-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 28

Pirmoji gerų bičiulių akistata NBA: legendomis apipintos M.Kuzminsko ir D.Sabonio lažybos

Mindaugas Kuzminskas sekmadienio vakarą aktyviai susirašinėjo su Donnie McGrathu. Niujorke gyvenantis buvęs žalgirietis čia – vietinis, todėl žino kiekvieną geresnį restoraną ir visus pažįsta. Mindaugas prašė amerikiečio patarimo norėdamas į šaunią vietelę nusivesti Domantą Sabonį. Lapkričio 28-ąją „Madison Square Garden“ arenoje įvyks pirmoji dviejų gerų bičiulių akistata NBA.
Domantas Sabonis ir Mindaugas Kuzminskas
Domantas Sabonis ir Mindaugas Kuzminskas / Facebook.com

Nors Mindaugas su Domantu buvo kambariokai ir pernykščiame Europos čempionate, ir olimpinėse žaidynėse, judviejų keliai susikirto dar anksčiau. 24-erių Mindaugas su 17-mečiu Domantu kartu žaidė Malagos „Unicaja“ klube.

Tautiečiai greitai rado bendrą kalbą. Be to, turėjo vienas iš kito ko pasimokyti: Mindaugas iš Domanto – ispanų kalbos, Domantas iš Mindaugo – lietuvių. Ir nors Domas už Kuzią jaunesnis bent septyneriais metais, lietuviai greitai rado bendrą kalbą.

„Gal dėl to, kad jis ne pagal metus subrendęs, o aš ne pagal metus nedabrendęs. Aš vėlyvesnio brendimo“, – juokėsi Mindaugas Kuzminskas, duodamas išskirtinį interviu 24sek Niujorke.

VIDEO: M.Kuzminskas: kad Domantas Sabonis žais NBA, tai tada jau galvojau, bet nebuvau visai tikras dėl savęs

Krepšinio specialistus D.Sabonis stebina brandžiu žaidimu. Nors puolėjui dar tik 20 metų, jo krepšinio suvokimas aikštėje kartais lenkia net vyresnių bendražygių. 210 cm ūgio krepšininkas retai imasi avantiūriškų sprendimų, ką byloja žemas klaidų vidurkis NBA (vid. 1,2).

M.Kuzminskas: „Kad Domantas žais NBA, tai tada jau galvojau, bet nebuvau visai tikras dėl savęs.“

„Jis labai ramus, tylus, per daug nekalba. Ir žurnalistai pastebėjo, kad jis nėra didelis gerbėjas su visais bendrauti, – šypsojosi M.Kuzminskas. – Bet jo branda atsispindi aikštėje. Jis turi tokių įgimtų savybių kaip žaidimo pojūtis. O ir savo karjeroje jis priėmė labai teisingus sprendimus. Tas išvažiavimas į Ameriką... Buvo daug nuomonių – daug kas sakė, kad galbūt jam geriau likti Europoje. Bet savo darbu ir užsispyrimu jis įrodė, kad pasielgė teisingai.“

Prieš išvažiuodamas į NCAA studijuoti į Gonzagos universitetą, D.Sabonis 17-os spėjo debiutuoti Eurolygoje.

2013-2014 metų sezoną treneris Joanas Plaza jaunuoliui negailėjo minučių net Eurolygos „Top 16“ kovų įkarštyje. Pavyzdžiui, Stambule su „Fenerbahče Ulker“ Domantas žaidė 22 minutes, pelnė 6 taškus ir atkovojo 6 kamuolius. Sėkmingiausios Eurolygoje jam buvo rungtynės Atėnuose su „Panathinaikos“, kur per 17 minučių įmetė 7 taškus, sugriebė 5 atšokusius kamuolius ir surinko 11 naudingumo balų.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Beje, Ispanijos čempionate debiutavęs vos 17 metų, 5 mėnesių ir 10 dienų, D.Sabonis tapo jauniausiu „Unicaja“ debiutantu šalies pirmenybėse.

„Kad Domantas žais NBA, tai tada jau galvojau, bet nebuvau visai tikras dėl savęs, – juokėsi M.Kuzminskas. – Žiauriai smagu! Važiuosime, susitiksime, pakalbėsime. Turime labai daug bendrų temų. Labai smagu, kad yra bendrų draugų, žaidžiančių NBA.“

M.Kuzminskas su D.Saboniu aktyviai susirašinėja ir NBA sezono metu. Dabar tą daryti žymiai lengviau nei anksčiau, kai Domas rungtyniavo kitapus Atlanto Gonzagoje.

Beje, M.Kuzminsko ir D.Sabonio kelią į NBA sieja smagios lažybos.

„Buvo lažybos, bet skirtingai prisimename jų sąlygas, – šyptelėjo M.Kuzminskas. – Aš prisimenu, kad lažinomės, kas pirmasis pasirašys NBA sutartį, o jis – kas pirmas pateks į NBA. Nors buvo pašauktas NBA naujokų biržoje anksčiau, sutartį jis pasirašė vėliau už mane. Aišku, jei apie lažybas paklaustumėte jo, jis sakytų priešingai.“

Legendų būta įvairių. Vieni sako, kad žaidėjai lažinosi iš „Iphone“, kiti – iš automobilio. Bet ne lažybų nugalėtojas ir jų prizas čia buvo svarbiausias. Svarbiausia, kad du geri bičiuliai kartu pakilo iki NBA lygio. Jų susitikimas Niujorke – naktį iš pirmadienio į antradienį 2 val. 30 min. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius