Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 24

Prieš „Rockets“ sezono startą – įdomus trenerio signalas Donatui Motiejūnui

„Houston Rockets“ planuoja NBA sezono startą be Donato Motiejūno. Spalio 26-ąją „Rockets“ susitinka su „Los Angeles Lakers“, bet akivaizdu, kad 26-erių lietuvis šiam mačui pasirengti nespės. Bet prieš pirmąjį sezono mūšį „Rockets“ treneris Mike'as D'Antoni užsiminė apie įdomią puolėjo minučių perspektyvą.
Stovyklos akimirkos
Donatas Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Rockets“ sezoną pradeda dar ir be gynėjo Patricko Beverley – kito svarbaus Hjustono ekipos nario. Šiam teko operuotis kelį ir reabilitacija užtruks mažiausiai tris savaites.

Pirmiausia, M.D'Antoni prasitarė, kad D.Motiejūnas yra laukiamas komandoje, nes buvo tarsi planuotas jos žaidėjas. Ir lietuviui jis užsiminė apie gražią minučių perspektyvą.

„Kalbame apie žmones, kurių nėra ir kurie kartu galėtų žaisti apie 60 minučių – po 30 atskirai, todėl tai tikrai turės įtakos, – pasakojo M.D'Antoni. – Šią naštą turės perimti kiti krepšininkai, kurie turės pasitempti. Jiems tai puiki proga“.

M.D'Antoni sąmojai apie D.Motiejūno minučių skaičių atrodo gražiai, tačiau dar anksčiau buvo minėta, jog lietuvis gali tikėtis atsarginio vaidmens už pagrindinio sunkiojo krašto Ryano Andersono nugaros.

„Rockets“ ir D.Motiejūno agentas B.J.Armstrongas stebėtinai negali susitarti dėl naujos sutarties. Lietuviui buvo pateiktas 4,4 mln. JAV dolerių vertės kvalifikacinis pasiūlymas, tačiau D-Mo tikisi 2–3 metų trukmės ir gerokai pelningesnio kontrakto.

Tačiau tai prasilenkia su „Rockets“ nerimu dėl D.Motiejūno nugaros. Be to, tik trys NBA komandos turi pakankamai lėšų pasiūlyti aukštaūgiui sutartį, bet net ir tokiu atveju „Rockets“ galėtų pateikti analogišką kontraktą ir išlaikyti žaidėją Hjustone.

Todėl D.Motiejūno rankos surištos. Ypač žinant tai, kad iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko vos pora dienų.

Penktadienį Turkijoje pasirodė informacija, kad D.Motiejūnu domisi Davido Blatto treniruojamas Stambulo „Daruššafaka“ klubas. Neatmetama galimybė, kad D-Mo grįš į Europą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius