-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 10 17

Prieš NBA sezono startą – neįprastas Mindaugo Kuzminsko statusas

Mindaugas Kuzminskas gali praleisti NBA sezono pradžią. Prieš pirmąsias NBA sezono rungtynes lietuvio statusas „New York Knicks“ klube skelbiamas neaktyvus.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai reiškia, kad M.Kuzminskas nepatenka į „Knicks“ registruotų žaidėjų sąrašą pirmosioms reguliariojo sezono rungtynėms.

Niujorko klubas sezoną pradės spalio 20-ąją rungtynėmis su „Oklahoma City Thunder“.

Tiesa, M.Kuzminsko statusas dar gali būti atnaujintas iki pirmojo mačo. Neaktyviu įvardijamas ir gynėjas Jarrettas Jackas.

M.Kuzminskas dėl šlaunies traumos praleido beveik visą draugiškų rungtynių ciklą.

27-erių puolėjas aikštėje pasirodė tik paskutinėse „Knicks“ draugiškose rungtynėse, kuriose per 7 minutes pelnė 5 taškus, bet pataikė tik 2 metimus iš 7.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Realu, kad „Knicks“ treneriai dar nori pasaugoti M.Kuzminską nuo didesnės traumos pavojaus. Plyšus raumeniui, lietuvis iškristų iš rikiuotės daugiau nei mėnesiui.

Kita vertus, Niujorke M.Kuzminsko pozicijoje konkurencija didelė. Išvykus Carmelo Anthony, „Knicks“ neturi tvirto starto penketo lengvojo krašto puolėjo, tačiau į šią poziciją turi labai daug pretendentų.

ESPN žurnalistas Ianas Begley rašo, kad gerą įspūdį treneriams paliko Dougo McDermotto žaidimas. Pasiruošimo cikle po mainų su „Oklahoma City Thunder“ į Niujorką atvykęs puolėjas rinko 10,5 taško, o paskutiniame mače į „Washington Wizards“ krepšį įmetė 21 tašką.

„Knicks“ treneris Jeffas Hornacekas vis dar neapsisprendė, ką statys į atsilaisvinusią C.Anthony vietą.

Į ją gali būti pastumtas atakuojantis gynėjas Courtney Lee arba kažkuris iš lengvųjų kraštų – Lance'as Thomasas, Dougas McDermottas, Michaelas Beasley ar Mindaugas Kuzminskas.

Pasiruošimo cikle dukart lengvuoju kraštu rungtynes pradėjo M.Beasley, po sykį – D.McDermottas ir C.Lee arba Timas Hardaway'us.

Kaip rašo ESPN, J.Hornacekas nori naudoti 9–10 žaidėjų rotaciją, tad bent penki žaidėjai gali likti be pastovių minučių.

Dėl traumos draugiškas rungtynes praleidusiam M.Kuzminskui teks pakovoti dėl vietos ne tik starto penkete, bet ir pastovioje „Knicks“ rotacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius