-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 05

Prastos naujienos iš Toronto: ką jos reiškia Jonui Valančiūnui?

Jono Valančiūno laukia dar vienas sunkus čempioniškas testas. Lyg ir taip rūpesčių vaikantis „Cleveland Cavaliers“ krepšininkus būtų maža, jų gali būti dar daugiau. „Toronto Raptors“ stovykloje – nerimas dėl lyderio, kurio trauma sumažintų ir taip minimalias kanadiečių viltis nuversti LeBroną Jamesą iš sosto.
Jonas Valančiūnas ir Kyle'as Lowry
Jonas Valančiūnas ir Kyle'as Lowry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Trečiosios Rytų konf. pusfinalio serijos rungtynės šiąnakt 2 val.
  • „Cavaliers“ serijoje iki 4 pergalių pirmauja 2-0.
  • Dėl čiurnos traumos mačą gali praleisti „Raptors“ lyderis K.Lowry.
  • J.Valančiūnas žaidžia ne taip efektyviai, kai K.Lowry nerungtyniauja.

Antrosiose NBA Rytų konferencijos pusfinalio serijos rungtynėse Klivlande „Raptors“ įžaidėjas Kyle'as Lowry patyrė čiurnos traumą ir į aikštę nebesugrįžo.

Atlikus išsamius tyrimus pranešama, kad 31-erių krepšininkas gali praleisti trečiąjį mačą Toronte. Vietos žiniasklaida beveik įsitikinusi, kad taip ir bus.

Po 20 taškų ir 8 rezultatyvius perdavimus su „Cavaliers“ rinkusio K.Lowry netektis būtų milžiniškas nuostolis.

Net jeigu ir žaistų, greičiausiai amerikietis tą darytų kęsdamas skausmus. Tai, be abejo, taip pat apsunkintų „Raptors“ žaidimą.

„Jis yra mūsų variklis. Mūsų įžaidėjas. Mūsų lyderis, – apie bendražygio netektį kalbėjo DeMaras DeRozanas. – Jeigu jis negali žaisti 100 proc. savo jėgų, mums tai jau yra problema. Dabar turės pasitempti visi kiti. Turėsime įnešti kažko daugiau.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyle'as Lowry
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyle'as Lowry

Po pralaimėjimo „Cavaliers“ 103:125 atšlubavęs į spaudos konferenciją K.Lowry sakė, kad „koją ganėtinai skauda“.

Torontas baiminasi, kad traumai išgydyti reikės tikrai daugiau nei 3 dienų, o per šį laikotarpį „Raptors“ sužais bent dvejas rungtynes su „Cavaliers“. Per šį laikotarpį visa serija kartu su sezonu gali baigtis pralaimėjimu 0-4.

Sezono metu traumuotą K.Lowry 21 rungtynėms solidžiai keitė Cory Josephas bei Delonas Wrightas. Bet jie nekompensuos 66,7 proc. tritaškių, kuriuos serijoje su „Cavaliers“ pataiko K.Lowry.

O „Raptors“ labai reikia taiklių metimų, nes „Raptors“ nespėja paskui „Cavaliers“ būtent taškų lenktynėse. Juolab, kai tritaškiai praplėstų aikštę ir sukurtų daugiau erdvės kitiems metimams.

„Situacija nedėkinga, juk iškrito mūsų žvaigždė. Bet dabar tiesiog reikia susitelkti ir žaisti taip sunkiai, kaip jau žaidėme be jo sezono metu ir sugebėjome laimėti rungtynes“, – ūpo stengiasi neprarasti C.Josephas, kuris antrajame mače su „Cavaliers“ nudžiugino 22 taškais.

Valančiūnas su Lowry ir be Lowry

„Raptors“ šį sezoną be K.Lowry laimėjo 15 iš 22 rungtynių (68,18 proc.).

Taip jau sutapo, kad K.Lowry žaidžiant aikštėje „Raptors“ pergalių ir pralaimėjimų santykis buvo prastesnis – 36-24 (60 proc.).

Jeigu „Raptors“ turės verstis be K.Lowry, Torontas neteks žaidėjo, kuris atkrintamosiose išmeta po 12 metimų, pelno 15,8 taško ir išskirsto 5,9 rezultatyvaus perdavimo.

Teoriškai, jo metimus ir kamuolio kontrolę turės perimti kiti žaidėjai. Lietuviai piktinasi, kad kadangi kamuolys yra nuolat K.Lowry ir D.DeRozano rankose, mažiau perdavimų sulaukia Jonas Valančiūnas.

Tačiau lietuvio statistika iškritus K.Lowry iš rikiuotės netgi prastesnė.

„Scanpix“/AP nuotr./Kyle'as Lowry
„Scanpix“/AP nuotr./Kyle'as Lowry

Kai „Raptors“ rungtyniavo be K.Lowry, J.Valančiūno vidurkis siekė 23,8 minutės, 10,9 taško per 7,36 išmesto metimo ir 9,04 atkovoto kamuolio.

Su K.Lowry Jono vidurkis siekė 26,58 minutės, 12,41 taško per 9,31 metimo ir 9,65 atkovoto kamuolio.

Tai reiškia, kad K.Lowry padėdavo J.Valančiūnui susikurti daugiau progų atakuoti krepšį ir labiau įtraukdavo lietuvį į žaidimą.

Įdomu, kas 24-erių vidurio puolėjo laukia trečiajame mače.

Jonas fantastiškai įsijungė į puolimą antrosiose rungtynėse, kai vos per 9 minučių atkarpą pirmoje mačo dalyje surinko net 18 taškų ir su 23 taškais tapo rezultatyviausiu „Raptors“ žaidėju.

VIDEO: J.Valančiūno šou puolime – 23 taškai

„Cavaliers“ treneris Tyronnas Lue pripažino, kad komanda šiek tiek paaukojo gynybą prieš J.Valančiūną tam, kad maksimaliai neutralizuotų K.Lowry bei D.DeRozaną, tačiau akivaizdu, kad Klivlandas bandys kažką keisti, kad neleistų taip po krepšiu siautėti lietuviui.

Niūrios nuotaikos Toronte

Per trejus pastaruosius metus „Cavaliers“ atkrintamosiose varžybose Rytų konferencijoje sužaidė 37 rungtynes. Laimėjo 33 mačus.

Bet kuri „Raptors“ pergalė dabar prilygtų žygdarbiui. Bet jais pati Toronto žiniasklaida netiki.

„Raptors“ akivaizdžiai yra žemesnio lygio komanda. Bet tai visiškai nestebina“, – rašo „Toronto Sun“.

Tie patys „Toronto Sun“ pažymi, kad „Raptors“ turi, ko gero, geriausią sudėtį klubo istorijoje, kai ją papildė gynybos specialistai Serge'as Ibaka bei PJ Tuckeris.

Tačiau „Cavaliers“ tiesiog per geri Torontui.

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas

Pavyzdžiui, antrosiose serijos rungtynėse „Cavaliers“ išmetė 11 tolimų metimų per „Raptors“ rankas, kai pirmajame mače taip pavyko uždengti tik 4 tritaškius. Tačiau tokių tolimų metimų Klivlandas pataikė vis tiek net 60 procentų.

„Cavaliers“ antrajame susitikime išmetė mažiau laisvų tritaškių, bet NBA čempionai pataikė 4 tritaškiais daugiau nei pirmajame susitikime (18).

Kai „Cavaliers“ žaidžia savo geriausią krepšinį, jie triuškina „Raptors“.

„Raptors“ žaidė taip, kaip norėjo treneris Dwane'as Casey – gynėsi aktyviau ir agresyviau, tačiau vis tiek gavo į skudurus 22 taškų skirtumu, o „Cavaliers“ 99 taškus surinko vien per tris kėlinius.

„Toronto Sun“ rašo, kad vienintelė „Raptors“ pergalės viltis – pagaliau sumesti laisvus metimus ir tikėtis netaiklių varžovų šūvių.

„Nors tai nėra pats geriausias vilties šiaudas, – pabrėžė „Toronto Sun“. – O jei Lowry nežais ar bent bus paveiktas skaudančios čiurnos, ši serija bus nebereikšminga.

Nes kai „Cavaliers“ žaidžia savo geriausią krepšinį, jie triuškina „Raptors“. Na, geriausią savo žaidimą žaidžiantys „Cavaliers“ triuškintų, ko gero, visus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius