Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 11

Po australų pamokos NBA žvaigždės skundėsi „nešvariu“ varžovų žaidimu

Devynis tolimus metimus pataikęs Carmelo Anthony tapo rezultatyviausiu visų laikų Jungtinių Valstijų rinktinės krepšininku, tačiau trečiadienį vykusi amerikiečių dvikova su Australija krepšinio specialistų dėmesį prikaustė ne dėl fenomenalaus „New York Knicks“ puolėjo pasirodymo.
Carmelo Anthony ir JAV krepšinoi rinktinės treneris Mike'as Krzyzewski
Carmelo Anthony ir JAV krepšinoi rinktinės treneris Mike'as Krzyzewski / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Australijos rinktinė pirmoji „Rio 2016“ turnyre įrodė, kad net visų liaupsinama JAV rinktinė turi pažeidžiamų vietų.

Įpusėjus mačui Žaliojo kontinento krepšininkai netgi buvo priekyje, o lemiamas lūžis įvyko tik tuomet, kai aikštėje pradėjo siausti C.Anthony.

JAV laimėjo 98:88, tačiau po pergalės amerikiečių ekipos vairininkui Mike'ui Krzyzewskiui beliko pripažinti, kad jo auklėtiniai šiame turnyre gavo pirmąją pamoką.

„Australija tikriausiai sužaidė geriausias rungtynes šiose olimpinėse žaidynėse. Visos trejos rungtynės, įskaitant su mumis, buvo prieš stiprius varžovus. Jie žaidė labai gerai, kaip vienas kumštis ir tokiu išliko visas rungtynes. Džiaugiamės, nes laimėjome prieš puikiai žaidusią komandą“, – kalbėjo strategas.

Kur kas mažiau komplimentų varžovams buvo linkęs dalinti JAV rinktinės puolėjas Paulas George'as.

Jis po mačo pareiškė, kad australai šiame mače žaidė „nešvariai“ ir neabejojo savo komandos pergale net tuomet, kai teko vytis varžovus.

„Žinojome, kad anksčiau ar vėliau susiimsime, įjungsime aukščiausią pavarą ir laimėsime. Prireikė laiko, kad įprastume prie jų kieto žaidimo. Jie žaidžia tikrai „nešvariai“ ir rungtynių pradžioje mus tai šiek tiek išmušė iš vėžių, bet galiausiai viskas baigėsi taip, kaip ir turėjo baigtis“, – teigė P.George'as.

M.Krzyzewski nuomone, esminis lūžis rungtynėse įvyko tuomet, kai antroje rungtynių pusėje JAV gerokai pagerino savo žaidimą gynyboje.

„Laiku pasitempėme, o tuomet viską išsprendė Carmelo. Jis buvo nuostabus, o mes nusipelnėme pergalės“, – kalbėjo M.Krzyzewskis.

31 tašką įmetęs ir rungtynių didvyriu tapęs C.Anthony teigė, kad lengvų rungtynių ir nesitikėjo, tačiau žinojo, kad lemiamomis akimirkomis iniciatyvą turės jo komanda.

„Panašios dvikovos mes ir tikėjomės. Per pirmas dvi dienas australai demonstravo fizine jėga paremtą krepšinį. Taip ir maniau, kad viskas spręsis pačioje rungtynių pabaigoje, bet turėjome laimėti“, – teigė JAV rinktinės lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius