-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 30

Philo Jacksono era baigėsi: kas toliau laukia Mindaugo Kuzminsko „Knicks“?

Pastarosiomis dienomis žiniasklaidoje mirga daugybė straipsnių apie Philo Jacksono nuveiktus darbus vadovaujant „New York Knicks“ klubui, tačiau šiai organizacijai metas judėti į priekį. Praeities pakeisti jau neišeis, todėl metas susitelkti į komandos ateitį. ESPN praneša, jog didžiausias dėmesys dabar bus skiriamas ne naujo prezidento paieškoms, o laisvųjų agentų rinkai bei Carmelo Anthony.
Mindaugas Kuzminskas, Kristapas Porzingis ir Carmelo Anthony
Mindaugas Kuzminskas, Kristapas Porzingis ir Carmelo Anthony / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kas toliau laukia „Knicks“? ESPN teigimu, Niujorko klubas rimtai domisi „Raptors“ generaliniu vadybininku Masai Ujiri, tačiau jo persikėlimą gali stabdyti milžiniška išpirka.

Žurnalistai Toronte tiki, jog M.Ujiri galų gale persikels į Niujorką, tačiau Niujorko žiniasklaida apie šias permainas kalba kiek atsargiau. Į „Knicks“ prezidento pareigas taip pat pretenduoja buvęs „Cavaliers“ generalinis vadybininkas Davidas Griffinas bei dabartinis „Thunder“ vadovas Samas Prestis.

Tačiau kol kas generalinio vadybininko pareigas eis Steve'as Millsas, o Niujorko klubas visą dėmesį skirs laisviesiems agentams bei C.Anthony situacijai išspręsti.

Ką daryti su Melo? Ph.Jacksono nebėra. Trikampio puolimo sistema, ko gero, taip pat dings, todėl gali būti, jog C.Anthony kitą sezoną pradės kartu su komanda. „Knicks“ kol kas visiškai nedomina išpirkti puolėjo sutarties su klubu, todėl jis nebent gali būti išmainytas.

Komanda, kuri gali dar sykį sudrebinti NBA yra „Rockets“. ESPN praneša, jog Hjustono klubo vadovai turi planą, kaip išsimainyti į savo klubą C.Anthony arba Paulą George'ą. Ar pats „Knicks“ lyderis norėtų keltis į Teksasą? Sunku pasakyti, nes jo santykiai su Mike'u D'Antoni Niujorke nebuvo patys geriausi.

Kita vertus, naujasis „Rockets“ narys Chrisas Paulas jau seniai svajojo sužaisti kartu su Melo, o tai gali lemti dar vienus didelius mainus. Ar Hjustono ekipos vadovai turi ką pasiūlyti? Vienas iš variantų yra Ryanas Andersonas, tačiau jo sutartis visiškai netinka jaunai komandai, kuri bando lipdyti sudėtį iš naujo.

„Scanpix“/AP nuotr./Ryanas Andersonas
„Scanpix“/AP nuotr./Ryanas Andersonas

Puolėjo sutartis galioja dar trejus metus, o per vieną sezoną R.Andersonas uždirba apie 20 mln. JAV dolerių.

Viską apsvarsčius „Rockets“ neatrodo labai realus variantas. Tiesa, įdomu tai, kad C.Paulas galėjo su C.Anthony rungtyniauti ir Los Andžele, tačiau Docas Riversas nenorėjo mainyti savo sūnaus Austino Riverso, Jamalo Crawfordo ir pirmojo naujokų biržos šaukimo į minėtąjį žaidėją.

C.Anthony turėtų likti Niujorke, tačiau negalima atmesti galimybės, kad jis bus išmainytas.

Kas atsitiks su Kristapu Porzingiu? „Knicks“ organizacija turėtų netrukus susisiekti su savo Latvijos talentu ir kartu pasikalbėti apie ateitį. Klaidingi pranešimai yra tie, kurie teigia, jog krepšininkas yra nepatenkintas situacija klube dėl C.Anthony.

Kol kas panašu, jog K.Porzingis mainomas nebus ir bus bandoma su savo ateities žvaigžde rasti bendrą kalbą.

Kai kurie kalbėjo apie tai, jog Ph.Jacksonas niekada neketino išmainyti latvio ir tik žaidė psichologinius žaidimus, tačiau keletas klubo valdybos narių pritarė tokiems „Knicks“ prezidento sugalvotiems pokyčiams. Rimtos diskusijos vyko su „Celtics“ ir „Suns“ klubais.

Į kokius žaidėjus bus kreipiamas dėmesys laisvųjų agentų rinkoje? ESPN teigimu, vienas pagrindinių kandidatų rungtyniauti Niujorke yra įžaidėjas Jeffas Teague'as. Abi pusės nedomino viena kitos, kol „Knicks“ klubui vadovavo Ph.Jacksonas, tačiau dabar viskas apsivertė aukštyn kojomis.

„Scanpix“ nuotr./Jeffas Teague'as
„Scanpix“ nuotr./Jeffas Teague'as

J.Teague'o kaina gali būti nemaža, tačiau praėjusį sezoną jis buvo nepaprastai naudingas „Pacers“ klube. Jis gali susikurti sau progą metimui, atlikti rezultatyvų perdavimą ar išprovokuoti varžovų pražangas. Visose šiose srityse „Knicks“ praėjusį sezoną buvo labai prasti.

Į Niujorką taip pat gali atvykti ir įžaidėjas George'as Hillas. Jis praėjusį sezoną žaidė nepaprastai gerai, tačiau daugelis jį įsivaizduoja liekant Jutoje arba sugrįžtant į „Spurs“.

„Knicks“ turėtų paleisti įžaidėją Derricką Rose'ą, kurio sutartis baigsis jau šeštadienį, o tai jiems leistų algų kepurėje turėti apie 12 mln. JAV dolerių.

Žvelgiant į kitos pozicijos krepšininkus, Niujorko klubo vadovai domisi tokiais gynybos specialistais kaip P.J.Tuckeris. „Knicks“ savo ekipoje nori turėti žaidėjus, kurie sugebėtų sėkmingai rungtyniauti abiejose aikštės pusėse.

NBA laisvųjų agentų turgus atsidaro jau šeštadienį, o pirmieji pokalbiai su komandomis prasidės vos tik laikrodis išmuš vidurnaktį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius