Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 27

Oklahomos oro uoste nustebintas D.Sabonis: apie vestuves, NBA vasaros lygą ir svarbias pamokas

Vos tik „Oklahoma City Thunder“ krepšininkų lėktuvas nutūpė Oklahomos oro uoste, už tvoros pasigirdo spygavimas ir šūksniai „OKC! OKC!“. Buvo gerokai po vidurnakčio, o „Thunder“ komanda vos prieš keletą valandų gavo paskutinį „Houston Rockets“ kirtį ir baigė pasirodymą NBA atkrintamosiose varžybose 1-4. Tačiau „Thunder“ gerbėjai įvertino komandos persitvarkymo sezoną. Įvertintas buvo ir Domantas Sabonis.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / NBA.com/thunder nuotr.

„Kai tik rungtynės baigėsi, supratome – viskas negali taip baigtis. Varom į oro uostą!“ – pasakojo užsivedusi „Thunder“ sirgalė.

„Tai ne šiaip komanda, kurios rungtynes kartais pasižiūri per televizorių. Tai kaip šeimos dalis“, – užsimaukšlinęs žieminę „Thunder“ kepurę tikino vienas gerbėjas, nors aplinkui dauguma vilkėjo marškinėlius su trumpomis rankovėmis.

Sirgaliai fotografavo ir filmavo iš lėktuvo išlipančius krepšininkus, tarp kurių buvo ir lietuvis.

20-metis to dar nebuvo matęs, todėl atrodė pasimetęs iš susižavėjimo. Kaip ir komandos draugai, lietuvis išsitraukė telefoną ir filmavo šimtus „Thunder“ pasitikusių gerbėjų, vėliau šia istorija dalijosi su „Instagram“ sekėjais.

Kai kurie iš sirgalių šalia oro uosto užsibuvo iki 3 valandos nakties.

„Supratome, kad jiems sunkus metas. Tiesiog norėjome juos pralinksminti“, – teigė aistruolis.

„Vienybė ir palaikymas. Nesvarbu, kaip jums seksis, mes būsime su jumis“, – antrino kita gerbėja.

Žais vasaros lygoje

D.Sabonis išgirdo gerų žodžių ne tik iš sirgalių. Šviesia jo ateitimi Oklahomoje tiki visa „Thunder“ organizacija.

ESPN informaciją, kad D.Sabonis galėtų tapti rimta paspirtimi R.Westbrookui „Thunder“ ateities planuose, patvirtino treneris Billy Donovanas.

„Aš tvirtai jaučiu, kad jis bus stiprus faktorius šiai komandai einant į priekį“, – galutinėje sezono spaudos konferencijoje sakė specialistas.

Sezonas buvo geras. Taip, jis buvo banguotas, bet manau, kad daug ko išmokau. Dabar esu geresnis žaidėjas.

D.Sabonis debiutinį sezoną NBA per 20 minučių rinko vid. 5,9 taško, atkovojo 3,6 kamuolio ir atliko po 1 rezultatyvų perdavimą.

Kad taptų didesne paspirtimi R.Westbrookui, „Thunder“ komandai kitą sezoną reikės didesnių lietuvio skaičių. Todėl D.Sabonis patvirtino, jog dalyvaus NBA vasaros lygoje, kad dar geriau pritaptų stipriausioje krepšinio lygoje.

Ši nesikirs su jo vasaros planais Lietuvos rinktinėje. Las Vegase NBA naujokai, jauni, mažai patyrę ar vietos lygoje neturintys krepšininkai rinksis liepos 7–17 dienomis. O į pirmąją stovyklą Palangoje nacionalinė komanda rinksis liepos 20-ąją.

Pernai NBA vasaros lygoje D.Sabonis nedalyvavo todėl, kad plušėjo Lietuvos rinktinėje prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tąkart ruoštis turnyrui krepšininkai pradėjo mėnesiu anksčiau nei artėjančią vasarą.

Šiemet Domanto vasara jau kruopščiai suplanuota. Nors grįžęs namo ketina nemažai laiko praleisti su šeimyna, daug laiko atostogoms jis neturės – numatyta daug individualių pratybų su „Thunder“ treneriais.

Birželį, kaip atskleidė pats D.Sabonis, laukia brolio vestuvės. Vėliau – išvyka į Ameriką ir NBA vasaros lyga. O galiausiai – Lietuvos rinktinė ir Europos čempionatas.

„Sezonas buvo geras. Taip, jis buvo banguotas, bet manau, kad daug ko išmokau: ir iš trenerių, ir žaidėjų, pačios organizacijos. Manau, kad dabar esu geresnis žaidėjas“, – debiutą NBA įvertino Saboniukas.

Didžiulis komandos palaikymas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas ir Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas ir Domantas Sabonis

Puolėjas pasakojo, kad didžiausias iššūkis jam buvo kiekvieną vakarą ruoštis žaisti prieš vis kitą labai gerą varžovą.

Pasak 211 cm ūgio krepšininko, įgytos pamokos pravers jam geriau pasirodyti kitą sezoną.

Ir nenustebkite, jei D.Sabonio arsenale išvysite naujų ginklų.

Juk niekas nesitikėjo, kad debiutiniais metais lietuvis išmes net 159 tritaškius (pataikys 51 – 32,1 proc.), kai NCAA per du sezonus mesti tritaškį buvo pabandęs vos 14 kartų.

Tik kai taikiklis nusimušė, Domantą vis dažniau matėme besistumdantį baudos aikštelėje.

Žinojau, kad jei noriu žaisti NBA, turiu pataikyti iš tolimesnių distancijų. Todėl labai daug ir sunkiai dirbau prieš sezoną.

Puolėjas viską paaiškino: „Žinojau, kad jei noriu žaisti NBA, turiu pataikyti iš tolimesnių distancijų. Todėl labai daug ir sunkiai dirbau prieš sezoną. O svarbiausia, kad Oklahomoje sulaukiau labai daug palaikymo tiek iš trenerių, tiek iš komandos draugų. Jie visi mane ragino mesti tritaškius, nenusiminti ir nesustoti, jei nesiseka, eiti į priekį.

Taip jau išėjo, kad vėliau komandos pradėjo naudoti mano pranašumus baudos aikštelėje prieš tam parankius priešininkus. Kai pamatė, kad ten man gerai sekasi, treneriai daugiau patikėjo man žaisti po krepšiu.“

D.Sabonis pripažįsta antroje sezono pusėje kiek strigęs, nors tikrai nenusiminė praradęs vietą starto penkete. Jame, beje, visų nuostabai Saboniukas sužaidė net 66 rungtynes.

„Tikrai nenusivyliau. Tiesiog toliau bandžiau daryti viską, kad kuo labiau padėčiau komandai. Būčiau pasiruošęs tą daryti, kai tik treneris ištars mano pavardę.

Treneriai sakė būti kantriam. Kad tai buvo pirmieji mano metai. O dabar reikia toliau sunkiai dirbti, išlikti pozityviam ir viskas ateis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius