-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 20

„Pelicans“ treneris teisinasi dėl D.Motiejūno, lietuvis pelnė pirmuosius taškus šį mėnesį

Pagaliau. Donatas Motiejūnas atidarė savo taškų sąskaitą kovo mėnesį. Po 10 rungtynių šį mėnesį – penkerių praleistų nepakylant nuo suolo ir penkerių gaunant minučių trupinius, puolėjas 4 taškais prisidėjo prie „New Orleans Pelicans“ pergalės prieš „Minnesota Timberwolves“ 123:109 (28:34, 20:20, 40:30, 35:25).
Donatas Motiejūnas trumpai leido atsikvėpti Anthony Davisui
Donatas Motiejūnas trumpai leido atsikvėpti Anthony Davisui / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Pelicans“ pranoko „Timberwolves“ komandą 123:109.
  • A.Davisas surinko 28 taškus ir 12 atkovotų kamuolių.
  • D.Motiejūnas pelnė pirmuosius taškus kovo mėnesį – surinko 4.
  • „Pelicans“ laimėjo 4 kartą per 5 pastarąsias rungtynes.

Per 9 pastarąsias „Pelicans“ rungtynes treneris Alvinas Gentry nekėlė D.Motiejūno nuo suolo jau 5 kartus. O ir kai žaisdavo, lietuvis gaudavo pasireikšti vid. tik 4,5 minutės.

„Sunku jam rasti minučių, – savaitgalį prisipažino Naujojo Orleano klubo vairininkas. – Kai komandoje yra toks žaidėjas kaip DeMarcusas Cousinsas ir jis neturi problemų su pražangomis, jis susižeria didžiąją dalį minučių. Kai varžovai žaidžia žemu penketu, mes naudojame Dante Cunninghamą. Todėl situacija slidi.

Tikrai nėra taip, kad nemėgtume Donato. Mums jis patinka kaip žaidėjas. Bet kartais sunku žaidėjams rasti minučių.“

Šįkart A.Gentry lietuviui surado 6 minutes – visas antrojo kėlinuko pradžioje. Vos nenutiko taip, kad „Pelicans“ komandai D-Mo pelnytų 6 taškus iš eilės, tačiau 26-erių krepšininkas prametė 2 baudos metimus, todėl liko su 4 taškais (2/3 dvit., 0/2 baud.) ir viena pražanga.

„Pelicans“ atsigauna – tai buvo ketvirtoji Naujojo Orleano komandos pergalė per 5 pastarąsias rungtynes. Ši sėkminga atkarpa išsaugojo atkrintamųjų varžybų viltį. Vakarų konferencijoje su 29 pergalėmis ir 41 pralaimėjimu „Pelicans“ užima 11 vietą ir nuo atkrintamųjų maršruto atsilieka 4 pergalėmis, iki reguliariojo sezono pabaigos likus 12 rungtynių.

Lengva nebuvo, nes „Timberwolves“ antrajame kėlinyje pirmavo 13 taškų skirtumu. Vis dėlto universalus „Pelicans“ puolimas (šeši žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių) išlaikė Naująjį Orleaną rungtynėse, o šeimininkai smogė trečiajame kėlinyje, kai pataikė net 71,4 proc. metimų (15/21) ir pirmą kartą atsidūrė priekyje.

Atkaklų ketvirtąjį kėlinį „Pelicans“ užbaigė galingu spurtu 21:10 ir pasiekė pergalę.

„Reikiamu metu vyrukai daro tinkamus sprendimus, – džiaugėsi Anthony Davisas, surinkęs 28 taškus ir atkovojęs 12 kamuolių. – Negalime laimėti, jei daugiau žaidėjų neįsitraukia į rungtynes. Turime aukoti tam tikrą metimų skaičių, kad ir kiti aikštėje jaustųsi gerai. Atrodo, kad susižaidžiame.“

Jo garsusis kolega po krepšiu DeMarcusas Cousinsas prie pergalės pridėjo 15 taškų ir 11 atkovotų kamuolių. Atsarginis gynėjas Jordanas Crawfordas pasiekė sezono rekordą – pelnė 22 taškus.

VIDEO: D.Motiejūno klubas išsaugojo atkrintamųjų varžybų viltį

Svečių rūbinėje nuotaika buvo gerokai prastesnė.

„Šiose pastarosiose išvykose žaidėme taip, lyg mums nerūpėtų, – pyko 10 taškų pelnęs ir 14 rezultatyvių perdavimų atlikęs Ricky Rubio, kurio komanda dar prieš savaitę pretendavo į atkrintamąsias varžybas. – Gėda, kad mes pažiūrėjome į tas trejas pastarąsias rungtynes (visas jas Minesota pralaimėjo – red.) taip, lyg jos mums nieko nereikštų. Tai mums buvo svarbiausios sezono rungtynės.“

„Timberwolves“ turi pergale mažiau už „Pelicans“ ir rikiuojasi dvyliktoje vietoje Vakaruose.

„Pelicans“: A.Davisas 28 (12 atk. kam.), J.Crawfordas 22, J.Holiday 21 (7 rez. perd.), D.Cousinsas 15 (11 atk. kam.), E.Moore'as 14, S.Hillas 13.

„Timberwolves“: K.Townsas 33, A.Wigginsas 25, Sh.Muhammadas 20, R.Rubio 10 (14 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius