Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 11

Po Rio ir Jono Kazlausko kritikos – mėnuo Jono Valančiūno atostogų?

Jonas Valančiūnas tęsia pasiruošimą spalio 25-ąją startuosiančiam NBA sezonui. Anot „Toronto Raptors“ apžvalgininkų, lietuviui tai metas susigrąžinti formą. Žurnalisto Blake'o Murphy teigimu, po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių 24-erių lietuvis pasiėmė mėnesį atostogų, todėl krepšininkui dar reikia laiko įsibėgėti.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Alfredo Pliadžio nuotr,

„Įdomu tai, kad Valančiūnas pasiėmė maždaug mėnesį atostogų po olimpinių žaidynių, todėl dabar jo užduotis – susigrąžinti formą ir ištvermę. Jis mano, kad tai jau beveik pavyko“, – rašė B.Murphy.

Pasak žurnalisto, J.Valančiūnas nutarė atitrūkti nuo krepšinio po gniuždančio Lietuvos rinktinės finišo Brazilijoje ir Jono Kazlausko kritikos dėl požiūrio į darbą.

„Valančiūnas labai talentingas, bet jis viską gavęs per talentą. Norėčiau, kad jis būtų toks pat darbštus ir dirbtų daugiau. Kad neužmirštų, jog jei gyvensi talentu, pasaka gali baigtis“, – po Lietuvos rinktinės finišo Rio pareiškė Jonas Kazlauskas.

Pasiėmęs keletą savaičių pailsėti fiziškai, o ypač – psichologiškai, J.Valančiūnas buvo pastebimas Lietuvoje.

Tiesa, nuo pirmosios „Raptors“ treniruočių stovyklos dienos J.Valančiūnas aktyviai plušėjo Toronte.

Vietos žurnalistai džiaugėsi, kad JV treniruotę baigdavo paskutinis – ji tiesiog būdavo ilgesnė. Šiuo metu jis matomas daug plušantis individualiai su treneriais Jacku Sikma bei Jamaalu Magloire'u.

J.Valančiūnas kol kas nerodo didelių ištvermės trūkumų. Trumpiau jis žaidė nebent pirmosiose pasiruošimo sezonui rungtynėse su „Golden State Warriors“, kai aikštėje praleido tik 15 minučių – mažiausiai iš visų starto penketo narių.

Su „Denver Nuggets“ vėliau jo minučių skaičius augo iki 19-os, „Los Angeles Clippers“ – 21-os minutės. Tai įprastas žaidimo laikas starto penketo žaidėjams pasiruošimo cikle.

Kol kas J.Valančiūnas renka vidutiniškai 9,7 taško taško ir 7,3 atšokusio kamuolio.

D.Casey: „Jono indėlis gynyboje turi būti dar didesnis.“

Bet „Raptors“ treneriui kol kas didžiausią rūpestį kelia ne jo puolimas, o gynyba.

„Neišgyvenu dėl puolimo. Daug didesnį nerimą kelia gynyba, – kalbėdamas apie „Raptors“ paveikslą ikisezoninėse rungtynėse, pasakojo Dwane'as Casey. – Jono indėlis gynyboje turi būti dar didesnis. Bet tai galioja visiems aukštaūgiams.“

ESPN siūlė J.Valančiūnui rungtynes pradėjus starto penkete vėliau anksčiau atsisėsti ant suolo ir daugiau žaisti su atsarginiais žaidėjais, kad gautų daugiau progų pasižymėti puolime.​

Bet D.Casey pridūrė, kad „Raptors“ žaidimo modelis su Jonu pernelyg nesikeis ir „centro“ pozicijoje treneris naudos tradicinę rotaciją.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir DeAndre Jordanas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir DeAndre Jordanas

Tiesa, gali būti, kad nuo suoliuko J.Valančiūną pakeis Jaredas Sullingeris, kuris turėjo būti jo porininkas starto penkete. Vis dėlto ten geriau kol kas atrodo Patrickas Pattersonas.

Iki sezono pradžios „Raptors“ dar sužais ketverias draugiškas rungtynes. Pirmąjį oficialų susitikimą Toronto krepšininkai žais spalio 26-ąją.

Beje, draugiškų rungtynių maratone, spalio 14-ąją, dar laukia draugiška akistata su Buenos Airių „San Lorenzo“ komanda.

„Na, jie tapo Argentinos čempionais, tai turėtų būti neblogi“, – juokėsi J.Valančiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius