-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 01

Paulas George'as Oklahomoje: ar „Thunder“ turi šansą rimtai pakovoti Vakaruose?

Praėjusią naktį lyg perkūnas iš giedro dangaus pasirodė žinia, jog „Indiana Pacers“ lyderis Paulas George'as yra išmainomas į „Oklahoma City Thunder“, o tai reiškia, jog pastarajame klube nuo šiol yra vienas geriausių gynėjų duetų visoje NBA. Tačiau ar tai reiškia, jog buvęs Domanto Sabonio klubas turi šansų pasikauti su elitiniais konferencijos klubais?
Paulas George'as
Paulas George'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sandėris

„Thunder“ gauna: Paulą George'ą.

„Pacers“ gauna: Domantą Sabonį ir Victorą Oladipo.

„Thunder“

„Scanpix“/AP nuotr./Paulas George'as
„Scanpix“/AP nuotr./Paulas George'as

Teoriškai tai turėtų būti labai rizikingi mainai „Thunder“ klubui, tačiau paaukota buvo nelabai daug, todėl tokios progos praleisti galima nebuvo. Blogiausiu atveju P.George'as taps laisvuoju agentu ir paliks Oklahomą kitą vasarą, tačiau dėl to bus daugiau pinigų algų kepurėje.

ESPN šiuos mainus „Thunder“ ekipai vertina dešimtuku. Įdomu tai, jog P.George'as artėjantį sezoną uždirbs 4 mln. JAV dolerių mažiau nei būtų gavęs V.Oladipo, o jiems tai padės išvengti prabangos mokesčio. Šiuo metu generaliniam vadybininkui Samui Presti liko dar apie 7-8 mln. iki šios finansiškai labai nuostolingos ribos.

Kokia gera yra artėjančio sezono „Thunder“? Visų pirma, ji tikrai nėra tokia gera, kaip 2012-ųjų sudėtis, kuri atvedė Oklahomos komandą į NBA superfinalą. Reikia pripažinti, jog P.George'as yra puikus, bet Kevinui Durantui tikrai neprilygsta.

Didelė skylė atsivėrė sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, o vis dar be kontrakto yra Taj Gibsonas. Dabartiniai vyriausiojo trenerio Billy Donovano variantai yra Jerami Grantas, Joshas Huestis arba Dougas McDermottas. Tiesa, galbūt pats P.George'as gali rungtyniauti arčiau krepšio arba į šią poziciją pasislinks Enesas Kanteris.

Galų gale šie mainai tikrai sustiprino „Thunder“ ekipą, kuri turėtų būti viena geriausių komandų Vakarų konferencijoje. Tiesa, neabejotinais favoritais ir toliau lieka „Warriors“, laipteliu žemiau yra „Spurs“ ir „Rockets“, o Oklahomos klubas priklauso vadinamajam trečiajam sluoksniui. Kartu su jais yra ir tarpsezoniu sustiprėję „Timberwolves“.

„Pacers“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Victoras Oladipo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Victoras Oladipo

ESPN šiuo mainus Indianai vertina šešetu, nes už savo lyderį galima buvo gauti daugiau. Žinoma, pats krepšininkas perspėjo klubo vadovybę, jog kitais metais tikriausiai sutarties nepratęs, tačiau jo paslaugų bent jau metams norėjo nemažai komandų.

Pradėkime nuo V.Oladipo. Jis yra visai patikimas krepšininkas, o gerų atakuojančių gynėjų lygoje tikrai nėra daug. Kontraktą su „Pacers“ jis turės dar ketverius metus, o kiekvienais metais uždirbs po 21 mln. JAV dolerių. Tiesa, žaidėjas vis dar susiduria su sunkumais stabiliai atakuojant iš toli.

V.Oladipo dar tik 25-eri, o gynyboje jis dirba geriau nei vidutiniškai. Praėjusiais metais jis buvo Russello Westbrooko šešėlyje, todėl savo žaidimą visu gražumu galės pademonstruoti jau netrukus.

Į Indianą keliaujančio D.Sabonio situacija primena „Timberwolves“ mainus. Jų vilčių nepateisino Krisas Dunnas, todėl jie įžaidėją išsiuntę į Čikagą už „Bulls“ komandos žvaigždę. Pagal išplėstinę statistiką lietuvis nebuvo labai efektyvus, o jo indėlis į komandos pergales buvo trečias blogiausias visoje NBA. Jis lenkė tik Brandoną Ingramą ir Isaiah Whiteheadą.

Yra tikimybė, jog „Thunder“ D.Sabonį išnaudojo neteisingai. Oklahomos ekipoje trūko snaiperių, todėl lietuvis nuolat turėjo savo laiką leisti prie tritaškio žymos ir retai verždavosi po krepšiu ar žaisdavo nugara. Ne veltui jis metė vos du baudų metimus per pirmąsias savo 26 rungtynes NBA.

Žaisdamas su Mylesu Turneriu Indianoje D.Sabonis turėtų gauti galimybę žaisti nugara, o tai buvo vienas pagrindinių jo „arkliukų“ universitete. Tiesa, krepšininkas iš Lietuvos kol kas per daug pasitiki savo kairiąja ranka, o žaidžiant nugara jo veiksmai tampa nuspėjami.

D.Sabonio vertė jau nebėra tokia didelė, kaip galėjo atrodyti prieš metus NBA naujokų biržoje.

„Pacers“ nesugebėjo gauti nė vieno šaukimo NBA naujokų biržoje, o tai jiems neleis savo komandos sustiprinti perspektyviu jaunu talentu kitąmet. Naujas etapas Indianoje prasideda su M.Tunerio ir V.Oladipo duetu, aplink kuriuos turėtų būti lipdoma komanda.

Gera žinia? „Pacers“ 2018-aisiais gali turėti apie 50 mln. JAV dolerių algų kepurėje, o tai jiems leis medžioti elitinius lygos krepšininkus, kurie taps laisvaisiais agentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius