Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 25

Pasiruošimas naujokų biržai: kuriems NBA klubams verta tyčia prisirinkti pralaimėjimų

NBA treniruočių stovyklos prasidės jau kitą savaitę, o daugelis komandų vis dar į artėjančius metus žvelgia itin pozityviai ir tikisi nuversti kalnus, nepaisydamos „skylėtų“ sudėčių. „Sports Illustrated“ pateikė sąrašą ekipų, kurios turėtų specialiai rinkti pralaimėjimus artėjančiame sezone, nes tai šiuo metu būtų naudingiausia jų klubo ateičiai.
Kristapas Porzingis
Kristapas Porzingis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

Pralaimėti tik tuomet, jei reikalai bus išties prasti: „Rockets“ ir „Wizards“. Abi komandos turi priežasčių į ateitį žvelgti pozityviai ir galvoti, kad praėjusio sezono scenarijus jiems dar kartą nepasikartos. Hjustono klubas iš esmės atnaujino savo sudėtį, o Vašingtono komanda tikėsis, kad Bradley Bealas išliks sveikas.

Tačiau reikalams suprastėjus reikėtų griebti šiaudą ir bandyti pralaimėti. Tuomet 2017 metų vasarą bus galimybė pasistiprinti puikiu jaunu talentu.

Privalo rinkti pralaimėjimus, bet negali: „Nets“ ir „Kings“. Bruklino klubas bet kokiu atveju liks paskutinėje vietoje visoje lygoje, o Sakramento ekipa taip pat turėtų vilktis Vakarų konferencijos dugne. Vienintelė bėda – abi ekipos savo naujokų šaukimus yra išmainiusios į kitas komandas.

Metas nustoti pralaimėti: „Lakers“ ir „Suns“. Fynikso klubas turi pakankamai talento ir jaunų žaidėjų, jog bandytų iškovoti pergales (Ericas Bledsoe, Brandonas Knightas, Devinas Bookeris, Draganas Benderis, Alexas Lenas).

„Lakers“ situacija kiek kitokia, nes Los Andželo ekipa turi gerokai mažiau patyrusių ir patikimų veteranų. Tačiau Luke'ui Waltonui po tiek nuviliančių sezonų, Kalifornijoje reikėtų skiepyti nugalėtojų mentalitetą, todėl metas stengtis ir kovoti.

Tačiau metas pakalbėti apie tas komandas, kurioms būtina pralaimėti ir keliauti į NBA naujokų biržą.

„Chicago Bulls“

USA Today Sports/Dwyane'as Wade'as
USA Today Sports/Dwyane'as Wade'as

„Bulls“ visą vasarą yra kritikuojama, nes neįmanoma, kad Dwyane'as Wade'as, Rajonas Rondo ir Jimmy Butleris sugebės naudingai egzistuoti viename klube.

Iš kitos pusės, juos šiuo metu visi nuvertina, todėl jie gali ir nustebinti. Čikagoje minėtosioms NBA žvaigždėms padės Nikola Mirotičius, Robinas Lopezas bei Taj Gibsonas.

J.Butleris yra žvaigždė, R.Rondo bandys atgauti savo įvaizdį šioje lygoje, o D.Wade'as kritikus tildo jau aibę metų.

Pagal patį optimistiškiausią scenarijų „Bulls“ gali tapti šeštąja komanda Rytų konferencijoje, o tai greičiausiai reikštų pasitraukimą jau pirmame atkrintamųjų varžybų etape.

Tačiau gerokai realesnis variantas, kad kažkuriuos žaidėjus kamuos traumos, o tai reikš vidutinioko statusą, kuriuo būti NBA tiesiog neapsimoka. „Bulls“ reikia pralaimėti ir lėkti į naujokų biržą, mainyti J.Butlerį arba kažkokiu būdu gauti tokį krepšininką kaip DeMarcusas Cousinsas.

„Dallas Mavericks“

„Scanpix“/AP nuotr./Tysonas Chandleris ir Dirkas Nowitzki
„Scanpix“/AP nuotr./Tysonas Chandleris ir Dirkas Nowitzki

Norint, kad „Mavs“ staiga pradėtų atiduoti pergales reikėtų treneriui Rickui Carlisle'ui į gėrimus visą sezoną pilti migdomųjų. Jis niekuomet nesutiktų tokiai strategijai, o Dalaso klubas jau 15 metų, kad ir kokia būtų jo sudėtis, kovoja tik dėl aukščiausių tikslų.

„Mavericks“ vasarą permokėjo Harrisonui Barnesui, o tai panašus variantas kaip ir praėjusių metų Wesley Matthewso sutartis. Treneris ir vėl bandys iš jų nulipdyti padorią ekipą, tačiau ji neturėtų tapti rimta jėga Vakaruose.

Žinoma, rinktis pralaimėjimus Dalaso klubui būtų labai sunku vien dėl Dirko Nowitzki. Daugelis kritikuotų tokį „Mavs“ vadovų bei trenerių ėjimą, nes tuomet būtų paaukoti paskutiniai vokiečio karjeros metai.

Tačiau metas nustoti taip kalbėti, nes D.Nowitzki uždirbs 25 mln. JAV dolerių per metus, o juo Markas Cubanas pasirūpins iki pat gyvenimo pabaigos. Metas šią komandą išardyti ir pradėti viską nuo pradžių. Puolėjas supras, jis nėra mažas vaikas. Tai bus naudinga šios komandos ateičiai.

„Warriors“ šiuo metu valdo Vakarų konferenciją ir bent jau dvejus metus niekas nesikeis. Todėl tai pats tinkamiausias metas pralaimėti ir keliauti rinktis naujokų.

„New York Knicks“

„Scanpix“ nuotr./Courtney Lee, Joakimas Noah ir Brandonas Jenningsas
„Scanpix“ nuotr./Courtney Lee, Joakimas Noah ir Brandonas Jenningsas

2017 vasarą NBA naujokų birža turėtų būti dvigubai geresnė nei šiemet, todėl į ją patekti turėtų pabandyti ir „Knicks“.

Jiems šis planas jau pavyko, kai Niujorkas ketvirtuoju šaukimu pasirinko Kristapą Porzingį. Tai yra „Knicks“ ateities žaidėjas, kuris gali puikiai apginti baudos aikštelę, pataikyti iš toli, o jo potencialas – milžiniškas.

Todėl Niujorko ekipos gerbėjai turėtų sirgti už prastą startą reguliariojo sezono pradžioje bei Carmelo Anthony mainus įpusėjus krepšinio metams. „Knicks“ reikia pagalbos iš jaunų komandos žaidėjų, todėl pamirškite atkrintamąsias.

Derrickas Rose'as mėtys po 25 metimus per rungtynes, Jeffo Hornaceko gynyba leis varžovams sumesti po 110 taškų, o tai nieko gero nežada. Metas pralaimėti ir žengti žingsnį į priekį.

„Miami Heat“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Chrisas Boshas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Chrisas Boshas

Kalbant apie realų scenarijų, „Knicks“ kovos, tačiau vis tiek Rytuose užims labai žemą vietą, „Mavericks“ bus per daug pasipūtę pralaimėti, „Bulls“ talento pagalba taip pat pasirodys neblogai, tačiau kas nutiks su „Heat“?

Slaptą planą nuolat turintis Patas Riley? 100 mln. JAV dolerių sutartį pagaliau gavęs Hassanas Whiteside'as? Nuolat nuviliantis Goranas Dragičius? Dėl sveikatos problemų sezono nebaigiantis Chrisas Boshas? Žinoma Justice'as Winslow labai talentingas, tačiau jam dar metų metus reikia tobulėti.

Majamiui laikas pralaimėti.

Patas Riley ne kartą yra sakęs, kad niekuomet nesirinks metai iš metų pralaimėti dėl komandos ateities, tačiau kas sakė, kad tai reikia daryti metų metus?

Patys „Heat“ po titulo 2006 metais, praėjus keliems sezonams iškovojo 15 pergalių ir patyrė 67 pralaimėjimus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Goranas Dragičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Goranas Dragičius

Komandos, kurioms naudinga rinkti pralaimėjimus yra tos, kurioms reikia mažai iki NBA viršūnės. Tai ekipos, kurios turi savo sudėtyje žvaigždę, gerą atmosferą, tvarkingą sistemą bei jaunų talentų.

Taip padarė „Spurs“ 1997 metais, „Celtics“ 2008-aisiais bei „Warriors“ 2012 metais. „Sonics“ specialiai pralaimėjo, kai savo sudėtyje turėjo Keviną Durantą, todėl dabar tai metas būtų padaryti „Heat“.

H.Whiteside'as turėtų būti puiki dėlionės detalė ateičiai, tačiau jis tikrai negali būti pagrindine ekipos žvaigžde. Tą patį galima pasakyti ir apie G.Dragičių. Gali būti, kad C.Boshas daugiau reguliariai nerungtyniaus, o „Heat“ savo 2018 metų šaukimą yra išmainiusi Fyniksui.

D.Wade'as išvyko, todėl metas lipdyti komandą iš naujo. Jiems reikia naujokų biržoje pasikviesti gynėją, kuris galės tobulėti šalia 20-mečio Justice Winslow. Arba tai bus tiesiog dar keletas dalykų, kurie bus labai naudingi mainuose, kuriais bus siekiama į Floridą prisivilioti superžvaigždę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius