padėjo ne tik būti rezultatyviam, tačiau ir kurti žaidimą. Aikštėje labai gerai leidžiu laiką.“

S.Curry kiekvienais metais gerina savo žaidimą ir po truputėlį pradeda lysti iš savo brolio šešėlio. Jis jau yra atpažįstamas kaip visai kitas krepšininkas, pradėjo kurti verslą, organizuoti vaikų stovyklas bei padeda visuomeniniuose darbuose.

Spindėti aikštėje jam labiausiai padėjo asmeninis treneris Stephene'as, kuris su juo dirbo ne vieną vasarą: „Žinojau, kad jis bus NBA žaidėjas. Nors jis buvo kiek per liesas, tačiau pataikė vieną metimą po kito.“

Universitete S.Curry žibėjo jau nuo pat savo pirmųjų metų, tačiau būdamas nedidelio ūgio dažnai buvo pastumiamas į įžaidėjo poziciją. Tai reiškė, kad krepšininkas privalo išmokti geriau varytis kamuolį bei kurti žaidimą.

„Buvau susitelkęs į atakų organizavimą, nes NBA tokio ūgio krepšininkai atlieka būtent tokias pareigas“, – pasakojo Sethas.

„Scanpix“ nuotr./Sethas Curry ir Stephenas Curry
„Scanpix“ nuotr./Sethas Curry ir Stephenas Curry

188 centimetrų žaidėjas su Stephene'u dirbo nuo 2014-ųjų vasaros, o kasmet treniruotės vis intensyvėjo. Dažnai šis treneris į draugiją pasikviesdavo ir nemažai savo mokinių, nes taip pat dirbo ir universitete. Jie padėjo sukurti įvairias situacijas aikštėje, iš kurių S.Curry galėjo mokytis.

Praėjusį sezoną S.Curry „Kings“ gretose baigė su 15,2 taškų vidurkiu vienuolikoje rungtynių, kurias pradėjo starto penkete. Įdomu tai, kad toje ekipoje jis buvo ne tik metikas, bet ir vienas geriausiai besiginančių krepšininkų.

„Šiuo metu Dalase jis yra puikioje sistemoje su nuostabiais treneriais, – teigė vienas NBA skautų. – Viskas tvarkinga ir su tikslu. Krepšininkai nedaro bet ko. Jie atlieka derinius.“

S.Curry R.Carlisle'ui įrodinėja, kad yra ne tik metikas, bet ir puikus atakų organizatorius. Strategas visą savo karjerą mėgo labiau patyrusius krepšininkus, todėl naujasis „Mavericks“ ginklas turėtų spindėti ir ateityje.

„Jis tuoj pakils į kitą lygį ir bus vienas geriausių įžaidėjų visoje NBA, – teigė Stephene'as, kuris dirbo su tokiomis žvaigždėmis kaip Chrisas Paulas, Avery Bradley bei DeMaras DeRozanas. – Jis nėra panašus į nieką. Jis kuria savo stilių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius