Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 17

Nuo herojaus iki suolo šildytojo: kodėl nebežaidžia Mindaugas Kuzminskas?

Sausio pradžioje Mindaugas Kuzminskas rinko vid. 13,4 taško, įsirašė du pirmuosius pasirodymus starto penkete savo karjeroje NBA ir Niujorko žurnalistus įkvėpė kurti „EuroKnicks“ istoriją. Tačiau jau trečiosiose rungtynėse lietuvio nebematome žaidžiant „New York Knicks“. Kur Kuzia?
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Trenerio sprendimas“ – įrašyta protokole po visų tų trejų „Knicks“ rungtynių, kuriose M.Kuzminskas buvo registruotas mačui, bet nepakeltas nuo suolo. Apie kokią nors traumą – jokių užuominų.

Vasarį jis pradėjo rungtyniaudamas vid. 18,8 minutės – daugiau rungtyniavo tik sausį (vid. 20 min.), kai ankstesniais mėnesiais žaidimo laikas buvo beveik perpus mažesnis.

M.Kuzminskas per 4 vasario rungtynes rinko vid. 6,3 taško, o tai taip pat yra antras rezultatas per keturis NBA mėnesius.

Kita vertus, „Knicks“ pralaimėjo 3 iš 4 tų rungtynių, o M.Kuzminsko tritaškių pataikymas buvo prasčiausias per debiutinį sezoną NBA – vasarį tikslą pasiekė tik 2 tritaškiai iš 12 (16,7 proc.).

Su M.Kuzminsku aikštėje vasarį per 4 rungtynes „Knicks“ per 100 atakų rinko vid. tik 84,6 taško, kai praleisdavo vid. 113,9.

Nežinia, ar tai nuovargis, ar stabilumo trūkumas neįprastomis sąlygomis, bet M.Kuzminsko tritaškių pataikymas reguliariai krinta kiekvieną mėnesį. 27-erių puolėjas tritaškius lapkritį metė 42,3 proc. tikslumu, gruodį – 32 proc., sausį – 29,6 proc., o šį mėnesį turime 16,7 proc. pataikymą.

Kitaip tariant, M.Kuzminskas – duobelėje, kurios ypač būdingos NBA debiutantams, neįpratusiems tokiu tempu žaisti tiek daug rungtynių. Beje, nuovargis – fizinis ir psichologinis, pirmiausia būtent ir atsispindi pataikymo procente.

Tai galėjo būti vienos iš kelių priežasčių, kodėl dabar Mindaugo nebematome aikštėje.

Kad M.Kuzminsko nebematome „Knicks“ rungtynėse, prisidėjo ir tai, kad pirmą kartą nuo sausio 15-osios į rikiuotę grįžo Lance'as Thomasas – pagrindinis M.Kuzminsko konkurentas dėl minučių ant „Knicks“ atsarginių suolo.

Konkurento sugrįžimas

„Scanpix“ nuotr./Lance'as Thomasas
„Scanpix“ nuotr./Lance'as Thomasas

„Lance'as visada į žaidimą įneša gynybos. Galbūt todėl be jo mes gynėmės taip prastai“, – svarstė latvis Kristapas Porzingis.

„Jo agresija gynyboje padeda kitiems vyrukams, – tikino treneris Jeffas Hornacekas. – Jis gynyboje yra pavyzdys kitiems.“

Per tas 13 rungtynių be L.Thomaso „Knicks“ praleisdavo vid. 111,3 taško.

Pastarųjų 6 pralaimėjimų iš 7 rungtynių statistika buvo pribloškianti – „Knicks“ per šią atkarpą praleido vid. net 120,5 taško.

Kai L.Thomasas sugrįžo į rikiuotę, per dvejas rungtynes „Knicks“ praleido vid. 103 taškus ir tik 90 leido įmesti „San Antonio Spurs“, o Niujorko klubas sensacingai laimėjo 94:90. Beje, 90 praleistų taškų buvo trečias geriausias „Knicks“ gynybos pasiekimas šį sezoną.

„Intensyvumas gynyboje, komunikavimas ginantis, ypač – greitajame varžovų puolime, žaidime du prieš du, gynyba prieš varžovų lyderį. Manau, kol manęs nebuvo, to trūko mūsų gynybai. Nekantrauju, kada galėsiu tai sugrąžinti komandai“, – dar prieš sugrįžimą po 14 praleistų rungtynių sakė L.Thomasas.

Pasitikėjimas savimi didžiulis, nors L.Thomaso statistika tuo pasitikėjimu nespinduliuoja. Su L.Thomasu aikštėje per 100 atakų (NBA statistikos atskaitos taškas, suvienodinantis visų žaidėjų indėlį) „Knicks“ šį sezoną praleidžia vid. 115,8 taško. Palyginimui, su M.Kuzminsku aikštėje per 100 atakų Niujorko gynyba praleidžia vid. 113,5 taško. Tai rodo, kad „Knicks“ su dėl gynybos kritikuojamu lietuviu, o ne su „gynybos specialistu“ pramintu L.Thomasu šį sezoną ginasi geriau.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony ir Jeffas Hornacekas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony ir Jeffas Hornacekas

O didžiausias skirtumas tarp šių žaidėjų matyti puolime, kur su L.Thomasu aikštėje „Knicks“ per 100 atakų pelno tik 100,2 taško (prasčiausias rodiklis komandoje), kai su M.Kuzminsku rezultatyvumas kyla iki 107 taškų.

Kita vertus, J.Hornacekas mato, kad M.Kuzminskas duobėje. Su juo aikštėje vasarį per 4 rungtynes „Knicks“ per 100 atakų rinko vid. tik 84,6 taško, kai praleisdavo vid. 113,9.

Matydamas, kad M.Kuzminskas nėra geros formos, J.Hornacekas pradėjo naujus ieškojimus.

Bet L.Thomaso sugrįžimas neįkvėpė „Knicks“ pergalėms, tad po NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio pertraukos galima tikėtis, kad M.Kuzminskas vėl grįš į rotaciją, o ši maža pauzelė lietuviui išeis į naudą. „Knicks“ ieškojimai tęsiasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius