Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 26

Pirmasis Donaldui Trumpui kirtęs legendinis NBA treneris vėl rėžė iš širdies

„San Antonio Spurs“ treneris Greggas Popovichius dar kartą rėžė viską, ką galvoja apie Donaldą Trumpą.
Gerggas Popovichius
Greggas Popovichius / „Scanpix“/AP nuotr.

Praėjus trims dienoms po 2016 metų JAV prezidento rinkimų, per trečiąją 2016–2017 m. NBA sezono savaitę, G.Popovichius prabilo monologu, kuris tęsėsi šešias minutes per įprastą spaudos konferenciją.

„Spurs“ treneris tada žodžiais linčiavo D.Trumpą už tai, kad šis prezidento rinkimų kompanijoje palenkė pusę rinkėjų savo populistiniais, nesantaiką skatinančiais pareiškimais.

„Man net skauda pilvą ir ne todėl, kad respublikonai laimėjo ar pralaimėjo, bet dėl visų jo komentarų, kurie buvo ksenofobiški, homofobiški, rasistiniai, – tada prakalbo G.Popovichius. – O aš gyvenu šalyje, kurioje pusė žmonių visa tai ignoravo, kad kažką išsirinktų. Tai pats baisiausias dalykas man.“

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas

Dabar JAV sporte, taip pat ir NBA, visi kalba apie tą patį.

NBA čempionai, „Golden State Warriors“ krepšininkai, ėmė abejoti, ar keliaus į tradicinį pagerbimą Baltuosiuose rūmuose.

Debesis, migla apgaubė visą šalį paranojišku siurrealistiniu keliu

O G.Popovichius laikėsi savo krypties nuosekliai. Kai FTB vadovas Jamesas Comey buvo atleistas praėjusią gegužę, jis irgi netylėjo.

„Jaučiu, jog debesis, migla apgaubė visą šalį paranojišku siurrealistiniu keliu, kuris neturi nieko bendra su demokratų pralaimėjimu rinkimuose, – sakė legendinis NBA treneris ir pridūrė: – Tai asmeniška, tai jo asmeninis žaidimo šou, ir viskas prasideda ir baigiasi juo, bet ne mūsų žmonėmis ar šalimi.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Greggas Popovichius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Greggas Popovichius

Per žiniasklaidos dieną pirmadienį jis vėl atsisuko pakalbėti apie D.Trumpą ir jo administraciją.

„Vaikiškumas, nepagrįstos baimės prievartavimas ir rasizmas yra tokie nuoseklūs, kad to beveik galima buvo tikėtis“, – sakė „Spurs“ strategas.

D.Trumpas yra atidėjęs „Golden State Warriors“ komandos kvietimą į Baltuosius rūmus, o G.Popovichius tokį poelgį pavadino „komišku“. „Lyg jaunuolis, kuris rengia vakarėlį savo kieme, bet supranta, kad kažkas gali neateiti, tad jis paskelbia, jog nebekviečia“, – lygino G.Popovichius.

Lyg jaunuolis, kuris rengia vakarėlį savo kieme, bet supranta, kad kažkas gali neateiti, tad jis paskelbia, jog nebekviečia

G.Popovichius tęsė savo kalbą. „Taigi, mes turime pasirinkimą: galime toliau daužyti galvas į sieną arba galime nuspręsti, jog institucijos mūsų šalyje yra svarbesnės, kad žmonės yra svarbesni, kad visa Amerika yra svarbesnė, o tada pradėkime viską nuo pradžių ir darykime tai, ką turime daryti“, – kalbėjo penkis kartus NBA čempionu tapęs treneris, per du dešimtmečius sulipdęs labiausiai komandinį krepšinį lygoje žaidžiančią ekipą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius